Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αίμα και δάκρυα για το Νέο ΜνημόνιοΣτις φλόγες η Αθήνα, στα... κάρβουνα η Βουλή!

Σοφία Βούλτεψη
Με την Αθήνα βυθισμένη στο χάος, με τα σημαντικότερα κτίρια του ιστορικού της κέντρου παραδομένα στις φλόγες, με τη χώρα ολόκληρη να φλέγεται, το κοινοβούλιο ψήφισε χθες με 199 «Ναι» και 74 «Όχι», τη νέα δανειακή σύμβαση, την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδεικνυόταν στην πράξη εντελώς ανίκανη να ανταποκριθεί
 
 
ακόμη και στα ουσιώδη, όπως η περιφρούρηση μιας λαϊκής κινητοποίησης.

Εφιαλτικός απολογισμός: 93 κτίρια καμμένα και 40 τόνοι σπασμένα μάρμαρα

Συνεργεία και ειδικά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, να εργάζονται στην κατεύθυνση της καταγραφής των ζημιών και της άμεσης αποκατάστασης των πιο ζωτικών από αυτές.
Πολύ σημαντικές ζημιές σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και βασικές αστικές υποδομές της Αθήνας, καταγράφει ο πρώτος απολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη από τα χθεσινά επεισόδια.
Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση: ·

“Θα τους κατεβάσω τις κουκούλες”

Θυμίζοντας τον Νικολά Σαρκοζί, πριν από μερικά χρόνια στα προάστια του Παρισιού, εκεί όπου ως υπουργός Εσωτερικών τα έβαλε με τα “καθάρματα”, όπως είχε χαρακτηρίσει όσους κόντευαν να κάψουν την Πόλη του Φωτός, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σήμερα έξω από τα δόντια, για εκείνους που έκαψαν χθες την Αθήνα. Απείλησαν ζωές, γκρέμισαν περιουσίες και καταδίκασαν σε ανεργία εκατοντάδες συμπολίτες μας.

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ! ΑΙΣΧΟΣ

Γράφει ο πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου
Νίκος Κουκουτάτσιος
 
  Ο Αρχιτραπεζίτης Παπαδήμος που ως εντολοδόχος της διεθνούς μαφίας των τοκογλύφων μας καταχρέωσε τεχνηέντως, ήρθε και πάλι ως εκλεκτός εκπρόσωπος της ίδιας συμμορίας, να μας ΄΄ σώσει ,, από τη ΄΄ χρεοκοπία ,,και μας ξεπούλησε ολοσχερώς υπακούοντας στις αξιώσεις της λεγόμενης Τρόικας δηλαδή τους Γερμαναράδες του 4ου ΡΑΙΧ.

Στο εργοστάσιο της Coca Cola3E Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση της βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου και του γραμματέα της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Χρήστου Ρώσσιου με εκπροσώπους των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης.
Να μην επιτραπεί η μεταφορά ενός ακόμα εργοστασίου στην Βουλγαρία.
Τον Απρίλιο προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ως μήνα διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης που έκανε σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες.

Σημασία έχει το “ποιος”

Για τον Γεώργιο Παπανδρέου, θα μπορούσε κανείς να γράφει και να μιλάει… για χρόνια. Επιχειρώντας να προσεγγίσει τη διαδρομή του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, την κληρονομιά που άφησε, και όχι μόνο τη… γονιδιακή, το τι χώρα παρέλαβε και πως την παρέδωσε.

Όχι στον εφιάλτη του διχασμού

Η δεινή θέση, στην οποία βρέθηκε χτες το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, οι ρωγμές στα κόμματα, υπό την απειλή χρεοκοπίας, χάους και εθνικής καταστροφής, έδωσε τη δυνατότητα και την «κοινωνική ευκαιρία» σε κακοποιούς να δράσουν και να καταστρέψουν την Αθήνα. Να στιγματίσουν αρνητικά μία μεγάλη ειρηνική διαδήλωση που θα έπρεπε να είναι διεθνές διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση.

Οι παπανδρεϊκοί μετά… τον Γιώργο

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του συντηρητικού χώρου, ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ, ήταν εκείνος ο οποίος εισήγαγε στην πολιτική ορολογία του τόπου την έννοια του μαντριού, έξω από το οποίο… κυκλοφορούν λύκοι. Ποιος θα το έλεγε λοιπόν, ότι αρκετές δεκαετίες αργότερα από τη διατύπωση εκείνης της ιστορικής ρήσης, η αντίπαλη πολιτική παράταξη, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθούσε να τη διαψεύσει. Με τα «αρνιά» να προσπαθούν να ξαναχτίσουν το μαντρί, και όχι να το εγκαταλείψουν.

Μεγάλες νίκες σε τραγικές νύχτες

Τη νύχτα του «Σάμινα» ο Παναθηναϊκός έφερνε 2πλό πρόκρισης επί γερμανικού εδάφους στο Champions League. Tην βραδιά που ακολούθησε την 11/9 στους δίδυμους πύργους, πάλι με 2πλό στη Γερμανία «θεωρούσε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο Παπαδήμος κάνει ανασχηματισμό

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, έστω και με τη θρυμματισμένη πλειοψηφία των 199 βουλευτών, το Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνει από σήμερα τους ρυθμούς του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι και το όνομα που κουβαλάνε

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για τον Οίκο των Παπανδρέου, η αναρρίχηση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, ήταν ένα στοίχημα με την Ιστορία, από αυτά που μόνο ο Ανδρέας ήξερε να βάζει. Όταν γνώριζε ότι ήταν δύσκολο να χάσει.

Ο λύκος της χρεοκοπίας και ο κ. Παπανδρέου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλοι καταλάβαμε, η νέα σύμβαση για το νέο μνημόνιο, προκειμένου να λάβουμε το νέο δάνειο, ψηφίστηκε διότι κάποτε μπορεί να την παθαίναμε σαν τον βοσκό με τα πρόβατα, που κορόιδευε τους συγχωριανούς του φωνάζοντας «Λύκος! Λύκος!» και όταν πραγματικά ήλθε ο λύκος, ουδείς έσπευσε να τον βοηθήσει.

112. Αριθμός ζωής

«112» ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Η αξιοποίησή του από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλβης διέσωσε εγκλωβισμένο
 Το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου εορτάστηκε η «Ευρωπαϊκή ημέρα 112». Το 112 αποτελεί τον τριψήφιο αριθμό κλήσης για επείγοντα περιστατικά που ισχύει σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από το 2000 και έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τις συντεταγμένες του έκτακτου συμβάντος με τη χρήση δορυφόρου μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία ανάλογα με την περίσταση.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δυο μήνες με κλειστά σχολεία!
Τηλέμαχος Κόκκος
Μπορεί σε υψηλό και κεντρικό επίπεδο να συζητείται η ανάγκη να αποφευχθεί η χρεοκοπία, στην πράξη, όμως, η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδιάφορη και ανίκανη να δώσει λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Στην εδώ και καιρό «κατεψυγμένη» Φλώρινα, τα μαθήματα στα σχολεία έχουν ουσιαστικά διακοπεί μετά τα Χριστούγεννα – πρώτα λόγω αποκλεισμού από τα χιόνια και τώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.
 

Καταργείται η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Ενδεικτικό της έκτασης των παρεμβάσεων είναι πως μέχρι τον Ιούλιο η κυβέρνηση θα καταρτίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την «αναθεώρηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης».
Τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και το «ξήλωμα» όλου του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας προβλέπει το νέο μνημόνιο. Τα νέα μέτρα έχουν άμεση ισχύ (όπως προβλέπεται στο πρώτο άρθρο) και αλλάζουν δραματικά το τοπίο στην ελληνική αγορά εργασίας, καθώς ανατρέπεται ακόμα και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Νίκος Νικολόπουλος: «Αν ο Σαμαράς έλεγε όχι, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη χώρα»

«Από το Νοέμβριο του 2011, όταν η “έμπνευση” Παπανδρέου για δημοψήφισμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου εις βάρος της Ελλάδας και για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας έθετε εν αμφιβόλω την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ερώτημα για όσους ανήκουμε στην μεγάλη λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αν θα πρέπει να είμαστε αρεστοί για λίγο ή ωφέλιμοι για πολύ.

Τρομοκρατήστε τους εκβιαστές, σαρώστε τους τρομοκράτες!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


 Δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα. Τα ράφια θα είναι άδεια. Θα μπει δελτίο στο ψωμί. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.
Ισως να μην ξαναβγεί και ο Ήλιος...

Εκλογές, αλλιώς…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, ήρθαν να αποπροσανατολίσουν και πάλι την ατζέντα της επικαιρότητας. Την εθνική… ταμπακιέρα, που μεταφέρθηκε από το δίλημμα του πως θα πορευτεί η χώρα στο μέλλον της, μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας, στη σφοδρή καταδίκη των επεισοδίων που, για άλλη μια φορά προκάλεσαν ακραία και… ύποπτα στοιχεία.

Ο Γιώργος αποκλείει τους “αντάρτες” από τα ψηφοδέλτια

Όχι μόνο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός των ψηφοδελτίων των επόμενων εκλογών θα βρεθούν οι 22 βουλευτές του Κινήματος οι οποίοι καταψήφισαν σήμερα στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση. Όσοι για τους υπόλοιπους 9, οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, θα κληθούν σε απολογία από τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ  Ο ΛΑΟΣ ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ    Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ
Η παγκόσμια οικονομική κρίση – που τελικά δεν ήταν ελληνική - χρησιμοποιήθηκε από τους “Ηγετίσκους” της Ε.Ε., για να εφαρμόσουν τα ΦΑΙΔΡΑ σχέδιά τους εις βάρος των πολιτών, κυρίως των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού νότου.

ΟΙ ΓΟΝΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, με μία θαυμαστή κυβίστηση χθες, τα… «πήρε όλα πίσω» και απέσυρε, μπροστά στην ομόθυμη πίεση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης τις καταστροφικές για τους δήμους ρυθμίσεις που είχε συμπεριλάβει σε σχέδιο νόμου, το οποίο υποτίθετο ότι θα διόρθωνε τον «Καλλικράτη»!

Εκτός ΝΔ οι ”21”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαρχής ρητός και κατηγορηματικός. Είχε ξεκαθαρίσει ότι η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ συνοδεύεται από κομματική πειθαρχία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και είχε σπεύσει να προειδοποιήσει όσους θα διαφοροποιούνταν, με διαγραφή από την Κ.Ο. και έξοδο από τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ο Καρατζαφέρης διέγραψε το “δίδυμο”

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν από νωρίς το απόγευμα στο εντευκτήριο της Βουλής, περί πρόθεσης του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη να παραιτηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο Γιώργος Καρατζαφέρης… τους πρόλαβε.

Το Μνημόνιο ΙΙ πέρασε με 199 “ναι”

Παρά τις πολλές διαρροές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, η Βουλή ενέκρινε το πακέτο μέτρων της τρόικας, με 199 ψήφους υπέρ επί της αρχής, 74 όχι και 5 παρών, επί συνόλου 278 ψηφισάντων.

Νόμος του κράτους με 199 «ναι» το νέο μνημόνιο - Τσουνάμι διαγραφών στα κόμματα

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα:

“Κρινόμαστε από την Ιστορία”

«Κρινόμαστε από την Ιστορία». Αυτή ήταν η καταληκτική φράση που χρησιμοποίησε ο Λουκάς Παπαδήμος στην ομιλία του προς την Ολομέλεια της Βουλής, καλώντας τους βουλευτές να υπερβούν το προφανές πολιτικό δίλημμα ενώπιον του οποίου έχουν βρεθεί οι περισσότεροι, και να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία.

Όχι του Κώστα Γκιουλέκα στην ψηφοφορία στην βουλή για το μνημόνιο

Οι δελφίνοι ερίζουν για τα επεισόδια

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σύμφωνα με πολλούς, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ, κέρδισαν ήδη ξεχωριστή θέση στην ιστορική διαδρομή του τόπου, λόγω της κρισιμότητας του διακυβεύματός τους.

Ψηφίζουν και παραιτούνται

REPORTER

Οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ και μέχρι πρότινος υπουργοί, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν αποχώρησαν μαζί με τους συναδέλφους τους και τον Γιώργο Καρατζαφέρη από την αίθουσα της βουλής.

Ξέχασε ποιος διέσυρε τη χώρα

Από την εποχή του «λεφτά υπάρχουν» μέχρι σήμερα, ψηφίστηκαν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και εφαρμοστικοί νόμοι ενώ ακούγαμε έναν Πρωθυπουργό να διασύρει τη Χώρα.
Δύο χρόνια μετά όχι μόνο δεν βγήκαμε στις αγορές, όπως υπόσχονταν οι υπάλληλοι με τα διδακτορικά στην Οικονομική «επιστήμη» αλλά εξακολουθούμε να έχουμε πρωτογενές έλλειμμα τουλάχιστον 5 δίς ευρώ.

Στόχος η Δημοκρατία

Αυτό που συμβαίνει απόψε στην Αθήνα, είναι το ίδιο που συμβαίνει κάθε φορά σε βάρος της Δημοκρατίας και του ίδιου του λαού. Γιατί αύριο κάποιοι θα έχουν χάσει την περιουσία τους και κάποιοι τις δουλειές τους. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κράτος. Όλοι αυτοί που συντονισμένα καίνε και λεηλατούν, δεν καταλύουν την έννομη τάξη.