Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

“Να μείνουμε όρθιοι”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Όπως έκανε με την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και με την αποψινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε στη σωστή βάση τους τις εθνικές προτεραιότητες.

Η Ελλάδα ακρωτηριάζεται

Πόσο ξένη φάνταζε η εικόνα της σημερινής Βουλής, με την πραγματικότητα την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο πραγματικός και μόνος «διαχειριστής» της χώρας, δηλαδή η κοινωνία… Την ώρα που στο Κοινοβούλιο δίνονταν μάχες χαρακωμάτων, με το βλέμμα στην επόμενες εκλογές, στο κέντρο της Αθήνας δίνονταν μάχες κοινωνικής επιβίωσης, με το βλέμμα στις επόμενες γενιές.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας διχάσουν

Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι το Μνημόνιο 2. Είναι προφανές ότι έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Βέβαια, ο καθένας μας – και όχι μονάχα οι βουλευτές – αντιλαμβάνεται διαφορετικά την κατάσταση. Για κάποιους είναι τερατούργημα η νέα δανειακή σύμβαση, για τους υπόλοιπους τα χειρότερα αρχίζουν με την καταψήφισή της.

Κόλαση το κέντρο της Αθήνας - Στις φλόγες το Αττικόν - 24 τραυματίες

Σε εξέλιξη είναι έως αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία άρχισαν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα από τη συμβολή της Β. Σοφίας με την Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, κατά το συλλαλητήριο to οποίο διοργάνωσαν συνδικαλιστοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας.

Θύματα χημικών Μίκης και Μ. Γλέζος - Είναι μέσα στο Κοινοβούλιο

''Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας'', δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο συλλαλητήριο που ήταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Πέθανε η Whitney Houston

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε η Whitney Houston, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton» στις 15:55 το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα (01:55 τα ξημερώματα Κυριακής, ώρα Ελλάδος).

Οι θέσεις των Νέων Μεταρρυθμιστών του ΠΑΣΟΚ

«Να πούμε ένα καθαρό ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», αναφέρουν σε κείμενο τους νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η νέα γενιά, θέλει να ζήσει στην Ελλάδα της Ευρώπης, όχι στην Ελλάδα της Ασίας με όρους εξαθλίωσης. Γι' αυτό παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και άδικα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η επικύρωση του PSI και η έγκριση της δανειακής σύμβασης».

Καταγγελία από Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Σπίθα

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κ.Α.Π. - Σπίθα  καταγγέλλει την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του  Μίκη Θεοδωράκη, του Μανώλη Γλέζου και χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος,  με την απρόκλητη χρήση χημικών, σε μια στιγμή όπου δεν υπήρχε το παραμικρό επεισόδιο.

Τι υποψιάζεται ο Ομπάμα για την ευρωζώνη

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, ελάχιστες μόλις εβδομάδες πριν από την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλοί ήταν εκείνοι που υποψιάζονταν ότι το κατεστημένο των συντηρητικών γερακιών που επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, βύθισαν την ανθρωπότητα στην άβυσσο του φόβου και της ανασφάλειας, έδινε την «τελευταία παράσταση», προσπαθώντας να υπονομεύσουν την ορμή της νέας διακυβέρνησης που ερχόταν.

Η Ιστορία ειρωνεύεται τη… “Δημοκρατική Παράταξη”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες της λεγόμενης «Δημοκρατικής Παράταξης» στην Ελλάδα, τότε που πιθανότατα ήταν πράγματι… δημοκρατική. Σχεδόν ισοϋψής του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου, έστω κι αν το… marketing δεν επέτρεψε στη δική του πολιτική κληρονομιά να αποκτήσει την προβολή των δυο άλλων «τοτέμ».

Ο Σόρος στοιχημάτισε για τη… σωτηρία της Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν πιστέψουμε τη λαϊκή… εμπειρική σοφία, η προτροπή «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι», διατηρεί ιστορικά ακατάβλητη αλήθεια. Ή έστω, αληθοφάνεια. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως και οι έκτακτες καταστάσεις, σαν τη σημερινή την οποία βιώνει η Ελλάδα, και φέρνει στο πλευρό της χώρας μας, ως εποχικό «φίλο», τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.
Έναν άνθρωπο που έχει… γκρίζα φήμη για τις επενδύσεις του σε εθνικές καταστροφές, και κυρίως για το πώς φροντίζει να οδηγηθούν οι εξελίξεις στην κατεύθυνση στην οποία έχει ο ίδιος επενδύσει μεγάλα κεφάλαια.

Οι επίκαιρες ουτοπίες

Το να υποστηρίζει κάποιος στην Ελλάδα, αυτή την ακραία δύσκολη ώρα, ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και ακόμη περισσότερο στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη) αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική σύμπραξη της χώρας στις παγκόσμιες εξελίξεις και για την επάνοδό της στην οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη, ισοδυναμεί για πολλούς, περίπου με προκλητικό ιδεολόγημα.

Το πραγματικό ερώτημα

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο πολιτικό όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν. Είναι βαθύτατα οικονομικό, διότι ακόμα και αν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα, δεν θα λυθεί και το οικονομικό. Απλώς, η λύση του πολιτικού προβλήματος, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να μπει σε ένα δρόμο η λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Με λύση του οικονομικού προβλήματος, εννοούμε την ανάκτηση του απολεσθέντος βιοτικού επιπέδου σε έναν χρονικό ορίζοντα δεκαετίας και αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος.

Η Ιστορία τώρα αρχίζει!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί.
Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.

Ν. Νικολόπουλος: “Δεν αναζητούμε την ''κρυφό πρόσωπο'' της χρεωκοπίας, αλλά της ευθύνης που θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε εμείς την μοίρα μας και όχι άλλοι”

Μιλώντας σήμερα σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα

Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής…Εν μέσω επεισοδίων συνεχίζεται η μαζική συγκέντρωση συνδικάτων, εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που εντός της Βουλής σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η διαδικασία για την ψήφιση των νέων σκληρών.
Πολίτες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, στις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και του κινήματος του Μίκη Θεοδωράκη.

Ολόκληρο το κείμενο του μνημονίου με όλες τις διατάξεις και τα άρθρα της νέας σύμβασης

Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι τον Ιούνιο, αύξηση των εισιτηρίων στις Αστικές Συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ κατά 25%,νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ,αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης, αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ κόβονται κατά 10% οι αποδοχές όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια.Μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών και το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών θα πρέπει να μην ξεπερνά το 15%. Μειώνονται και οι επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ,κατάργηση φοροαπαλλαγών και του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, καταργείται η δημοσίευση των ισολογισμών.

Το νέο εθνικό δίλημμα

Να απαλλαγούμε από τα βαρίδια
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα. Μόνο που δεν πρόκειται για το δίλημμα το οποίο θέτουν όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου τα τελευταία δυο χρόνια, και απέτυχαν να διεκδικήσουν έστω και μισή σπιθαμή γης έναντι των δανειστών της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ στο 8,7%

Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της Rass για το «Παρόν της Κυριακής», έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση πολιτικής αποσύνθεσης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 13,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, το ΠΑΣΟΚ 8,7%, το ΚΚΕ 7,1%, οι Οικολόγοι 4,2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 3,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,9% και η Χρυσή Αυγή 2,8%.

Ο Ψυχάρης προβλέπει διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Με ένα πρωτοσέλιδο… τελολογικού χαρακτήρα κυκλοφορεί σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», που περιγράφει ως σεισμό όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν δεκτά τα σκληρά μέτρα που προτείνει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η τάν ή επί τάς…

Ακρως συγκινητικό τό διάγγελμα τού πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου χθές βράδυ. Περιέγραψε λιτά,αλλά συνάμα παραστατικά, τήν δεινή θέση στήν οποία έχει οδηγηθεί η χώρα.Και παράλληλα μάς παρέθεσε μέ τούς πιό δραματικούς τόνους τήν καταστροφή πού θά επιπέσει επί τών κεφαλών μας άν δέν ψηφισθεί τό νέο μνημόνιο.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε “εθνικό πρόβλημα”

Το επιμύθιο της εθνικής αγωνίας που βιώνουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με φόντο την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Μνημονίου ΙΙ προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή της οικονομικής στήριξης προς τη χώρα μας, συνοψίζεται στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα. Στο κεντρικό πρόβλημα του τόπου για το μέλλον.

“Εμπιστευτείτε με”

Σε μια εικόνα από το μέλλον, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βγει εκτός εαυτού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επιπλήττοντας φραστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αντώνης Σαμαράς κρατούσε με μοναδική μαεστρία τα «γκέμια» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, σε αντίθεση με τον μελλοντικό αντίπαλό του, από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις.