Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: "Η χρεοκοπία θα δημιουργούσε κοινωνικό χάος" - "Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες"

"Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν" είπε στην εισαγωγή του ο πρωθυπουργός."Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Η συμφωνία κατοχυρώνει το μέλλον της χώρας μας στο Ευρώ. Η χώρα είχε βασιστεί σε λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης", πρόσθεσε.

Τα αίματα άναψαν

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η αρμόδια Επιτροπή Οικονομίας της Βουλής έγινε σήμερα πεδίο μάχης ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Πως θα διαπραγματευόταν ο Καποδίστριας…

Η 11η Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, ως η ημερομηνία της μεγάλης, χαμένης ευκαιρίας. Σαν σήμερα, το 1776, γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης ενός έθνους που προσπαθούσε να γίνει ελεύθερο. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συνδρομή των μεγάλων δυνάμεων. Ξέροντας όμως ταυτόχρονα ότι, υπήρχαν στον τόπο μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούσε να αξιοποιήσει σε μια διαρκή «διαπραγμάτευση» με τις μεγάλες δυνάμεις. Και να κερδίζει διαρκώς σπιθαμές γης, εθνικής αυτοπεποίθησης, εθνικής κυριαρχίας.

Πληρώνουμε “ερασιτέχνες” και “αδιάβαστους”

Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, των 27 των Βρυξελλών δηλαδή του ενός (μίας) του Βερολίνου, παίζει άσχημα παιχνίδια τις τελευταίες ώρες, με το Ελληνικό κράτος και τον Ελληνικό λαό.
Ο πρόσφατος διεθνής μας εξευτελισμός, δια της «προσαγωγής» του υπουργού οικονομικών, στο eurogroup (που έγινε μόνο για τις ανάγκες της «εξέτασής μας») και η δημοσιοποίηση διαλόγων, που συνιστούν ωμή παρέμβαση στα πολιτικά της Ελλάδας, περισσότερο μας ανησυχούν παρά μας στενοχωρούν.

Μήνυμα του Γραμματέα της ΔΑΚΕ Β.Ε κ. Λάζου Νίκου προς του βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου

H   κυβέρνηση που σχηματίσθηκε στην Ελλάδα και ονομάσθηκε Ειδικού Σκοπού, συμφωνώ  ότι είναι όντως Ειδικού Σκοπού, μόνο που είχε για μοναδικό σκοπό την οριστική και αμετάκλητη εξαθλίωση και υποδούλωση του Ελληνικού Λαού.

Παραιτήθηκαν Ζούνη - Βαρβαρίγος

Την παραίτησή της υπέβαλε πριν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέμη Ζούνη, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για την νέα δανειακή σύμβαση. Η ηθοποιός εξηγώντας την απόφασή της είπε χαρακτηριστικά: «μετά απο δυόμισι χρόνια προσπαθειών, δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα».

Ο Σαμαράς επιβάλλει τις εκλογές

Το προσωπικό πολιτικό εκτόπισμά του απέναντι στον εθνικό αποπροσανατολισμό που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες, έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη βαθιά συναίσθηση του ηγέτη ο οποίος έρχεται για να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου, ως ο επικεφαλής της μοναδικής πολιτικής δύναμης που έχει απομείνει ως σταθερά στη χώρα,

Χωρίς χειροκροτήματα…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η εικόνα είναι τις περισσότερες φορές αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας. Ειδικά όταν συνοδεύεται από ήχο. Και ακόμη περισσότερο, όταν… δεν συνοδεύεται.
Η απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από την κρατική τηλεόραση, μετέφερε στο σπίτι του κάθε Έλληνα την εικόνα ενός απερχόμενου ηγέτη,

«Ενημέρωση»… σε δραματικό ενεστώτα!!!

Δια χειρός Αλιθέρση

 Ανελέητος ο  βομβαρδισμός  των «Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».  Η έντασή  του  εντείνεται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα,
για να γίνει… «νόμος του κράτους» το ξεπούλημά του!!!
Όσο πλησιάζει η ώρα, που με αγωνία οι «μεγάλοι» περιμένουν, να πεταχτούν και «δια νόμου» άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι στο λάκκο των λεόντων!
Όσο πλησιάζει η ώρα, οι πολιτικοί τους… υπάλληλοι-βουλευτές να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω! 

Να μην καταρρεύσει η Ελλάδα

Το μέλλον κρέμεται σε μια κλωστή
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα παίζεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η αντιμνημονιακή λογική που αναπτύσσεται στους κόλπους της κοινωνίας, είναι δικαιολογημένη και οφείλεται αφενός στις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών μας και αφετέρου στην ανεπάρκεια των διαχειριστών της κρίσης στο εσωτερικό της χώρας.

Βουλευτές σε κατάσταση νευρικής κρίσηςΝέο τριήμερο θρίλερ, ενόψει άλλης μιας «συννεφιασμένης Κυριακής»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με το βλέμμα στραμμένο στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων και στη συμπεριφορά τους κατά την ψηφοφορία της Κυριακής συνεχίζονται οι κραδασμοί που επέφερε η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών επί της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου μετά από πολυήμερη διελκυστίνδα.

Καψής: Την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Κομβικής σημασίας για την Ελλάδα θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής στη Βουλή, για να εγκριθούν νέο μνημόνιο, PSI και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η Ελλάδα θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει μία χρεοκοπία, τόνισε το πρωί του Σαββάτου στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
«Οι βουλευτές με τις επιλογές τους θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ.Καψής.

«Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται»

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά

Θεωρούνε ταπεινό

Να μιλάς για το φαΐ.

Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει

Πατείς με, πατώ σε για τη «δωρεάν» γη που δίνει το Δημόσιο σε νέους αγρότες


Το αδιαχώρητο επικράτησε από νέους αγρότες που έκαναν αίτηση για μίσθωση δημόσιας γεωργικής και αγροτικής γης, με συμβολικό τίμημα 5 ευρώ το στρέμμα, ανά καλλιεργητική περίοδο. Για τα πρώτα 110 αγροτεμάχια γης στον νομό Θεσσαλονίκης υποβλήθηκαν οκταπλάσιες αιτήσεις, ενώ ανοικτή είναι η διαδικασία για άλλα 50 αγροτεμάχια, κυρίως σε ορεινές περιοχές του νομού.