Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 από την έναρξη έως 08:00΄ π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.

Εκλογές…

Τον μονόδρομο των εκλογών, προκειμένου να προκύψει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα με περίσσευμα αποτελεσματικότητας, σε σχέση με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, με όσα είπε στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες.

Ο Σαμαράς πέταξε το γάντι

Μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο περιγράφουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, που αποτυπώνει το κλίμα το οποίο επικρατεί, και προδιαγράφει μια πολωτική αναμέτρηση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, εφόσον τελικά ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Vodafone: Βγάζει λεφτά στο εξωτερικό καθημερινά

Κάθε βράδυ μεταφέρει τη ρευστότητά της σε αγγλικές τράπεζες, αποκάλυψε ο οικονομικός διευθυντής του βρετανικού κολοσσού
Η Vodafone μεταφέρει τη ρευστότητά της από την Ελλάδα σε αγγλικές τράπεζες κάθε βράδυ, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, Άντι Χάλφορντ.

Νίκος Νικολόπουλος : «Αν αυτό που έκανε τώρα ο Σαμαράς, το έκανε από την αρχή ο Παπανδρέου, η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα σε αυτά τα χάλια…»

«Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει, ευθύς εξαρχής, να ξενυχτήσει και να ταλαιπωρήσει την τρόικα, είχε ξεσκονίσει τόσο αναλυτικά το πρώτο μνημόνιο και είχε διαπραγματευτεί ουσιαστικά, θέτοντας και ουσιαστικές «κόκκινες γραμμές» και αντιπροτάσεις, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στα σημερινά χάλια».

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!
Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.
Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:
--Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.

Συμφώνησαν για τα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί

Έκλεισε η «μαύρη τρύπα» των 625 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τρόικα για να «κλειδώσει» η νέα δανειακή σύμβαση. Με την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στα χέρια ο Βενιζέλος στο Eurogroup
Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να βρεθούν τα 625 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τρόικα προκειμένου «κλειδώσει» η νέα δανειακή σύμβαση.

Παραίτηση - βόμβα του υφυπουργού Εργασίας κ.Κουτσούκου

Λέει στην επιστολή του:
- "Tα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους"
- "Ως αρμόδιος υφυπουργός δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς"

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για διακοπή από την Τουρκία της ροής φυσικού αερίου προς τη χώρα μας για δεύτερη φορά σε έναν μήνα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στη διακοπή από την Τουρκία της ροής φυσικού αερίου προς τη χώρα μας για δεύτερη φορά σε έναν μήνα, ζήτημα για το οποίο κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ως εδώ!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού.
Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα».
Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα γυρίζει πριν το 1898. Δύο αιώνες πίσω! Μας γυρίζουν - μέσα σε 24 ώρες - σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, όταν ο Έλληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, δανειστών και τοκογλύφων ιμπεριαλιστών.

Δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του Μέτρου 112 “Εγκατάσταση νέων γεωργών”

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Σε αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων έχουν επιδοθεί οι νέοι αγρότες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο 112 “Εγκατάσταση νέων γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλ. Μπαλτατζής», καθώς δυο σχεδόν έτη μετά την καταβολή της α’ δόσης επιδότησης πρώτης εγκατάστασης, οι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει σεμινάρια, τα οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ετοιμασία του φακέλου για την χορήγηση της β’ δόσης και οι τράπεζες ουσιαστικά δεν χορηγούν δάνεια.

Διαπραγμάτευση για πρώτη φορά?

Η αταλάντευτη και σθεναρή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, παρά την χωρίς προηγούμενο δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η χώρα, απέδειξε ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο υπάρχει και αποτέλεσμα. 

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκης
Ημέρα καταστροφής της χώρας και πλήρης ικανοποίησης των ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, των εκβιαστών και των ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος. Οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης οι οποίοι δεσμεύτηκαν στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι θα σεβαστούν την όποια απόφαση του κοινωνικού διαλόγου, τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις της ΤΡΟΪΚΑ και των συμφερόντων, επισημοποιώντας με την συναίνεσή τους την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, με μέτρα ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ.

Το πιο “ατίθασο” όνειρο

Η δύναμη του αθλητισμού και η πληθωρική παρεμβατικότητα του στην ιστορική διαδρομή ενός έθνους, μπορεί να αποτυπωθεί ευκρινώς από την απήχηση που έχουν στην ευρύτερη κοινωνία, συγκεκριμένες «φωτογραφίες στιγμής». Ειδικά όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο, το κατεξοχήν άθλημα των μαζών, τη Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή τη χώρα που το «γέννησε», και την εθνική ομάδα της Γηραιάς Αλβιόνας, που μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζεται ως…

Για να μην παραμένουμε… αδιάβαστοι

Οι συνεχιζόμενες και κατευθυνόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε από τα «συμμαχικά» οικονομικά συμφέροντα, και στόχο έχουν όχι μόνο την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας αλλά και το ψυχικό σθένος των Ελλήνων, εξυπηρετούν το προφανές. Να ντύσουν τη μία και μοναδική «λύση» με αρκετό τρόμο.
Όμως για την κατάληξη της Ελλάδας, κυρίως εμείς ευθυνόμαστε.

Το ΠΑΣΟΚ σε κρίση συνείδησης

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στο περιθώριο των δραματικών διαβουλεύσεων και συζητήσεων του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους της τρόικας, για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τη δέσμη σκληρών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να μην υπάρξει ανάσχεση στη ροή δημοσιονομικής στήριξης της Αθήνας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, βιώνουν το δικό τους… δράμα.

Πότε παραιτείται ο Παπαϊωάννου;

Η… βιωσιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει αποδειχτεί στην πράξη ειδικά το τελευταίο διάστημα, ότι αμφισβητείται περίπου με ένταση αντίστοιχη της αμφισβήτησης που περιβάλλει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μάλιστα, πολιτικό τέκνο του «γεννηματισμού», που στηρίζει ωστόσο με συνέπεια τα τελευταία χρόνια τον Γιώργο Παπανδρέου

Κι όμως, η Ελλάδα θα μπορούσε…

Το τελευταίο διάστημα , ολοένα και περισσότερο έρχομαι αντιμέτωπη με καταστάσεις που δεν πίστευα ότι θα βίωνα σε τέτοια έκταση και με τέτοια ένταση. Ο ανθρώπινος πόνος και η απελπισία που προκαλείται από ανάλγητες , ανεύθυνες ελλιπείς και κακοσχεδιασμένες πολιτικές διαχέονται σε όλον τον οριζόντιο άξονα της κοινωνίας μας.

Γιατί αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα;

Είναι από τις φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς στο κομμάτι των εξαγωγών, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι το Βερολίνο αξιοποιεί πλήρως την κρίση χρέους της ευρωζώνης, για να ευημερεί το ίδιο.

Μια ξεχασμένη αλήθεια

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, που σαν σήμερα «έφευγε» από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου του 1857, εκτός φυσικά από το αξεπέραστο προσωπικό αποτύπωμα του «Ύμνου εις την Ελευθερία», στίχοι του οποίου αποτελούν τον εθνικό μας ύμνο, είχε διατυπώσει μια φράση αυταπόδεικτης χρησιμότητας.

Μια παράταξη τους χρειάζεται όλους

Η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη ήταν αναμενόμενη. Αυτό θα έκανε στη θέση του κάθε υπεύθυνο κομματικό στέλεχος. Και ο Γιάννης Μανώλης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι, συγκαταλέγεται σ’ αυτή τη κατηγορία.

Περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά…

Ο "ασήκωτος" λογαριασμός των μέτρων
Η εμβάθυνση της ύφεσης στην οποία οδηγεί το Μνημόνιο ΙΙ, που αποδέχεται κάθε άλλο παρά εθελοντικά η χώρα, προκειμένου να ξεπεράσει το απειλητικό τελεσίγραφο της διεθνούς κοινότητας για άμεση, βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, πλήττει το σύνολο της κοινωνίας.

Η ελληνοποίηση έγινε στο μπάσκετ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτό τελικά που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Μαρινάκης για την ποδοσφαιρική ομάδα, αν και πρωταρχικός του στόχος, το καταφέρνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στην ομάδα μπάσκετ. Χθες ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη πέτυχε μία νίκη που χρειαζόταν οπωσδήποτε για την κατάκτηση της 2ης θέσης, στον όμιλο με κυρίαρχο την ΤΣΣΚΑ, στηριζόμενος στα ελληνόπουλα Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σλούκα!

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 από την έναρξη έως 08:00΄ π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.

ΔΑΚΕ Ι.Τ "Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ"

Τα αποτελέσματα του 1ου Μνημονίου έφεραν ως απότοκο το νέο Μνημόνιο το οποίο αποτελεί τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ διάλυσης της Ελληνικής Κοινωνίας.
Δυστυχώς οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση δεν κατάφεραν την ύστατη στιγμή να γίνουν…ΗΓΕΤΕΣ.

Απαράδεκτη καθυστέρηση στην έγκριση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της “Εφαρμογής Προσέγγισης LEADER” του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader της Ομάδας Τοπικής Δράσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ! ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Και οι δέκα (ήρωες της Ζήμενς) ήσαν υπέροχοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη αν ενοχλώ – και μάλιστα την κρίσιμη ώρα μιας ακόμη διάσωσης της χώρας – αλλά κατάλαβε κανείς τι ακριβώς συνέβη προχθές με την υπόθεση της Ζήμενς;
Στα μουλωχτά και εν μέσω απανωτών συσκέψεων, διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων (λέμε τώρα) για τη νέα δανειακή σύμβαση, συνεδρίασε και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου ομόφωνα (εξαιρουμένου του ΚΚΕ) αποφασίστηκε να προχωρήσει η σύμβαση με την γερμανική εταιρία, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του Μετρό και να λειτουργήσουν σε ένα χρόνο οι επτά νέοι σταθμοί – έργο που είχε μπλοκαριστεί λόγω της γνωστής υπόθεσης από τον Ιούνιο του 2009.

Πληροφορίες για τον ΟΣΕ μέσα από το κινητό μας. Μια καινοτόμος τεχνολογική επινόηση από νεαρό σπουδαστή του ΤΕΙ Λάρισας.

Πρωτοποριακή τεχνολογική εφαρμογή στον τομέα των  πληροφοριών
Μια εφεύρεση, που σύντομα πιστεύεται ότι  θα είναι χρήσιμο εργαλείο  στα χέρια χιλιάδων των ανθρώπων  που επιζητούν πληροφορίες άμεσες σχετικά με τα τρένα, μας υπόσχεται η τεχνολογική εφαρμογή που επινόησε ο σπουδαστής του  ΤΕΙ Λάρισας του    Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Βασίλης Κωστακιώτης.

Και τώρα, τι;

Το τίμημα που καλείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να μην αφεθεί να καταρρεύσει, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις ευθύνες του καθενός από εμάς για το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η χώρα.

Όλα εξαρτώνται από τη Λαγκάρντ

Η λογική λέει ότι μέχρι το απόγευμα, που θα ξεκινήσει στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Eurogroup, η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στις Βρυξέλλες δείχνει αναβρασμό, όπως φάνηκε και από τις χθεσινοβραδινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις.
Το Eurogroup, δηλαδή…

Έμεινε μια εκκρεμότητα

Το θέμα των μειώσεων στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, είναι το τελευταίο «αγκάθι» που απέμεινε, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με το πακέτο μέτρων που προτείνει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Θρίλερ με happy end;

Σε καταρχήν συμφωνία οδηγείται η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, μετά μάλιστα και τις παρεμβάσεις Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ρεν. Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση κυρίως του Αντώνη Σαμαρά υποχρέωσε τον Λουκά Παπαδήμο να έχει αλλεπάλληλες τηλεφωνικές πληροφορίες με τους προαναφερόμενους και έτσι όλα δείχνουν-μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα- ότι αυτή την ώρα γίνονται σημαντικές τροποποιήσεις στο κείμενο της τρόικα.

Κλείστα σχολεία στον Δήμο Βόλβης

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βόλβης, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 λόγω έκτακτων – έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν κλειστές οι εξής σχολικές μονάδες:

Δραματικό μήνυμα Βενιζέλου

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους» δήλωσε σήμερα το πρωί και λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στου Μαξίμου.Η τρόικα έφτασε στου Μαξίμου μετά την 8ωρη σύσκεψη -θρίλερ των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή της, σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, ανακοίνωσε την «ευρύτατη συμφωνία» σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης πλην ενός (τις συντάξεις) το οποίο χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας.

Καρατζαφέρης: Δε θα σταθώ εμπόδιο, ούτε θα γίνω Λούκα

«Έχω την αίσθηση ότι η χώρα οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι μεγάλες» είπε στη σύσκεψη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Και κυρίως δεν θα "υπογράψω" γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κ. πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα, αναφερόμενος στα όσα ζήτησε περί απόφανσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το εάν τα μέτρα είναι σύννομα.

Διαφωνούν για τις συντάξεις οι αρχηγοί. Αναζητούνται 300 εκατ. ευρώ

Οι επικουρικές συντάξεις είναι το αγκάθι για την τελική συμφωνία. Το συζητά ο κ. Παπαδήμος με την τρόικα μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Χωρίς αποτελέσματα έληξε η συνάντηση των αρχηγών με τον πρωθυπουργό στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.