Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Λόγω 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
 
Παραλύουν αύριο, Τρίτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα νέα επώδυνα μέτρα.
Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Στην απεργία συμμετέχουν:

Κρίσιμη η κατάσταση στον Έβρο! Αναμένεται πλημμύρα σε όλες σχεδόν τις παρέβριες περιοχές - Κίνδυνος για τους οικισμούς

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, δια του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Άρδα και Τούντζα, είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν φαινόμενα κατακλυσμού σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά, σταδιακά, από βορρά προς Νότο.

Αλήθειες και πραγματικότητα για τις αποζημιώσεις

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά και πολιτικά επικίνδυνο, αν δεν γίνουν λεπτοί χειρισμοί την κατάλληλη στιγμή.
Η ονειρική αλήθεια, είναι ότι την στιγμή αυτή που η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της ιστορίας της σε περίοδο ειρήνης και δημοκρατίας, ένα ποσό περίπου 60 δις. ευρώ, θα ήταν μια «ένεση» για τη χώρα.

Απολύσεις με… υπογραφή

Το προαιώνιο ερώτημα περί του ποιος θα είχε το πολιτικό θάρρος να βάλει την υπογραφή του κάτω από υπουργικές αποφάσεις για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απαντήθηκε και επισήμως σήμερα. Οι απολύσεις με… υπογραφή, θα φέρουν το ονοματεπώνυμο του Δημήτρη Ρέππα, ενός ιστορικού και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με απευθείας αναφορές, τόσο στο παπανδρεϊκό κατεστημένο, όσο και στο εκσυγχρονιστικό ρεύμα.

Κύριε Αμοιρίδη, οφείλετε μερικές απαντήσεις στο λαό της Πιερίας!

Κύριε Αμοιρίδη,
Είναι δικαίωμά σας, αφού πλέον «σώσατε» τη χώρα, να προσπαθείτε τώρα να σώσετε και τις ψυχές σας, δηλαδή τα τομάρια σας! Πριν όμως ζωθείτε τα …άρματα της αντίστασης και του αγώνα, οφείλετε μερικές απαντήσεις στο λαό της Πιερίας.

Χωρίς αστικά λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο, Τρίτη, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4.25 τα ξημερώματα έως τις 11.18 το βράδυ).

Γιαννης Μιχελάκης: " Αμετανόητο το ΠΑΣΟΚ"

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε χθες ο κ. Μπεγλίτης περί δημοψηφίσματος και διαπραγμάτευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κυκλοφόρησε η περιοδική έκδοση της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ Εργαζομένων στην Υγεία


Μια συγχώνευση που ναυάγησε

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις και οι διεργασίες ανάμεσα στις εταιρίες Vodafone και Wind, που στόχο είχαν να οδηγήσουν σε μια στρατηγική συμμαχία και συγχώνευση.

Ν. Νικολόπουλος: “Ο Αντ. Σαμαράς δεν δέχτηκε τελεσίγραφα”

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μεταξύ άλλων τόνισε και τα παρακάτω:

Θα προλάβει να τον σταματήσει;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να επισκεφτεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει συνάντηση και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ή τον επικρατέστερο για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ.

Φεύγει… για να ξαναγυρίσει

Τους «Financial Times» επέλεξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να… θυμίσει στην ιταλική αλλά και ευρύτερα την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη την απόφασή του να αποχωρήσει από τον στίβο της ενεργούς πολιτικής, οριστικά και αμετάκλητα.

Όταν ο Ερντογάν “εκβιάζει”

Η θυελλώδης πορεία του Ταγίπ Ερντογάν από την απαγόρευση της πολιτικής δράσης και τη φυλάκιση, την εποχή που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μέχρι την άνοδο στην εξουσία της Τουρκίας, και την επιβολή έκτοτε μιας πρωτοφανούς πολιτικής ηγεμονίας, που του έχει επιτρέψει να παραμερίσει κι αυτόν ακόμη τον άλλοτε πανίσχυρο Στρατό, εξηγείται εν μέρει και από…

Η Ελλάδα τιμωρείται για το… 2009

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οι πιέσεις της Τρόικας, δεν είναι κάτι διαφορετικό, από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με εναλλασσόμενους διεθνείς παίκτες, μετά την Επανάσταση του 1821. Μονίμως, δάνεια-αγχόνες, παζάρια και εκβιασμοί.

“Διπλό” ανατροπής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το χθεσινό διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα, προκαλεί την ανατροπή των έως τώρα δεδομένων στο πρωτάθλημα της Superleague. Σε συνδιασμό μάλιστα με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λειβαδιά, εξισορροπεί την βαθμολογική διαφορά και «τσιτώνει» …τα νεύρα για τη συνέχεια!

Προς συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Κουβέλη

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, που συνεπάγεται την ολοκλήρωση της εντολής που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, υποκρύπτει φυσικά την επιθυμία του απερχόμενου Προέδρου του Κινήματος να διευκολύνει τον διάδοχό του.

Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκη: "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ…ΟΧΙ"

Η ΕΛΛΑΣ…ΕΑΛΩ” ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ…ΟΧΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 11:00!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΣυνΈλληνες  οι… εταίροι μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!!  Ή θα υποτιμήσουμε τις ζωές μας ή θα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!!!  Ο Πρωθυπουργός ως άλλος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μεταφέρει τις εντολές της ΤΡΟΙΚΑ και τους εκβιασμούς της στους εντολείς του!!!  Σ’ αυτούς που τον στήριξαν να… διαπραγματευτεί, ενώ ο ίδιος δεν πιστεύει σ΄ αυτή τη διαπραγμάτευση αφού άλλους εκπροσωπεί ,κι όχι τον ελληνικό λαό!!!

Φορο-σοκ φέτος σε εκατομμύρια φορολογούμενους

Με 13 αλλαγές σχεδιάστηκε το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν φέτος περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι. Ειδικότερα στο έντυπο έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:

Δήλωση Ν. Χουντή . " Ο ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου γκρεμίστηκε υπό το βάρος, ευθυνών που δεν έχουν αποδοθεί" Δείτε το Βίντεο

Με αφορμή την τελική κατάρρευση του ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση  «Ο ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου, που είχε κατασκευαστεί στην περιοχή Βύθισμα … βυθίστηκε τελικά το Σάββατο 4/2/2012.

Ν. Νικολόπουλος: «Με την πλάτη στον…τοίχο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ. Το ΤΑΥΤΕΚΩ καθυστερεί τις πληρωμές προς τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ. Έτσι, αναγκάζονται, εκτός των άλλων να πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τα φάρμακα που χρειάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, χωρίς να τους διαβεβαιώνει κάποιος ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα που δικαιούνται από το Ταμείο της ΔΕΗ. Επίσης, το Ταμείο δεν καλύπτει νοσοκομειακές δαπάνες και παρακλινικές εξετάσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΔΕΗ.

Σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας-προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Να αποσυρθεί, εδώ και τώρα, το παράνομο και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η υλοποίηση του ακραία αντεργατικού και αντισυνταγματικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας – το οποίο ισοδυναμεί, επί της ουσίας, με απόλυση χωρίς αποζημίωση – έχει οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο τους δημοσίους υπαλλήλους-«θύματά» του, καθώς υπέστησαν έως και εκμηδενισμό των αποδοχών τους!

Επιλεκτικές προσκλήσεις στελέχωσης εθνοφυλακής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
 Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας στον τοπικό τύπο της Καβάλας. Σύμφωνα με αυτές έχουν αποσταλεί επιλεκτικές προσκλήσεις στελέχωσης της τοπικής εθνοφυλακής με οπλοφόρους πολίτες ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται σε Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών οφειλόμενων μεταξύ άλλων και σε «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Όλα τα παραπάνω προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς σε μια περίοδο που στη χώρα υπάρχει γενικευμένη κοινωνική οργή.

Δεν διάβασαν ούτε την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως του χρόνου τέτοιον καιρό θα βρεθούν κάποιοι φωστήρες που θα ομολογήσουν πως δεν… διάβασαν ούτε την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Ακούμε για «σκληρές διαπραγματεύσεις», αλλά για το περιεχόμενό τους – όπως και γι’ αυτό καθαυτό το περιεχόμενο της 5ης αναθεώρησης – αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λάβει γνώση ούτε οι κυβερνητικοί εταίροι.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «η αυριανή γενική απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δήλωση του  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέα  Λυκουρέντζου.

Οι ανεύθυνοι πειραματισμοί του “Καλλικράτη”, η εγκληματική αμέλεια της πράσινης Αυτοδιοίκησης και η αναποτελεσματικότητα των συναρμόδιων υπουργών, αποτυπώνονται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο στις καταστροφές της Ηλείας.

Η “ξεχασμένη” διαπραγμάτευση

Το προδιαγραφόμενο «αίσιο» τέλος του πολιτικού θρίλερ που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, με την αποφυγή της οικονομικής χρεοκοπίας, δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζει τη συλλογική σκέψη της κοινωνίας από την κεντρική παράμετρο της πραγματικότητας που ζούμε: Το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Το επόμενο βήμα

Η Εκκλησία έχει πολύ πληρέστερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, από οποιονδήποτε άλλον.
Πολύ πληρέστερη πάντως από την εικόνα που έχει ο Πρωθυπουργός, οι περισσότεροι αρχηγοί, οι υπουργοί, οι καθηγητές, οι διανοούμενοι και βεβαίως, οι δημοσιογράφοι.

Προφάσεις εν αμαρτίαις…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε». Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μονίμως επαναλάμβανε: «τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης». Προφανώς διασταυρούμενες οι δύο δηλώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, όταν υπογράψαμε το μνημόνιο… παραλείψαμε να διαπραγματευθούμε.

Το Μαξίμου προαναγγέλλει… αιματοχυσία

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το πόσο δύσκολο τοπίο διαμορφώνεται για την ελληνική κοινωνία, στο περιθώριο των ασφυκτικών, στα όρια του εκβιασμού, πιέσεων της τρόικας για αιματηρές περικοπές στο dna της χώρας, φαίνεται και από το ύφος, αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πεντάωρης συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν προσφέρει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνησή του.