Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού

Από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

“Παλεύω για να το αποτρέψω”

Εμφανώς προβληματισμένος από τις εξελίξεις, αλλά και με έκδηλο το βάρος της ευθύνης του πολιτικού ηγέτη ο οποίος καλείται να σηκώσει στους ώμους του τη χώρα και την κοινωνία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, έως οριακή συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, μετά την πεντάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο τα σπουδαία

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, και τα σπουδαία αναβάλλονται για νέο ραντεβού που θα υπάρξει αύριο.

Η Ιστορία έχει χιούμορ

Είναι αλήθεια ότι η Ιστορία έχει εξελιχθεί διαχρονικά στο πιο… ατίθασο θηλυκό της διαδρομής της ανθρωπότητας. Ελάχιστοι κατάφεραν να την καταλάβουν, πολύ περισσότερο να την κατανοήσουν. Όλοι ωστόσο αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν ότι διαθέτει αίσθηση του χιούμορ. Και μάλιστα, προχωρημένη.

Αβραμόπουλος εφ’ όλης της ύλης

REPORTER
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Ισοτιμία» και τον δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά.

Έξαλλος με το Reuters ο Βενιζέλος

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο οικονομικών το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters με τίτλο "Η ευρωζώνη επιμένει: δεν υπάρχει διάσωση χωρίς μεταρρυθμίσεις"¨.
Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης που αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των 17 είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς πιστεύουν ότι δίνει μεγαλύτερη προσοχή στη θέση του μέσα στο κόμμα πριν από τις εκλογές του Απριλίου αντί στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 5 ΩΡΩΝ

Προς νέα σύσκεψη οδεύουν οι αρχηγοί - Σαμαράς: Προσπαθώ να αποτρέψω την ύφεση - Καρατζαφέρης: Δεν θα συμβάλω στην εξαθλίωση
Ολοκληρώθηκε στις 8.30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος φανερά φορτισμένος δήλωσε:

Κύμα χιονιά και στην Ιταλία

Τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 26 ετών ζουν οι κάτοικοι της Ρώμης, όπου ο υδράργυρος δείχνει υπό το μηδέν. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα από το δριμύ ψύχος και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστουν έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Άρχισε η σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο μόνος αρχηγός που έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του στο Μαξίμου, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συνελήφθη ο βοηθός ψυχιάτρου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΧΑΠΙΑ
Για διακίνηση και εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές έναν 39χρονο που εργαζόταν ως βοηθός ψυχιάτρου, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Δεκεμβρίου του 2011.

Νέο κόμμα θέλει ο Γιαννίτσης. Ή… ο Σημίτης;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν δεν υπήρχε η αγωνία για την εθνική εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, και την εκ παραλλήλου επίτευξη συμφωνίας για το PSI, τα όσα είπε ο Τάσος Γιαννίτσης στο «Έθνος της Κυριακής» για την «αναγκαιότητα» ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, προφανώς και θα ήταν το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην εκπομπή του Γ. Αυτιά. Οι “κόκκινες γραμμές” της ΝΔ

Ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΙ” μεταξύ άλλων επεσήμανε:
“Η ΝΔ ποτέ δεν έβαλε στην πολιτική “ατζέντα'” την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ή του  κατώτατου μισθού. Αυτά τα ζητήματα τα αντιμετωπίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

Το μέλλον ηττήθηκε για… 22 ψήφους

Αν ακούτε ακόμη ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από την Ιβηρική Χερσόνησο για την εκλογή-θρίλερ του Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα στην ηγεσία των Σοσιαλιαστών, μην νομίζετε ότι προέρχεται από κάποιο πολιτικό στέλεχος ή οπαδό του κόμματος, που… άργησε να μάθει τα μαντάτα.

Επιδείνωσης καιρού

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χωρά μας από το απόγευμα της Κυριακή (05-02-2012) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Νέα επίθεση Ψυχάρη σε Γιώργο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο εκδότης του «Βήματος της Κυριακής» εξαπολύει σήμερα νέα επίθεση κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την πρόσφατη ξεκάθαρη θέση του πρώην πρωθυπουργού, κατά του ενδεχομένου να ευεργετηθούν οι τράπεζες με προνομιούχες και όχι κανονικές μετοχές, στη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο Χρυσοχοϊδης (ξανα) πετάει το γάντι

Το «Βήμα της Κυριακής», τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που έχει ξεκινήσει μετωπική αναμέτρηση με τον Γιώργο Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, επέλεξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για να πετάξει για άλλη μια φορά το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μητσικώστας πηγαίνει στον ΣΚΑΪ

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου της Σίας Κοσιώνη, και τη μεταγραφή του Νίκου Ευαγγελάτου, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ βρίσκεται κοντά σε μια ακόμη κίνηση, που στοχεύει στην ενίσχυση του prime time, ώστε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό της βραδινής ενημερωτικής ζώνης των άλλων καναλιών.

Και ο Ερνέστο έσπρωχνε…

Παρακολουθώντας κανείς το βίντεο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων στο γήπεδο της Ξάνθης δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα Ξάνθη- Ολυμπιακός, που βγήκε στη δημοσιότητα έχει πάρα πολλά να επιβεβαιώσει για το πώς αντιλαμβάνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ήττα.

Persona non grata

Στη σημερινή σας συνάντηση θα πάρετε αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου πού θα δεσμεύουν τους πολίτες αυτής της Χώρας για πολλά χρόνια. Η κάθε απόφαση βασίζεται σε μια ανάλυση δεδομένων, που μέχρι σήμερα ποτέ δεν παρουσιάσθηκε στους πολίτες.

Οι “εξυπνάκηδες” και το πολιτικό σύστημα

Κάποιοι εξυπνάκηδες που συλλήβδην πριν αναλάβει ο Παπαδήμος λοιδορούσαν το πολιτικό σύστημα-λες και το «πολιτικό σύστημα» αποτελείται από εξωγήινους- συνεχίζουν να τροφοδοτούν με τις ίδιες δηλητηριασμένες απόψεις τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Η απελευθέρωση των λέξεων

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
 
Στη χωματερή του ταξικού πολέμου διεξάγεται ένας παράλληλος υπόγειος, κυρίως όμως φροντισμένα ανεπαίσθητος, άλλος πόλεμος που καταστρέφει συστηματικά τη νοητική υποδομή των μαζών.

Ν. Νικολόπουλος: «Η ΔΕΗ ΄΄βραχυκυκλώνει΄΄ τη διαδικασία σύνδεσης

Όσον αφορά στη ΔΕΗ και στις διαδικασίες σύνδεσης φωτοβολταϊκών πάρκων, έχουν καταγραφεί, μέχρι σήμερα, μια σειρά «ανοιχτών» ζητημάτων που αφορούν άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η τιμή αγοράς ρεύματος για τις συμβάσεις που θα υπογραφούν εντός του 2011 είναι 0,55 ευρώ/kWh. Για κάθε επόμενο χρόνο η τιμή αυτή θα μειώνεται κατά 5%.