Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

“Η ΝΔ πηγαίνει για αυτοδυναμία”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την πολιτική κατάσταση και τις τρέχουσες εξελίξεις παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην εφημερίδα «Ημερησία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη.

Η Άμυνα δεν θίγεται άμεσα από τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή σύσκεψη των αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους Τάσο Γιαννίτση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, ορισμένες κοινές συνισταμένες για τις Ένοπλες Δυνάμεις εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το «κλείσιμο» της νέας δανειακής σύμβασης.

Ανοχτό ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας αφήνει η ΝΔ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σε συνέντευξή του στη Real News, υποστηρίζει επίσης πως η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση και μιλά για πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Ευ. Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού»

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Τσαρλς Νταλάρα.
«Βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του με την οποία συνόψισε τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, που είχε νωρίτερα, με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Χαρακτηρίζοντας πολύ «σκληρή» και «λεπτή» τη διαπραγμάτευση που γίνεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν «ανοιχτά δύο μεγάλα ζητήματα» που είναι οι εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι «όλα πρέπει να τελειώσουν» μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ προανήγγειλε συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος, αυτή την ώρα, παρόντος και του κ. Βενιζέλου. συναντάται με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) Τσαρλς Νταλάρα για την οριστικοποίηση του PSI.
Οι τελικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα θα ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος «τώρα είναι η ώρα των δεσμεύσεων».
Nωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του υπουργούς της Ευρωζώνης όπου τους ενημέρωσε για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους και την, συνακόλουθη, ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Η συνεδρίαση του Eurogroup, με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.
Ο υπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη για το PSI, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα






Η ΝΔ περνάει στην επίθεση

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η εμμονή μελών της κυβέρνησης Παπαδήμου που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, να παραβλέπουν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχήμα δεν συνιστά κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ειδικών συνθηκών, με μεταβατικό χαρακτήρα και πεπερασμένο χρόνο ζωής, έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην ανάγκη να μην αφήνει αναπάντητες… παραφωνίες.

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πορείας

Η μεταπολίτευση του ’74 σηματοδότησε μια ριζική τομή στη θεσμική και ιστορική εξέλιξη της χώρας. Θεμελίωσε ένα στέρεο πολιτικό πλαίσιο και διαμόρφωσε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας, που επέτρεψαν την απρόσκοπτη εξέλιξη του πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι.

Μονομάχοι στο Κολοσσαίο

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη κάθε εβδομάδας η ΚΕΔ ανακοινώνει τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες το Σαββατοκύριακο. Από τότε λοιπόν ξεκινά ένα θλιβερό φεστιβάλ λάσπης, (εμμέσων ή άμεσων) απειλών, θεωριών συνομωσίας πασπαλισμένο με υπονοούμενα και ανατροπές γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το… μέλλον των διαιτητών.

Το μέλλον της ελευθερίας

Δανείστηκα τον τίτλο αυτού του άρθρου από το βιβλίου του προέδρου της Ιταλικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να επιχειρήσω να προσεγγίσω το μέλλον της χώρας μου. Ο Τζιανφράνκο Φίνι ξεκίνησε το ταξίδι του στην πολιτική με μέντορα την φασίστα ηγέτη του Κοινωνικού Κινήματος Τζόρτζιο Αλμιράντε. Σήμερα ηγείται ενός κόμματος που κι αυτό έχει δανεισθεί την ονομασία του από το βιβλίο του Φίνι. Το «Μέλλον και Ελευθερία», έτσι ονομάζεται, μετέχει μαζί με τα κόμματα του Ρουτέλλι και του Καζίνι, στη κεντρώα παράταξη του «Τρίτου Πόλου».

Τελικά, δεν θα "εξαφανίσει τη Βουλή"

Διαψεύδει ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος τοκογλυφίας, Μ. Καραμπέρης, ότι έχει στην κατοχή του βίντεο που αποδεικνύουν τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, διένειμε μέσω του δικηγόρου του γραπτή δήλωση, διαψεύδοντας όσα είχε εκμυστηρευθεί πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ»

Παραίτηση αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί

Με πλήρη γνώση για την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδιαλλαξία των δανειστών, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος απευθύνει δραματικό μήνυμα. Λίγο πριν από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ζητεί τη συμφωνία και την προσυπογραφή των μέτρων από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Διαφορετικά δρομολογείται η παραίτησή του, που θεωρεί απευκταία.

"Έφυγε" ο Νίκος Απέργης

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969.