Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Σε πρώτο πλάνο η τοπική γαστρονομία
Η ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των ιδιαίτερων γεύσεων είναι στους κύριους στόχους που έθεσε για το 2012 η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς». Η Λέσχη, η οποία αύξησε το δυναμικό της με την εγγραφή νέων μελών επιχειρεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του τουρισμού και του πολιτισμού με … σημαία την ελληνική κουζίνα.

Ούτε ο Γιώργος… διάβασε το Μνημόνιο

Να αναγνωρίσει κανείς στον Γιώργο Παπανδρέου τη συγκινησιακή φόρτιση ενός ηγέτη που δεν τον θέλει το ίδιο το κόμμα του. Να αναγνωρίσουμε επίσης ότι έχασε μέσα σε μερικούς μήνες την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σε ένα ιδιότυπο, προσωπικό-πολιτικό… PSI. Και φυσικά, το μέλλον που παραμένει εκεί, μέσω της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Γιώργος… έγινε Παπανδρέου

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ήταν η ομιλία ενός πολιτικού ηγέτη ο οποίος αποχωρεί. Και το ανακοινώνει, με κάθε επισημότητα, ενώπιον στελεχών των οποίων ηγήθηκε επί σειρά ετών. Τα έβγαλε από τη μιζέρια ενός κόμματος… στην εντατική, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ το 2004, μετά την οκταετή θητεία του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του.

Το Facebook εισβάλλει στη Wall Street

Η φυσική συνέπεια της καταλυτικής επιρροής των μέσων κοινωνικών δικτύωσης στη σύγχρονη κοινωνία, ήταν η απόφαση της ιδιοκτησίας του Facebook να υποβάλλει αίτηση εγγραφής στον… ναό του κέρδους, τη Wall Street.

Το μέλλον που έρχεται

Η μετεξέλιξη της κοινωνίας σε συνισταμένη διαρκούς αμφισβήτησης, που με συνέπεια διεκδικεί το δικαίωμά της στο να εγκαταλείψει το πολιτικό προσωπικό την ξεπερασμένη νοοτροπία της άχρωμης και χωρίς γωνίες ρητορικής, μπορεί δυνητικά να αποτελέσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αύριο που θα προκύψει μετά την κρίση.

Ο Λοβέρδος έχει ατζέντα

Πριν από μερικές μέρες, ο πάντα κατέχων διαπεραστικό πνεύμα Μίμης Ανδρουλάκης, διατύπωσε δημοσίως μια «πονηρή πρόταση»: Να τα βρουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στα πρότυπα της προ σχεδόν 20ετίας συμφωνίας του Τόνι Μπλερ με τον Γκόρντον Μπράουν, για να αλώσουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας.

Η μεγάλη ευκαιρία

Αύριο, την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, θα ανακοινώσει την απόφαση για τη σφαγή του Διστόμου (228 θύματα, στο Δίστομο, 600 στην ευρύτερη περιοχή), από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Το PSI “κούμπωσε”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η τελική ευθεία είναι… ήδη εδώ, αν πιστέψουμε όχι τόσο τις σχετικές διαρροές από την ελληνική πλευρά, αλλά το ρεπορτάζ που καταγράφουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, περί επικείμενης ολοκλήρωσης του PSI για το ελληνικό χρέος, εντός των επόμενων ημερών. Το αργότερο.

Μια πρωτοποριακή πρόταση

Παρακολούθησα προχθές σε μία τηλεοπτική συνέντευξη του κ.Αθανάσιου Σάμιου, προέδρου της Δόξας Δράμας, μία πραγματικά καινοτόμο πρόταση, με στόχο την άνοδο της ανταγωνιστικότητας της λίγκας και την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος. Με παράλληλη «αποφόρτιση» του άγχους των δύο αιωνίων για τα λεφτά του Champions League και ότι αυτό παρασέρνει μαζί του στην πορεία του πρωταθλήματος.

Ομιλία στην Βουλή του κ. Καλαφάτη για την "Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος και το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων",

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την "Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος και το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων", ο κ. Σταύρος Καλαφάτης : Αναφέρθηκε στη σημασία ενίσχυσης του νομικού οπλοστασίου της χώρας, όσον αφορά στη στοιχειοθέτηση ποινικών ευθυνών για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη για την απάντηση του Φ. Σαχινίδη σε σχέση με το δίκαιο των υπό ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου
«Ο Φ. Σαχινίδης αντί να δεσμευθεί, στρεψοδικεί και υπεκφεύγει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το δίκαιο των υπό ανταλλαγή ομολόγων να είναι το Αγγλικό, με άκρως δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας. Δυστυχώς προς τα εκεί οδεύουμε ολοταχώς, αν δεν υπάρχει ήδη συμφωνία, την οποία κρύβει από τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση»

Θόδωρος Αγγελόπουλος. Ο ποιητής της ανθρώπινης περιπέτειας

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή
Για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το σκηνοθέτη-ποιητή, γράφτηκαν πολλά. Γράφτηκαν, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε κι έφερε στον κινηματογράφο την ποίηση της εικόνας, όταν καθιερώθηκε παγκόσμια, σπάζοντας τα σύνορα της Ελλάδας, όταν χάθηκε ξαφνικά,  γυρίζοντας την τελευταία του ταινία.

Η προσγείωση ενός ηγέτη

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του ισοβίου Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στα Ελληνικά χώματα και τα εγκόσμια.
Ως γνωστόν με την ιδιότητα του Προέδρου των απανταχού συντρόφων, έχει ακόμη τη δυνατότητα, να βρίσκεται περισσότερες ώρες στον αέρα παρά στη γη.

Ν. Χουντής : Με ποιο δικαίωμα ζητάτε υπογραφές από τα πολιτικά κόμματα ; Όλι Ρεν : Για να έχουν οι δανειστές το κεφάλι τους ήσυχο

·       Νίκος Χουντής: Με πoιο δικαίωμα παρεμβαίνετε στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των κρατών μελών; Δεν υπάρχει προηγούμενο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητείται από πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν εγγράφως. 
·       Όλι Ρέν: Παρά τις όποιες αλλαγές κυβέρνησης, οι δανειστές σας θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

ΙΜΙΑ 2012 – Το χρονικό μίας μεγαλειώδο​υς εκδήλωσης

Γράφει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Το Σάββατο 28.1.2012 δεν ήταν ένα συνηθισμένο Σάββατο. Ήταν η ημέρα    που περιμέναμε όλοι τις προηγούμενες 365 μέρες. Όσοι ζούμε    καθημερινά μέσα στο κύτταρο του κινήματος της Χρυσής Αυγής βλέπαμε    κάθε μέρα που περνούσε ότι ο κόσμος αγκάλιαζε τη μοναδική πατριωτική    φωνή.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. κος Τόμσεν αλλά και η συνταγή τους, που μόνο δεινά επέφερε στις χώρες που εγκαταστάθηκε του Δ.Ν.Τ, απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, να ενοποιήσει τους συντελεστές ΦΠΑ στο 21% και να μειώσει τις φορολογικές κλίμακες από 8 σε 4, καθιστώντας έτσι τη χώρα μας την πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. με τα χαμηλότερα εισοδήματα!!!

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!!!

Ολοκληρώνεται ήδη κατά το ήμισυ το σχολικό έτος 2011-2012, ενώ οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν παραλάβει το σύνολο των διδακτικών βιβλίων.

Ζητείται Επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελάτε, λοιπόν, ας το παραδεχθούμε. Κατά βάθος όλοι ελπίζαμε να τοποθετηθεί Επίτροπος – Ελεγκτής.
Κανονικός, όχι σαν τον κ. Ράιχενμπαχ, που είναι συνέχεια με το «σεις και με το σας», φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί για επέμβαση στα εσωτερικά μας και απολογούμενος συνεχώς και διακηρύσσοντας πως ο ρόλος του είναι βοηθητικός και επικουρικός.