Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει βαρύτητα στη «σκοτεινή ύλη»;

Στο ερώτημα αν υπάρχει «αντι-βαρύτητα» θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Ριβερσάιντ στην Καλιφόρνια.
Η ύλη ασκεί δυνάμεις έλξεις, φαινόμενο με καθολική ισχύ στο σύμπαν. Όμως γρίφος παραμένει για τους επιστήμονες αν και η αντι-ύλη έχει αντίστοιχη ιδιότητα.

Περισσότερα από 200 σπίτια καταστράφηκαν και δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, μετά ανεμοστρόβιλοι πέρασε μέσα από την περιοχή .


ΤΑ ΖΕΥΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Καλέ μου αναγνώστη,
το ‘χουν πει από παλιά κι φιλόσοφοι ότι το μυστικό του κόσμου βρίσκεται καλά φυλαγμένο μέσα στις αντιθέσεις που κρατούν την ισορροπία του.  Μέσα σ’ αυτές τις αντιθέσεις κινείται μετέωρη και η ανθρώπινη ύπαρξη και σαν φτερό στον άνεμο, σαν καρυδότσουφλο στη θάλασσα, παρασύρεται πάνω και κάτω, δεξιά κι αριστερά, στην τρικυμία των αντιθέτων που καθορίζουν τη μοίρα και τη ζωή του. Το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, η ζωή και ο θάνατος, η χαρά και η λύπη, όλα, τα πάντα, αποτελούν ζεύγη αντιθέτων υπό το πρίσμα των οποίων, βλέπουμε, ενεργούμε, κατανοούμε κι αντιλαμβανόμαστε τη ζωή.

Βρέφος "Ηρακλής" σκότωσε φίδι

Ως άλλος Ηρακλής, βρέφος με το όνομα Ιμάρ, σε πόλη στο Ισραήλ, σκότωσε ένα φίδι, δαγκώνοντάς το στο κεφάλι. Ο μικρούλης Ιμάρ βρήκε στο δωμάτιό του ένα φίδι 35 εκατοστών και άρχισε να το δαγκώνει, όταν κάποια στιγμή μπήκε η μητέρα του στο δωμάτιο.

Ενιαίο μέτωπο την ώρα της κρίσης

Κάτι λιγότερο από τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, δηλαδή τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν παράσχει κοινοβουλευτική στήριξη στη μεταβατική κυβέρνησή του.

Προκλητική, παράνομη, επικίνδυνη

Η προκλητική, παράνομη και επικίνδυνη απαίτηση της Γερμανίας να τεθεί μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (η Χώρα μας, εν προκειμένω) υπό τη διοίκηση οικονομικού Επιτρόπου, όπως αυτή η απαίτηση διατυπώθηκε στο non paper, τελεσιγραφικού χαρακτήρα, που απέστειλε το Βερολίνο στα 17 μέλη της Ευρωζώνης, το βράδυ της παρασκευής, ισοδυναμεί με ιταμό αίτημα εγκατάστασης ξένου στρατεύματος στο έδαφος μιας κυρίαρχης ευρωπαϊκής χώρας.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο 1909

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Εκκλησία γι αυτά που κάνει για τους άστεγους αλλά και για την πρωτοβουλία της να παράσχει, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο Καρατζαφέρης, οι εκλογές και η ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το κυριακάτικο «Βήμα» επέλεξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να εκφέρει τις προτάσεις και τις θέσεις του, λίγο πριν συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κρίσιμη συνάντηση Μιχελάκη-Καψή

Συνάντηση σημαντικού πολιτικού περιεχομένου θα έχουν στις αρχές της εβδομάδας ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Παντελής Καψής. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου, θα έχουν μια εφ’ όλης της ύλης συνεργασία, για θέματα που άπτονται ευθέως του επαγγελματικού παρελθόντος τους.

Παπανδρέου vs Papandreou

Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί στους κόλπους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο άκουσμα της είδησης πως μια κυρία με το όνομα «Παπανδρέου» επιτίθεται κατά του Προέδρου τους, «Papandreou». Σε σχετικό δημοσίευμα, τον χαρακτηρίζει ως «ερασιτέχνη» και υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Ινδία με τα μέτρα που εκείνος στηρίζει.

Η Κατσέλη “διώχνει” τον Παπαδήμο

Η Λούκα Κατσέλη διεκδικεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως ένα από τα λιγοστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αναζητούν σε… περισπούδαστες φράσεις και διατυπώσεις, να κρυφτούν πίσω από την πραγματικότητα.

Κουκούλωμα με… χορηγό

Επεισόδια στα γήπεδα, αλλά τιμωρία καμία. η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα… καλόπαιδα της εξέδρας να προκαλούν επεισόδια, να σπάνε δημόσια περιουσία, να καίνε καταστήματα, να καταστρέφουν αυτοκίνητα, να δίνουν ραντεβού –θανάτου, να μετατρέπουν τα γήπεδα σε πεδία μάχης.

Η εθνική αξιοπρέπεια ασπίδα για την Ευρώπη

Η προσβλητική συμπεριφορά της καγκελαρίου Μέρκελ, έναντι ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των κρατών μελών, ή τέλος πάντων όσες χώρες δεν επιθυμούν τη «γερμανοποίηση» της Ευρώπης.

Ν. Νικολόπουλος : “Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι, από την πληρωμή των υψηλών τελών κυκλοφορίας»

Τα τελευταία χρόνια είχαν δοθεί κίνητρα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να αγοράζουν επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι 2000 κυβικών εκατοστών, χωρίς να καταβάλλουν τέλος ταξινόμησης.

Φύγετε, όπως είστε…

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σαν σήμερα, στις 28 Ιανουαρίου 2008, εκοιμήθη, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η πληθωρική προσωπικότητά του, έτυχε πολλών κριτικών. Θετικών και αρνητικών. Θετικών, γιατί κατάφερε πρωτόγνωρο άνοιγμα της εκκλησίας προς την κοινωνία (Ελάτε όπως είστε..), προχώρησε σε αρκετά αναπτυξιακά και μεταρρυθμιστικά έργα, εστίασε στη φιλανθρωπία και κυρίως αγωνίστηκε ανοιχτά, για μεγάλα εθνικά θέματα.

Εως τις 5 Μαρτίου η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012 παρατείνεται για τα φυσικά πρόσωπα η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) του 2011, καθώς και της διόρθωσης στοιχείων παλαιότερων δηλώσεων της περιουσιακής κατάστασης. Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου και η αντίστοιχη διορία για τα νομικά πρόσωπα έτους.

Σοκ και δέος από το νέο μνημόνιο

Το ελληνικό πείραμα περνά στην τελική και πιο σκληρή φάση. Συνθήκες οικονομικής και πολιτικής ασφυξίας διαμορφώνονται μετά την αποκάλυψη των όρων του νέου δανεισμού.
 Της Αγγελικής Σπανού

«Πάρτε πίσω την απόφαση για το ΥΜΑ-Θ»

Την πλήρη διαφωνία τους με την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να καταργήσει τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης εκφράζουν με κοινή παρέμβασή τους 19 βορειοελλαδίτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 Του Νίκου Ηλιάδη

Μωρό γεννήθηκε νεκρό και στεγνό από αίμα

Ως ένα θαύμα περιγράφουν οι γονείς του μικρού Oliver όλα όσα έζησαν κατά τη γέννηση του παιδιού τους. Ο μικρός Oliver Morgan όσο ήταν στη μήτρα της μητέρας του εμφάνισε μια σπάνια ασθένεια και στράγγισε όλο το αίμα από το σώμα του. Η μητέρα του μπήκε στο νοσοκομείο όταν ένα βράδυ ξύπνησε πλημμυρισμένη στο αίμα και τελικά οι γιατροί της είπαν ότι από τη μήτρα της έφυγε όλο το αίμα του παιδιού της.
Ο μικρός γεννήθηκε χωρίς αίμα και ήταν μελανιασμένος όπως οι νεκροί.