Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος κηδεύτηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το απόγευμα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Τη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Όταν ολοκληρώθηκε, πρώτος απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον ποιητή της 7ης τέχνης, ο Τόνι Σερβίλο.

Ο Παπουτσής αντίπαλο δέος των δελφίνων

Για τους γνωρίζοντες τις εσωτερικές ισορροπίες, αλλά και τον πολιτικό… ψυχισμό του ΠΑΣΟΚ, δεν συνιστά έκπληξη η επικείμενη υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του Κινήματος, από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται… τελεσίδικα η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να εγκαταλείψει την Ιπποκράτους, και να συνεχίσει στην καρέκλα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αύριο ο «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας κόβει την πίτα του

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νυμφόπετρας. Μετά την κοπή τις πίτας θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά του χωριού.

Νίκος Νικολόπουλος: «Μετέωρος» ακόμα ο ιστορικός Ναός της Παντάνασσας

«Ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας αποτελεί έμβλημα για την πόλη της Πάτρας, αλλά οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός του 2008 δεν έχουν ακόμα κλείσει, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, για ταχεία ένταξη και χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από το ΕΣΠΑ. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ευθύνη όλων των πολιτικών και αυτοδιοκητικών παραγόντων ευθύνη λοιπόν, όχι μόνο να μην αμελούμε, αλλά και να ασ

Θεσσαλονίκη: Το 2013 με… αισιοδοξία η θαλάσσια συγκοινωνία στον Θερμαϊκό

Στα μέσα του 2013 τοποθετούν οι πιο αισιόδοξοι τα πρώτα καταμαράν στον Θερμαϊκό, καθώς η σύσταση του φορέα διαδημοτικής συνεργασίας, που θα αναλάβει τη διαχείριση του εγχειρήματος της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, θεωρείται θέμα ημερών. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν τόσο από τους πέντε δήμους που θα συμμετέχουν στο σχήμα όσο και από την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. Σε νεά δίκη ο Π. Ψωμιάδης

Σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.  Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία ο τέως περιφερειάρχης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Ο Π. Ψωμιάδης μετά την επίμαχη καταδίκη του τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης.

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αυστηροποιείται ο νόμος, που αφορά τον έλεγχο των γιατρών, οι οποίοι θα συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με τροπολογία, που κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Νίκος Χουντής μίλησε σε ημερίδα στην Πάτρα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μιλώντας σήμερα σε Ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Συνασπισμού στην Πάτρα με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, είπε μεταξύ άλλων
Τι προτείνουν από την Ευρώπη ; - Με μία λέξη την ανακύκλωση!!
Αυτό που γίνεται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, αυτό που φωνάζουν οι οικολογικές οργανώσεις και εμείς και που προβλέπεται άλλωστε και από το κοινοτικό δίκαιο!

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τον Παπαδήμο!

Η σχέση του Λουκά Παπαδήμου με το ΠΑΣΟΚ, τείνει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της… μοιραίας συνύπαρξης. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κατά πλειοψηφία την κυβέρνησή του. Το… μισό ΠΑΣΟΚ θα τον ήθελε τουλάχιστον υποψήφιο πρωθυπουργό με τη στήριξή του, στις επόμενες εκλογές, το άλλο μισό όμως είναι έτοιμο να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του, και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές… χθες.

Ο Φλωρίδης παρεμβαίνει στη διαδοχή

Το καλοκαίρι, μερικές ώρες προτού η μεγάλη σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με το βενιζελικό στρατόπεδο οδηγήσει σε έναν ακόμη μεγαλύτερο συμβιβασμό, που έφερε τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου σε θέση Υπουργού Οικονομικών μιας κυβέρνησης… αμιγώς ΠΑΣΟΚ, και σε μια εκ των δυο θέσεων αντιπροέδρων, μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν ο μόνος από τα στελέχη του Κινήματος που… πήγε ως το τέλος.

Μια συνάντηση με… ουρά

Η σημερινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει… ουρά. Μετά την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα, όπου ουσιαστικά «κλείδωσε» την επανεκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη.

Ποιος μπορεί να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ;

Ακόμη μια δημοσκόπηση, της Alco αυτή τη φορά για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία, όπως τουλάχιστον σχηματοποιήθηκε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τείνει προς μια δομική αλλαγή.

Το κόμμα του “λεφτά υπήρχαν”

Άρτι αφιχθείς από την Κόστα Ρίκα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συγκάλεσε σύσκεψη συνεργατών, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικαιρότητα στην Ελλάδα και φυσικά να μεταφέρει τις εμπειρίες του, για το πως αντιμετωπίζουν την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι απανταχού σοσιαλιστές.

Το μοναδικό λάθος του Ζαγοράκη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Προσωπικά πιστεύω πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια. Με τους Μπατατούδη και Γούμενο να αφήνουν τον ΠΑΟΚ υπερχρεωμένο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε με τη φόρα του Euro 2004, «εν τυμπάνοις και αλλαλαγμούς» την προεδρία της ΠΑΕ. Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό του λάθος στην όλη ιστορία!

Περιμένοντας τον Γιώργο για να (ξανα)στηρίξει Παπαδήμο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώνει ποτέ και για τίποτε.Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία τόλμησε τις προάλλες ο Πρόεδρος Καβάκο Σίλβα να πει – δίκην παραπόνου και συμμετοχής στο κοινό δράμα – πως επλήγη και αυτός από την κρίση, καθώς μία από τις συντάξεις του μειώθηκε στα 1.300 ευρώ και έχει γίνει ο κακός χαμός.

Δημιουργήθηκε ο πρώτος εξελιγμένος μανδύας αορατότητας

Άλλο ένα σημαντικό βήμα έκαναν οι επιστήμονες για τη βελτίωση της τεχνολογίας εξαφάνισης αντικειμένων, καθώς απέκρυψαν από την όραση των παρατηρητών, για πρώτη φορά από κάθε δυνατή οπτική γωνία, ένα μεγάλο τρισδιάστατο αντικείμενο.
Έως τώρα οι λεγόμενοι «μανδύες αορατότητας» αποτελούσαν είτε θεωρητικές κατασκευές, είτε αφορούσαν την εξαφάνιση δισδιάστατων αντικειμένων στο εργαστήριο, είτε η αορατότητα περιοριζόταν σε μια συγκεκριμένη οπτική γωνία και δεν ήταν ολική.
Ο νέος μανδύας εξαφανίζει ένα κοινό αντικείμενο στο φυσικό περιβάλλον του, όποια θέση και αν έχει ο παρατηρητής σε σχέση με το αντικείμενο. Όμως, προς το παρόν, ο μανδύας «δουλεύει» μόνο στο τμήμα μικροκυμάτων του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και όχι στο κοινό φως που γίνεται αντιληπτό από τα μάτια μόνο σε υψηλότερες συχνότητες.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Ο κ. Παπαδήμος επιβεβαιώνει κάθε μέρα με τις πράξεις του ότι εξυπηρετεί τους τραπεζίτες δανειστές και δεν υπηρετεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνησή του.
Επιδιώκει το ξεπούλημα της χώρας και η κάθε παρέμβασή του στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η προσπάθεια για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, γίνεται για να  “ψωνίσουν” φθηνά οι αεριτζήδες τοκογλύφοι όχι μόνο τις ελληνικές επιχειρήσεις και το δημόσιο πλούτο, αλλά και το εργατικό δυναμικό.

Ρώσοι εξερευνητές του πόλου ανακάλυψαν λίμνη στην Ανταρκτική

 
Ρώσοι εξερευνητές του πόλου βρίσκονται στα πρόθυρα μιας μεγάλης ανακάλυψης – σύντομα θα έχουν πρόσβαση στη λίμνη, διατηρημένη και αποκλεισμένη εκατομμύρια χρόνια πριν. Σχετική δήλωση έκανε ο Ρώσος εξερευνητής του πόλου, επιστήμονας ωκεανολόγος ο Αρτούρ Τσιλινγκάρ

Πλωτός Ατομικός Ηλεκτρικός Σταθμός: Το εσωτερικό έτοιμο, λείπει το περίβλημα

Στην Αγ.Πετρούπολη, στο ναυπηγείο του εργοστασίου Μπαλτίσκι, επανήρθε η κατασκευή του ενεργειακού τμήματος για τον πρώτο στην Ρωσία και στον κόσμο πλωτό ατομικό θερμοηλεκτρικό σταθμό για την Καμτσάτκα.
Το σχέδιο βρέθηκε στα πρόθυρα κλεισίματος λόγο της διεθνής οικονομικής κρίσης, όμως τώρα επανέρχεται ξανά. Ο όμιλος «Ρωσενεργκοάτομ» έχει σχεδόν τελειώσει την προετοιμασία της επίγειας υποδομής και έχει κατασκευάσει τα εσωτερικά μέρη του μελλοντικού πλωτού ατομικού θερμοηλεκτρικού σταθμού (ΠΑΘΗΣ).Πέραν αυτού, έχουν περατωθεί οι οικολογικές εξετάσεις για το σχέδιο του δεύτερου σταθμού – στην Τσουκότκα.
Ρομάν Μαμόνοβ

Ν. Νικολόπουλος : «Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση του ΣΧΟΠ για την Παναχαϊκή.»

 Η πρόσφατη απόφαση του ΣΧΟΠ για την Παναχαϊκή χαρακτηρίζεται από το σύνολο των Αχαιών τουλάχιστον ως άδικη, τόσον όσον αφορά στη διάσωση της περιουσίας και της ιστορίας του αρχαιότερου σωματείου της Πελοποννήσου όσο και στη συνέχιση της ένδοξης πορείας του. Η μόνη λύση είναι γενικά η ανάπλαση του γηπέδου.

Απαράδεκτη η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές άνευ ψήφου μετοχές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η πολιτεία όφειλε εδώ και καιρό να έχει εθνικοποιήσει τις τράπεζες προκειμένου να ασκηθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.
Αντ΄ αυτού, όμως, οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί, σε διάφορες μορφές, με ένα απίστευτο πακτωλό δεκάδων δις, που προσεγγίζουν το ΑΕΠ της χώρας, την ώρα, μάλιστα, που πνίγουν την οικονομία και λεηλατούν τους πολίτες.

Αύριο ο «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας κόβει την πίτα του

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νυμφόπετρας.

Το κόμμα του “λεφτά υπήρχαν”

Άρτι αφιχθείς από την Κόστα Ρίκα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συγκάλεσε σύσκεψη συνεργατών, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικαιρότητα στην Ελλάδα και φυσικά να μεταφέρει τις εμπειρίες του, για το πως αντιμετωπίζουν την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι απανταχού σοσιαλιστές.

Σπείρα τοκογλύφων

                Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τι είναι η τοκογλυφία;
Η τοκογλυφία - το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα τα κανάλια που μεταδίδουν υπό μορφή σίριαλ τα περί της σπείρας στη Θεσσαλονίκη - είναι συνώνυμη με την πιο αισχρή εκμετάλλευση του ανήμπορου.
Είναι ένας επονείδιστος εκβιασμός. Μια αφαίμαξη έως φυσικής εξόντωσης του αδύναμου από τον ισχυρό. Είναι μια πορεία προς την καταστροφή για όποιον μπλεχτεί στα δίχτυα των τοκογλύφων, που λειτουργούν ως μαφία, ως γκάνγκστερς, ως τραμπούκοι

Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Το κράτος είναι ο "κακός"
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την έκβαση που θα έχει η ανταλλαγή των ομολόγων και η νέα δανειακή σύμβαση. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και ως εκ τούτου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως σοβαρότητα από την πλευρά μας, αφού το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες λόγω των παλινωδιών και της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες, μας έχει καταστήσει πλήρως αναξιόπιστους ως προς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει.

Το απόρρητο έγγραφο της τρόικας στους πολιτικούς αρχηγούς

 Υπόμνημα όπου προσδιορίζονται οι όροι, με βάση τους οποίους θα συνομολογηθεί η νέα δανειακή σύμβαση, διαβιβάστηκε από την τρόικα στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.
Στο δεκασέλιδο υπόμνημα των δανειστών μας με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου και βρίσκεται από χτες Πέμπτη στα χέρια των δανειστών και αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Έθνος", δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, δραστικές περικοπές επικουρικών συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Ν.Δ. "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ"

Η Νέα Δημοκρατία λέει ναι στις επικουρικές συντάξεις για όλους τους Έλληνες, λέει ναι σε ένα δίκαιο σύστημα το οποίο ενισχύει την ασφαλιστική συνείδηση. Η Νέα Δημοκρατία λέει ναι στην αναπλήρωση του εισοδήματος της εργασίας από επικουρική σύνταξη με τρόπο που θα μειώνει τις ανισότητες και θα αποτρέπει την φτώχεια των ηλικιωμένων.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΕΟΖ) ΣΤΗ ΧΩΡΑ !

Η Γενική  Γραμματεία  Στρατηγικών επενδύσεων,  σε απάντησή της σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκαθαρίζει ότι έχουν ξεκινήσει οι επεξεργασίες για το σχέδιο δημιουργίας ΕΟΖ!

Διασπάται σε δύο εταιρείες η Εγνατία Οδός ΑΕ

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Εγνατία Οδός ΑΕ μετά την παύση του διοικητικού συμβουλίου της και την αναμενόμενη αντικατάστασή του από διοίκηση που θα ορίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΔΕΠ).
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Περιμένουν να μιλήσει το κινητό

Έναν προς έναν τους αριθμούς με τους οποίους επικοινώνησε με το κινητό του τηλέφωνο ο εισοδηματίας που αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης και ήταν κουμπάρος του βασικού κατηγορούμενου του τοκογλυφικού κυκλώματος Μάρκου Καραμπέρη ελέγχουν οι διωκτικές αρχές.
Του Κώστα Καντούρη

Χωρίς κολατσιό στο σχολείο 500 παιδάκια

Μια θλιβερή πραγματικότητα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ανέδειξε η καταγραφή του δήμου Θεσσαλονίκης: τουλάχιστον 500 παιδιά, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να έχουν πάρει κολατσιό!
 Της Φιλομήλας Δημολαΐδου

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή καρναβαλιού της Νυμφόπετρας

Με θέμα το καλύτερο συντονισμό και σχεδιασμό η επιτροπή καρναβαλιού του πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφόπετρας «Μέγας Αλέξανδρος» συνεδριάζει αύριο προκειμένου να καθορίσει τους  τομείς δράσεις των μελών του έτσι ώστε το φετινό καρναβάλι να έχει την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και το φτιάξιμο των στολών που θα παρελάσουν οι μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης