Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… δεν είναι εδώ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», κάθε άλλο παρά διαφέρει από τα ευρήματα των τάσεων προηγούμενων μετρήσεων άλλων εταιρειών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται στη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 30%, οι δυνάμεις της Αριστεράς…

Το Κίνημα των… αδιάβαστων

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πληροφορίες αναφέρουν πως από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται το Κίνημα των «Αδιάβαστων». Λογότυπο θα έχει, ένα κλειστό βιβλίο…
Οι μνημονιακοί υπουργοί και βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλον, σε συνέχεια των δημοσίων δηλώσεών τους, που δεν είχαν χρόνο ή είχαν άλλες δουλειές και δεν ΠΡΟΛΑΒΑΝ, να διαβάσουν το μνημόνιο…. ανακαλύπτουν πως είναι πολλοί. Ίσως αποτελούν πλειοψηφία.

Ο Ομπάμα καταργεί το Μνημόνιο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καθιερώθηκαν ιστορικά, εκτός από το να προσδιορίζονται ως η χώρα με τη μεγαλύτερη παρεμβατική δύναμη στον πλανήτη, και ως η χώρα… της ευκαιρίας. Με μια οικονομία ανοικτή και δραστήρια, στην οποία ο καθένας μπορούσε να διεκδικήσει ό, τι ο ίδιος πίστευε πως του όφειλε η ζωή, ώστε να διακριθεί και να πετύχει.

Επίθεση Κακλαμάνη κατά Μαξίμου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών Πρόεδρος της Βουλής και ένας από τους παλαιότερους και πλέον συνεπείς πολιτικούς της Μεταπολίτευσης, εξαπέλυσε σήμερα μύδρους κατά του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή διαρροές προς τον Τύπο για «δυσφορία» του πρωθυπουργού, σχετικά με τη χθεσινή… ανταρσία βουλευτών του Κινήματος, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, ευχαριστούμε από καρδιάς!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


 «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις.
Είχα άλλα καθήκοντα.
Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Δεν ήταν δική μου δουλειά»!
*Αυτή είναι η δήλωση που έκανε χτες (στο ΣΚΑΪ) ο Χρυσοχοΐδης.

«Αίτημα επαναφοράς δόκιμου αστυφύλακα, ο οποίος απολύθηκε μετά από ατύχημα, στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπηρεσία γραφείου»

Ο Αντώνης Τσαπαντάκης κατατάχθηκε στο Σώμα τα Ελληνικής Αστυνομίας το 2005 και παρουσιάστηκε για φοίτηση στο Τμήμα Δόκιμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Το 2006 και ενώ ήταν 2ετής δόκιμος αστυφύλακας έπαθε σοβαρό τροχαίο ατύχημα εκτός υπηρεσίας και υπέστει μόνιμη κινητική αναπηρία. Το 2009 με απόφαση του προϊσταμένου Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (αρίθμ. Απόφασης 271784/9/2-ια’ από 18-05-2009)  απολύθηκε αυτεπάγγελτα, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος για την συνέχιση της φοίτησης του και την παραμονή του στο Σώμα βάσει της γνωμάτευσης της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (αριθμ. Απόφασης 408 από 24-03-2009).

Το Σαββάτο ο «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας κόβει την πίτα του

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νυμφόπετρας.

Ασπίδα σε δώρο και κατώτατο μισθό

Τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτερου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Οι «διεφθαρμένοι» του ΣΔΟΕ

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Θάνος Κολοβός
zougla.gr
Ατυχέστατη, αποδεικνύεται από τη δημοσιογραφική έρευνα της zougla.gr, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου περί «αυτοκάθαρσης του ΣΔΟΕ» με αφορμή τη σύλληψη και μετέπειτα προφυλάκιση του μεγαλοστελέχους του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστου Παπαχατζή.

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

"Αυτό που δεν μπορούν να πράξουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι περιφέρονται με το σύνδρομο του ναρκομανούς ψάχνοντας την επόμενη δόση, το πράττουν οι κοινωνικοί εταίροι. Αντιτασσόμαστε στην αποτυχημένη συνταγή της Τρόικα μη βρέχοντας τα παντελόνια μας από τις απειλές τους όπως κάποιοι άλλοι.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ THΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. έχει καταρτίσει μια σειρά ρεαλιστικών και τεκμηριωμένων προτάσεων ( εναλλακτικών  και ισοδύναμων) που δεδομένων των συνθηκών, ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ανάγκες τόσο του κόσμου της εργασίας όσο και της πραγματικής οικονομίας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη μονόπλευρη οπτική και τη δογματική εμμονή του Πρωθυπουργού στην αναποτελεσματική ιδεοληψία για δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την συρρίκνωση του εργασιακού κόστους. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η όποια μείωση θα περάσει στην πραγματική οικονομία και στην ανταγωνιστικότητα.

Στην συνέντευξη τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους για το σχέδιο νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται σε επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Σαμαράς ανατρέπει τα δεδομένα

Η επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, οι επαφές του με τη ρωσική ηγεσία, και φυσικά η αυριανή συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συνθέτουν το μωσαϊκό μιας αλλαγής πορείας συνολικά για τον τόπο, που επιχειρεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σόρος “ξαναχτύπησε” για την Ελλάδα

Η διολίσθηση της καθημερινής διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος σε επίπεδα αυτοεκπληρούμενης προφητείας, για την επίμονη προσπάθεια διεθνών παραγόντων να οδηγήσουν τη χώρα μας σε χρεοκοπία, έστω και… στα χαρτιά, επιβεβαιώνεται πλήρως από τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα σχετικά κρούσματα, τα οποία εντοπίζονται.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Με τον Γιώργο Παπανδρέου απόντα στην Κόστα Ρίκα, στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε… ιδεολογική ανταρσία χθες βράδυ στη Βουλή, με «θύμα» διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει σήμερα την εκλογή νέου επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Γιώργος… δεν φεύγει!

Τα όσα έλαβαν χώρα στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα, επιβεβαίωσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από το προσκήνιο και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Η “άλλη θάλασσα”

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η απώλεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, κορυφαίου πρεσβευτή του Ελληνικού πολιτισμού, έρχεται σε μία στιγμή που η κοινωνία μας βυθίζεται σε κατάθλιψη και απόγνωση.

Οι “μεταρρυθμίσεις” συνεχίζονται

Οι πρωινές εικόνες από το Σύνταγμα, με τους εκατοντάδες πολίτες να σπρώχνονται και να καβγαδίζουν για μια θέση στην σειρά προτεραιότητας, περιμένοντας από τους αγρότες της Θήβας να μοιράσουν δωρεάν, 20 τόνους από τα προϊόντα τους, θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά αφιερωμένες σε όσους συνεχίζουν να… περιμένουν μεταρρυθμίσεις και βαθιές τομές, από το Μνημόνιο.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην ομιλία του ο κ. Νικολοπουλος είπε: "Φίλες και φίλοι,
Ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη για να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της διοίκησης της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Διπλό κίνητρο για τους “πράσινους” φιλάθλους

Ο.Α.Κ.Α. 19:30, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός για το εξ αναβολής παιχνίδι της Superleague. Κλειστό Ο.Α.Κ.Α. 21:45, Παναθηναϊκός – Ούνιξ Καζάν για τους 16 της Euroleague. Δύο αγώνες διαφορετικοί, μετά τη λήξη των οποίων μπορεί να σηματοδοτήσει την μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί να ξεπουλήσει όσα μερίδια έχει ακόμα σε κρατικές επιχειρήσεις και όσα μερίδια τραπεζών αποκτηθούν με τα δανεικά του νέου Μνημονίου.

   Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.
Τα μερίδια του ελληνικού Δημοσίου που, σύμφωνα με το άρθρο 12 της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011, θα αποκτηθούν με τα δανεικά του ελληνικού λαού, έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση να τα ξεπουλήσει στα κοράκια των αγορών, μαζί με όσα μερίδια της έχουν απομείνει σε κρατικές επιχειρήσεις. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από απάντηση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Θρήνος για τον θάνατο μωρού ελέφαντα

Ένα κοπάδι ελεφάντων συγκεντρώθηκε γύρω από το άψυχο σώμα ενός μικρού ελέφαντα που πέθανε από ανωμαλίες της καρδιάς. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το ζωολογικό κήπο του Hellabrunn του Μονάχου όπου διέμενε η μόλις τριών μηνών Lola.

ΣΟΚ! Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία που συνδεέται με τον Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από τη νέα αυτοκτονία επιχειρηματία που συνδέεται με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων Μ.Καραμπέρη. Πρόκεται για τον
Α.Α. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) ο οποίος τα ξημερώματα έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοίκιας και φέρεται να είναι κουμπάρος του Μ.Καραμπέρη.

Τεράστια ηλιακή καταιγίδα «φώτισε» το Βορρά με το Σέλας

Αιτία, η τεράστια ηλιακή καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας με ηλιακή ακτινοβολία είναι η «μπαταρία» για το Σέλας και στις βόρειες περιοχές του πλανήτη το θέαμα είναι μοναδικό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δήλωση του  Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη  Μιχελάκη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ»

Στη Ρωσία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα και αύριο θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο. Αύριο μάλιστα θα γίνει δεκτός από τον ρώσο πρωθυπουργό Πούτιν.
Επίσης, με δύο εκτενείς συνεντεύξεις του σε ξένα πρακτορεία ο Πρόεδρος της ΝΔ δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις θέσεις της ΝΔ και τα θέματα της επικαιρότητας.
Διαβάστε εδώ όλο το τηλεγράφημα του Πρακτορείου Ρόιτερς, με τη συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ αλλά και την εκτενή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο ρωσικό πρακτοριο ειδήσεων «Νοβόστι»:

Στροφή στις δημόσιες συγκοινωνίες

Στροφή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης έκαναν τον τελευταίο χρόνο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της οικονομικής χρήσης και της σημαντικής αύξησης της τιμής των καυσίμων.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

 Έξαρση των ιώσεων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η εναλλαγή του καιρού, ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι οι κύριες αιτίες που ρίχνουν στο κρεβάτι μικρούς και μεγάλους.
Της Νικολέττας Μπούκα

Χιόνια, καταιγίδες και παγωνιά

Τα... δόντια του μας δείχνει ξανά ο καιρός. Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, στα άσπρα αναμένεται να ντυθούν ακόμη και πεδινές περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο 200 μέτρων, ενώ ο υδράργυρος θα μείνει καθηλωμένος κάτω από το μηδέν, ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες.
 Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη

Αιρετικός. Ως το τέλος…

Λένε συνήθως ότι η τέχνη, και ειδικότερα ο κινηματογράφος, μιμείται τη ζωή. Ή… το αντίθετο. Ό, τι κι αν ισχύει, το τραγικό τέλος στη ζωή του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έμοιαζε με σκηνοθεσία από μια δική του, ακραία έμπνευση. Σαν εκείνες που τον έκαναν τόσο διαφορετικό και ξεχωριστό. Ταξιδεύοντας το όνομα, τη φήμη και το έργο του, πολύ μακριά από την Ελλάδα.

Η δικαίωση του Σαμαρά

Ακόμη και από το... ΠΑΣΟΚ
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβητούσε τους χειρισμούς που μας οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου, επί της ουσίας μας «ώθησαν» οι λανθασμένες κινήσεις του κυρίου Παπακωνσταντίνου, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον επικρίνουν για τη στάση του.

Τελικά, τι είναι το ΠΑΣΟΚ;

Και όμως υπήρξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τα άρθρα που αφορούσαν στις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Αν το δει κανείς από τη γωνία της 3ης Σεπτέμβρη, της Ιδρυτικής Διακήρυξης που έφερε την υπογραφή του Ανδρέα, έπραξαν ορθά.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης



Αποκαλυπτική συνέντευξη της κ. Γεωργαντά στον Τέρενς Κουϊκ

Χαμένοι στην… ανάγνωση

Ο ένας δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί δεν είχε χρόνο. Η άλλη το διάβασε αλλά στα γρήγορα κι ένας τρίτος, που διετέλεσε μάλιστα πρωθυπουργός, μιλάει τώρα για να πει πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς τους όρους του. Μα, πώς να διαπραγματευθούν αφού δεν μπήκαν στο κόπο να τους διαβάσουν;

¨Εφυγε" ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Υπέκυψε στα τραύματά του ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, που λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, έπεσε θύμα τροχαίου, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στον περιφερειακό Κερατσινίου.
Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας και διακομίσθηκε σε θεραπευτήριο του Φαλήρου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα.