Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι 200.000 πελάτες των Energa και Hellas Power ξανά στη ΔΕΗ

Από τη ΔΕΗ θα εξυπηρετούνται εφεξής οι πελάτες των Energa και Hellas Power. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Μετά τη διαγραφή των δύο εταιρειών από το σχετικό μητρώο, οι Energa και Hellas Power δεν έχουν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρισμού στους καταναλωτές.

Σοβαρή η κατάσταση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Θύμα τροχαίου έπεσε λίγο μετά τις 19:00, ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τον κ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

Νυχτερινό θρίλερ στο Μαξίμου

Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε χθες στις εργασίες ενός «δύσκολου» Eurogroup, με δεσμευτική ημερομηνία για το PSI και τη συμφωνία συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας, μέσω του Μνημονίου ΙΙ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει απόψε το βράδυ συνάντηση… θρίλερ με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θύελλα προκάλεσε η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο


Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ βουλευτών και στελεχών όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο Διαδίκτυο, από τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι συμφώνησε με το μνημόνιο αν και δεν το είχε διαβάσει γιατί εκείνο το διάστημα ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ασχολούνταν με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Η διάκριση των εξουσιών… τελείωσε

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Μοντεσκιέ ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε πρώτος τη διάκριση των εξουσιών, και από την εποχή του μέχρι και σήμερα, κάθε σοβαρό κράτος το οποίο ήθελε να λογίζεται ως δημοκρατικό, τήρησε μέχρι κεραίας τις διδαχές του σημαντικού Γάλλου.

Μια αστραπή η ζωή, μα προλαβαίνουμε…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Όλοι οι κορυφαίοι της Κεντροδεξιάς, αλλά και συνολικά ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησαν σήμερα τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέχρι τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Φώτη Κουβέλη και τη Ντόρα Μπακογιάννη από τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όλοι είπαν το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Κεφαλογιάννη, σε κλίμα έντονης φόρτισης.

Πολιτικές εξελίξεις με… λαγούς

Είναι τουλάχιστον εφιαλτικά τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν κάποιοι, που επιθυμούν να έχουν λόγο και άποψη στα κοινά του τόπου. Αυτό που καταλαβαίνουν για την κοινωνική κατάρρευση και οικονομική καταστροφή, της Ελλάδας προκαλεί έκπληξη αλλά και ταυτόχρονα δικαιολογεί για ποιο λόγο φτάσαμε ως εδώ.

Η κομματική κουλτούρα της Μεταπολίτευσης

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια που γίνεται από τα περισσότερα ΜΜΕ, τα οποία άκριτα αναπαράγουν ιδεοληψίες και στερεότυπα της αριστερόστροφης μεταπολίτευσης, προκειμένου να εμφανίζουν τον δικομματισμό ως κύριο υπεύθυνο των προβλημάτων της χώρας. Ο στόχος είναι προφανής.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε ολόκληρη την Ελλάδα, προειδοποιεί η ΕΜΥ. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εκλογές…

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στην ευρωζώνη, και ξεκαθάρισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 8 Απριλίου.

Το παλάτι γέμισε κουτσομπολιά

Η δημοσίευση βιβλίου για το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, που εμφανίζει τον Χουάν Κάρλος να είναι κάθε άλλο παρά… συνεπής στα συναισθήματά του απέναντι στη Σοφία, προκάλεσε, όπως αναμενόταν, κύμα αντιδράσεων στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Άνεργος, η καλύτερη “δουλειά” του κόσμου

Στο Νταβός της Ελβετίας πραγματοποιείται αυτές τις μέρες το ομώνυμο οικονομικό φόρουμ, στο οποίο συζητούνται οι διεθνείς εξελίξεις γύρω από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Μια οικονομία που περιέπεσε σε βαθιά κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, και έκτοτε αδυνατεί να ανακτήσει δομές και συμπεριφορές ισορροπίας και νηφαλιότητας.

Η “άβολη” αλήθεια για τη χρεοκοπία

Το παρασκήνιο του χθεσινού Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, ήταν αρκούντως διδακτικό, στα όρια του αποκαλυπτικού για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.

Ν. Νικολόπουλος: «Στη…σέντρα του μνημονίου και οι κληρικοί!!»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κληρικούς που κατέχουν κατά πλήρη απασχόληση και δεύτερη θέση στο δημόσιο νομίμως, η κατάφωρη αδικία που επιχειρείται με την εν λόγω εγκύκλιο, εις βάρος τους, λόγω της υπ’ αριθ. 2/78400/0022/14-11-2011 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρόκειται για κληρικούς κατηρτισμένους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν μόνο ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο, αλλά και μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις, με τους περισσότερους εξ’αυτών να είναι φυσικά και πολύτεκνοι.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Απρίλιο του 2005, ο τότε Κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο, αναζητώντας ενδεχομένως… συγχώρεση για το 2000. Τότε που, οι κάλπες της δικής του Πολιτείας, έδωσαν στον αδελφό του, Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, τους εκλέκτορες που χρειαζόταν για να αναδειχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ, παρόλο που ο Αλ Γκορ είχε επικρατήσει στη λαϊκή ψήφο.

Βιωσιμότητα του χρέους ή… των Ελλήνων;

Το πραγματικό διακύβευμα για το μέλλον
Στο περιθώριο των διεθνών συζητήσεων, ζυμώσεων και διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, πολλαπλασιάζονται οι φωνές, κυρίως από εκείνους που έχουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως για παράδειγμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ποιο είναι το πραγματικό ζητούμενο της υπόθεσης: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ώστε, όπως είπε και ο κ. Σόιμπλε, να αντιστοιχεί το 2020, στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ.

Άδωνης Γεωργιάδης : "Υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης του ελείμματος"

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι θα προτείνει στο κόμμα του να ψηφίσει υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης με τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα.«Αν διαβάσει κάποιος το Σύνταγμα της χώρας, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή το φάκελο. Δεν είναι το πολιτικό γεγονός η αποστολή από τον εισαγγελέα του φακέλου στη Βουλή.

Συνέλαβαν τον Φυντανίδη

REPORTER
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, συνελήφθη σήμερα για χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.
Ο επί πολλά χρόνια διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», την περίοδο της ακμής της ιστορικής εφημερίδας, βρέθηκε μετά από έλεγχο της ΔΥΟ Ψυχικού, να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ για τα οικονομικά έτη έως και το 2011, ενώ του είχαν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.

Μουσική πέρα απο τα σύνορα. Δειτε το βιντεο 2

Μουσική πέρα απο τα σύνορα. Δείτε το βίντεο

Πλήρωσε για να καθίσεις. Δείτε το βίντεο

Ο Γερμανός σχεδιαστής Fabian Brunsing δημιούργησε ένα »παράδοξο» παγκάκι που το ονόμασε »Pay & Sit Bench», δηλαδή μεταφράζοντας σε απλά Ελληνικά: «Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»! Ο λόγος;

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ήρθε να καταδείξει την ειλημμένη απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υψώσει ανάχωμα αξιοπρέπειας, απέναντι στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, που προκαλείται από τα μέτρα κοινωνικού-σοκ του Μνημονίου.

Ν. Νικολόπουλο; «Η Ν.Δ. πιστεύει στις καθαρές λύσεις»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ fm, στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές», στους δημοσιογράφους Σ. Ξενάκη και Β. Αδαμόπουλο, ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ»

Ο εξευτελισμός και η απαξίωση της Θεσσαλονίκης από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει προηγούμενο. Ο Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του Δήμου αποδείχθηκαν ανίκανοι, εκτός απ’ όλα τα άλλα, να διαχειριστούν ακόμη και το ζήτημα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Ένα ζήτημα το οποίο, εξαιτίας της αδιαφορίας, της έλλειψης συντονισμού και της μη έγκαιρης δραστηριοποίησης του Δήμου, τινάχθηκε στον αέρα, με αποτέλεσμα σήμερα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας «Θεσσαλονίκη 2012», στην οποία είχε ανατεθεί η οργάνωση του εορτασμού, να παραιτηθούν.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΝΔ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Δήλωση του  Εκπροσώπουτης Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης

Η απειλή Λοβέρδου, για “μακελειό” στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας. Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Εχεδώρου της Νέας Δημοκρατία Γιώργος Γλώσσης είναι ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γλώσσης εκλέχτηκε χτες σε διαδικασία που έγινε στην ομάδα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τον αδόκητο χαμό του Δημάρχου Δέλτα Νίκου Γιουτίκα.

Σε ανήλικους ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στο Λαγκαδά

ΕΦΕΡΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
Σε δύο ανηλίκους ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από μπάζα σε σε αγροτική περιοχή της Ανάληψης Λαγκαδά.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης ή οι δράστες τους χτύπησαν με σκεπάρνι στο κεφάλι και πέταξαν τα άψυχα σώματα των παιδιών στο ρέμα, με αποτέλεσμα αυτό της 15χρονης κοπέλας να φαγωθεί από τα σκυλιά και άλλα ζώα. Οσο για το πτώμα του 16χρονου εφήβου, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και η αναγνώρισή τους έγινε με εξετάσεις DNA.

Είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός;

Ακούγοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η απογοήτευση, η θλίψη και η οργή, έδιναν σκληρή μάχη μεταξύ τους, για το ποιο συναίσθημα θα επικρατούσε.

Φαίνεται ότι δεν άκουσαν… τον Μάνο

Προφανώς οι Έλληνες που συγκεντρώθηκαν χθες στο Βερολίνο, στην αίθουσα όπου μιλούσε ο Κώστας Σημίτης, προκειμένου να αποδοκιμάσουν τον πρώην πρωθυπουργό, και να του ζητήσουν επί της ουσίας εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης, δεν… άκουσαν τον Στέφανο Μάνο.

Πόλο, το άθλημα των Ελλήνων

Το πόλο έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες στην Ολλανδία, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Αιντχόφεν η γυναικεία ομάδα κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου της και η ανδρική την 3η στον δικό της όμιλο.

Όταν το ΠΑΣΟΚ (μας) λέει την αλήθεια

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η κ. Κατσέλη, αποκάλυψε, δημοσίως, σε τηλεοπτική εκπομπή, πως είχε τρεις μόνο ώρες στη διάθεσή της, να διαβάσει τους όρους του μνημονίου και απ΄ όσο ξέρει κι άλλοι συνάδελφοί της υπουργοί τόσο χρόνο είχαν.

Μακελειό; Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δηλαδή, για να καταλάβουμε: Τι εννοεί ο κ. Λοβέρδος όταν λέει ότι θα γίνει «μακελειό» αν πειραχθεί ο Γ. Παπανδρέου που «πείραξε» τα στατιστικά στοιχεία του 2009;
Μήπως ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος επειδή θα ζητηθούν ευθύνες από όσους έλαβαν μέρος στην εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία εντάσσεται και η δράση της ΕΛΣΤΑΤ και η οποία οδήγησε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο;

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης




Πρόχειρο και λανθασμένο το μνημόνιο λέει ο Κ. Σημίτης

Το μνημόνιο συντάχθηκε χωρίς ικανοποιητική προετοιμασία και επιδείνωσε την κατάσταση στην Ελλάδα
Πρόχειρο και λανθασμένο ήταν το μνημόνιο σύμφωνα με τον κ. Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση του ιδρύματος Χαινριχ Μπελ, στη Γερμανία, ο καυτηρίασε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επειδή, όπως είπε, «το μνημόνιο συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση» ενώ κατήγγειλε το «τέχνασμα» της Νέας Δημοκρατίας, το 2004, η οποία αντί να εγγράψει τις στρατιωτικές δαπάνες στον χρόνο παράδοσης των υλικών τις ενέγραψε στο χρόνο της παραγγελίας.

Επικίνδυνα παιχνίδια που κόβουν την ανάσα. Δείτε το βίντεο