Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο. Κινήσεις Παπαϊωάννου για αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων?

Σε πλήρες δικονομικό αδιέξοδο φέρεται να είχε περιέλθει από τις 22 Δεκεμβρίου η προκατακρική εξέταση για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου, των περίφημων CDS, στην οποία ερευνήθηκε τυχόν εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένο και βροχερό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Ντίνος Χριστιανόπουλος: "Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους".

«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους». Κατ' αυτόν τον τρόπο σχολίασε τη διάκρισή του με το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το σύνολο του έργου του, ο 81χρονος ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος, παραπέμποντας σε παλιότερο κείμενό του (1979) με τον εμβληματικό τίτλο «Εναντίον».

Δικαστική απόφαση, για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης!

Δικαστική απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, σε βάρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το δικαστήριο, για χρέος ύψους περίπου δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Το PSI αναβάλλεται για του… Αγίου Βαλεντίνου

Μπορεί να είναι μια ήπειρος σε βαθιά, πολυεπίπεδη και σύνθετη κρίση, η Ευρώπη ωστόσο παραμένει βαθιά ερωτική. Όπως το φως που εκπέμπει το Παρίσι, ο ιστορικός μυστικισμός της Ρώμης, η μουντή αισιοδοξία του Λονδίνου, η μελαγχολία μιας Αθήνας που μοιάζει να έχει ξεμείνει στο ένδοξο… προχθές.

Ο Σαμαράς υψώνει ανάχωμα αξιοπρέπειας

Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ήρθε να καταδείξει την ειλημμένη απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υψώσει ανάχωμα αξιοπρέπειας, απέναντι στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, που προκαλείται από τα μέτρα κοινωνικού-σοκ του Μνημονίου.

Κόψτε μισθούς, επικουρικές και δώρα αξιώνει η τρόικα

Nέα συνάντηση σχεδιάζουν η ΓΣEE και οι εργοδοτικές οργανώσεις πριν από το επόμενο ραντεβού (Πέμπτη ή Παρασκευή) της τρόικας με τον υπουργό Eργασίας Γ. Kουτρουμάνη. «Tι θα πράξει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμφωνία» των κοινωνικών εταίρων, είναι το ερώτημα που υπέβαλε η τρόικα, δείχνοντας το δρόμο της νομοθετικής παρέμβασης.

Απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» να απομακρυνθούν δημόσιοι υπάλληλοι μετά από αξιολόγηση
 Συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

ο κ. Μιχελάκης για το "μακελειό" του κ Λοβέρδου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απειλή Λοβέρδου, για “μακελειό” στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας. Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.

Το “μακελειό” που… προσπέρασε ο Λοβέρδος

Ομολογουμένως εξεπλάγην ακούγοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο- καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου- και πολιτικό ευπρεπή και μετριοπαθή, να λέει πως θα γίνει «μακελειό» αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Λαγκάρντ φοβάται χρεοκοπία

Όταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανέλαβε τα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα… παραδείγματα συμπεριφοράς και ρητορικής, για να πείσει ότι, σε σχέση με τους προκατόχους του, δεν είχε καμία διάθεση να «σκοτώσει» τον πολιτικό που είχε μέσα του.

Η (μεγάλη) χαμένη ευκαιρία

Η σημερινή μέρα έχει την ιστορική ιδιαιτερότητα και σημειολογία της. Σαν σήμερα, στις 23 Ιανουαρίου του 1996, η Ελλάδα, με Πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης τη Γιάννα Αγγελοπούλου, υπέβαλε επισήμως αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

Η Διαμαντοπούλου έχει σχέδιο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου για έναν πρωθυπουργό «τύπου Παπαδήμου», καθώς και την προοπτική μετά τις εκλογές, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να προκύψει μια κυβέρνηση «αρίστων», φέρνουν την Υπουργό Παιδείας στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Η Ρεπούση θα… κοκκίνιζε

Η εποχή κατά την οποία η Μαρία Ρεπούση περιέγραφε ως «συνωστισμό», τον σφαγιασμό των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έμοιαζε να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μέχρι που ο πάντα αιρετικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προχώρησε σε μια άλλη, καινοτόμο ανάγνωση της ιστορίας.

Αν δεν υπήρχε και το Γκουαντάναμο…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Βλέποντας τον Νιούτ Γκίνγκριτς να κερδίζει τον Μιτ Ρόμνεϊ στη Νότια Καρολίνα με… σκανδαλωδώς τεράστια διαφορά, ο Μπαράκ Ομπάμα δυσκολεύτηκε να κρύψει το χαμόγελό του.
Γνωρίζει καλά ότι ο πλέον συντηρητικός υποψήφιος που έχει απομείνει αυτή τη στιγμή στην κούρσα των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αποτελεί πιο εύκολο αντίπαλο για την εθνική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ακόμη και από τον «αιρετικό» Τζον ΜακΚέιν, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η “δεύτερη ευκαιρία” του Κοσκωτά

Η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, με τα ονόματα όσων χρωστούν τεράστια ποσά στο ελληνικό δημόσιο, επιβεβαιώνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα συνεχίζει να κινείται το σύγχρονο πολιτικό δυναμικό της χώρας. Καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς των υπουργείων.

Κ. Πουπάκης: Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή

Αρνητική πρωτιά κατέχει η Ελλάδα στην τελική κατανάλωση των νοικοκυριών, καθώς το έτος 2011 υπολογίζεται ότι οι δαπάνες τους μειώθηκαν κατά 6,2% σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Επίτροπος κ. Dalli, αρμόδιος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή κ. Κ. Πουπάκη για την ακρίβεια στο οικογενειακό καλάθι και στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Δεν τους ενώνει μόνο το όνομα..Άντζελα Πεϊτση
Η φιλιά μεταξύ τους και η αλληλοεκτίμηση είναι δεδομένη. Οι θέσεις τους για τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα αλλά και για την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, ταυτόσημες. Και οι δυο τους έχουνε χαράξεικόκκινες γραμμές και παραμένουν συνεπείς στα πιστεύω τους. Έχουν δοκιμαστεί σταδύσκολα και έχουν τους δικούς τους, πιστούς ψηφοφόρους, που προέρχονται απ’όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο από τη ΝΔ.

Πέλλα: Ο βράχος που μεταμορφώνεται...

Ένα περίεργο - αλλά όχι ανεξήγητο- φαινόμενο καθιστά μια μικρή περιοχή της Αλμωπίας του Νομού Πέλλας εξαιρετικά ελκυστική, όχι μόνο για τα θερμά λουτρά της, αλλά και για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της ένας βράχος, που από μέρα σε μέρα και από εποχή σε εποχή αλλάζει σχήμα, χρώματα και μέγεθος!

Το σενάριο της “παρένθεσης Βενιζέλου”

Ο Κώστας Λαλιώτης ήταν εκείνος ο οποίος ιστορικά εισήγαγε στο λεξιλόγιο της τρέχουσας πολιτικής καθημερινότητας του τόπου, την έννοια της «παρένθεσης». Ο άλλοτε πανίσχυρος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εξίσου ισχυρός υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, είχε διατυπώσει τη θεωρία της «γαλάζιας παρένθεσης», ενόψει των εκλογών του 2004.

Ο Αυτιάς αλλάζει τα δεδομένα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η επιστροφή του Γιώργου Αυτιά στην πρωινή ενημέρωση, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν θεαματική. Παρόλο που το κανάλι του Νέου Φαλήρου έχει επενδύσει διαχρονικά σε κοινά τα οποία δεν εκφράζονται κατά κύριο λόγο από τον Γιώργο Αυτιά, ο γνωστός δημοσιογράφος πέτυχε εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο, στην πρεμιέρα της νέας εκπομπής του, αφήνοντας πολύ πίσω το δίδυμο του Mega, Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, και φυσικά το πρωινό της ΝΕΤ, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε σημαντική τηλεθέαση.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ- ΤΡΟΪΚΑΣ

Συζήτηση για τις εξελίξεις γύρω από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. είχε το κλιμάκιο της Τρόικας με το Οικονομικό Επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας.

Με τον Δήμα στη Μόσχα ο Σαμαράς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η μεγάλη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην επικείμενη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Ρώσο πρωθυπουργό και… εν αναμονή Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται από το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συνοδεύεται και από τον Σταύρο Δήμα.

Διευκρινίσεις Όλι Ρέν για τον τρόπο συνεισφοράς των 30 δις της ευρωζώνης στο PSI.

     Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
 Διευκρινίσεις για τον τρόπο που τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα συμβάλλουν στη δέσμη του PSI ποσό ύψους 30 δις, δίνει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 'Ολι Ρέν, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Δημοκρατία και… «δημοκρατία»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους! Δε σ’ αφήνουν εσένα, που σε οδηγούν  στην πείνα και τη δυστυχία, την  εξαθλίωση και τον αφανισμό, ούτε για μια στιγμή να τους αμφισβητήσεις. Το οπλοστάσιο τους είναι πάντα έτοιμο να καταπνίξει όχι μόνο κάθε μορφή  αντίστασης αλλά ακόμη και τη σκέψη για αντίσταση.

Ανοίγει ο δρόμος για να παραμείνει ο Γιώργος

Η χθεσινή αποστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού», στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, εξαιτίας της οποίας η Ελλάδα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, διαμορφώνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι παραγωγοί βιοκαλλιεργητές αντιμετωπίζονται ως έμποροι με αποτέλεσμα να τους επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα όταν πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές βιολογικών προϊόντων.

Ερώτηση στην βουλή
Με το Π.Δ. 115 του 2008 οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές αδειοδοτούνταν από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών(Ο.Λ.Α.) και με τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης) από την 1/1/2010 από τους οικείους δήμους.

Οι κόκκινες γραμμές του Γιώργου Καρατζαφέρη και η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Μετά την αποδοχή της πρότασης του Γ. Καρατζαφέρη για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέτει τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες γίνονται και αυτές αποδεκτές.

Το “στεγνό καθάρισμα” του Ολυμπιακού

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν είμαι ειδικός, ούτε προπονητής «κερκίδας», αλλά αυτό που έγινε στην Ξάνθη σε βάρος του Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτο. Για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τη δουλειά που κάνει ένας επαγγελματίας μέσα στο γήπεδο και που βλέπει να αντιμετωπίζεται ερασιτεχνικά από τη διαιτησία. Ο δεύτερος αφορά τα χρήματα που επενδύονται και που τελικά αυτοί που τα βάζουν ανακαλύπτουν ότι η επένδυσή τους εξαρτάται από μια σφυρίχτρα.