Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σωτηρία ή ξεπούλημα

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μετέωρο το θέμα της διαπραγμάτευσης του «κουρέματος» αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης.
Και τα δύο φαίνονται αλληλένδετα, καθώς όλες οι πλευρές θέλουν εγγυήσεις. Οι μεν για τη βιωσιμότητα του χρέους και οι δε για την ρευστότητα.

Η ανατολή του φόβου

Η εξίσωση του… φόβου, αρχίζει να σχηματοποιείται ξεκάθαρα στην αμερικανική πολιτική σκηνή, με φόντο τις προκριματικές αναμετρήσεις για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Δηλαδή, για εκείνον ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εθνικές εκλογές, επιχειρώντας να απομακρύνει τους Δημοκρατικούς από τον Λευκό Οίκο, μόλις τέσσερα χρόνια μετά τη θριαμβευτική επάνοδό τους, στην αναμέτρηση του 2008.

Ο Alpha θέλει την Τσαπανίδου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Άνεμος Κοντομηνά έχει αρχίσει να πνέει και πάλι στην περιοχή της Κάντζας, καθώς μετά την οριστικοποίηση της ανάκτησης του ελέγχου του Alpha από τον γνωστό επιχειρηματία, οι συνεργάτες του προετοιμάζονται μεθοδικά για την επόμενη μέρα του σταθμού.

Το «φαρμακείο» της φύσης κατά των χειμωνιάτικων ασθενειών

Το χειμώνα είναι η εποχή που παρουσιάζονται σε μεγαλύτερη συχνότητα ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, βρογχικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Ενας φόρος για τα ακίνητα. Φόρος «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Στη φορολογία επιχειρήσεων τα κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται στο 20%. Θα εξεταστεί η μείωση του συντελεστή στο 15%.

Ν. Νικολόπουλος : “Μ'ονη λύση οι προτάσεις της ΝΔ”

Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μεταξύ άλλων είπε:
«Οι δυσάρεστες εξελίξεις στα στοιχεία της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας επιβεβαιώνουν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για στροφή στην ανάπτυξη, επανεκκίνηση της οικονομίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έρχονται νέες εφαρμογές για το Facebook!

Νέες εφαρμογές έρχονται στο Facebook για ακόμα καλύτερη κοινωνική δικτύωση μεταξύ των χρηστών.Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε εκδήλωση που έγινε στο San Francisco, ανακοίνωσε οτι πλέον οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες από 60 νέες εφαρμογές για το Facebook Timeline.

Εκλογές λόγω… Πεπόνη

Στο περιθώριο των εξελίξεων για τη συμφωνία γύρω από το PSI, και εν συνεχεία την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, του… ήδη χιλιοτραγουδισμένου Μνημονίου ΙΙ, προφανώς και το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, αποτελεί ζήτημα αιχμής. Όχι απλά και μόνο για την πολιτική, αλλά για τη Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ περνάει στα χέρια του Λοβέρδου

Μια εβδομάδα μετά το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, στο οποίο η… εξέγερση των βενιζελικών κατεστάλη από το «όλον ΠΑΣΟΚ», οι διεργασίες σε εσωκομματικό επίπεδο κορυφώνονται.

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών…

Ο π. Πρωθυπουργός, δικαιούται να μιλά. Όχι μόνο λόγω τη θεσμικής του θέσης, αλλά και γιατί έχει πιστωθεί την επιτυχία της εισόδου της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Τώρα βλέπει το οικοδόμημά του να καταρρέει. Κατηγορήθηκε για αλχημείες αριθμών, για την τότε επιτυχία της χώρας. Ωστόσο μετά αποδείχθηκε πως και άλλες χώρες, έπραξαν το ίδιο.

Οι πολιτικοί που ξεπεράστηκαν

Ο Στέφανος Μάνος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών ταλέντων που χάθηκαν. Ενδεχομένως οι θέσεις που κατά καιρούς διατύπωνε να ήταν μπροστά από την εποχή του, και να μην άντεχε την αλήθεια που είχαν κρυμμένες, το εκάστοτε πολιτικό δυναμικό.
Νέο πακέτο σκληρών μέτρων, ύψους 16 δισ. ευρώ, διαπραγματεύονται κυβέρνηση και τρόικα αμέσως μετά το κλείσιμο του PSI.

Προφυλακίστηκε ο επικεφαλής Ειδικών Υποθέσεων ΣΔΟΕ

Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη των παραπάνω συμμοριών. Μεταξύ αυτών είναι ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.