Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Με χειροπέδες τα "άσπρα κολάρα"

Προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών φέρεται να είναι ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με τέσσερις πλοκάμους. Ο Χρήστος Παπαχατζής ήταν στο παρελθόν συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση προσφάτως και μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως καταγγέλλουν πολύ καλά πληροφορημένοι πολιτικοί, δικαστικοί, φοροτεχνικοί και νομικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν! Πόκερ κερδοσκόπων και τηλε-παρελάσεις ανικάνων

Σοφία Βούλτεψη
Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της ανικανότητας και των συστηματικών ψευδών αυτών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να ισχυρίζονται ότι σώζουν τη χώρα, βρίσκεται η Ελλάδα.

Εκδήλωση-Αφιερωμα των Ακριτών του Πόντου στον ποιητή Ηλία Τσιρκινίδη

Το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»  σας καλεί στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Πόντιο ποιητή ΗΛΙΑ ΤΣΙΡΚΙΝΙΔΗ
"Έναν εγκάλιαν μάραντα...."
την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα θεάτρου του κέντρου πολιτισμού "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ" του δήμου ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (Λαγκαδά 221 Σταυρούπολη).

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3

Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πότε απολύονται και πότε μειώνονται οι αποδοχές

Αυτοδίκαιη αργία με μείωση αποδοχών, ακόμη και απόλυση για όσους έχουν κάνει σοβαρά αδικήματα

Του Ηλία Μπενέκου

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες, τέσσερις μήνες μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία, με αυστηρότερες ποινές και ταχύτερους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση – μαμούθ έχει οργανώσει η Ελληνική Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη με στόχο την εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων.
Η δράση τους αφορά πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες .

Ο Ντράγκι είπε την αλήθεια για την κρίση

Ο Μάρτιο Ντράγκι υπήρξε προσωπική επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν τέθηκε θέμα διαδοχής του Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Προκειμένου μάλιστα να επιβάλλει τον άλλοτε κεντρικό τραπεζίτη της Ιταλίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν δίστασε να «κουρέψει» τον Άξελ Βέμπερ, πρόεδρο της Bundesbank, και επικρατέστερο για τη διαδοχή του Γάλλου «γκουρού» της ευρωπαϊκής οικονομικής σκέψης, και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Ο ΠΣΑΠ… μοίρασε βραβεία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά τα βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2011, που αφορούσαν όλα τα αθλήματα, χθες απονεμήθηκαν τα βραβεία του ΠΣΑΠ, για το ποδόσφαιρο με μία λιτή αλλά επιτυχημένη εκδήλωση. Τα βραβεία μάλιστα έχουν ιδιαίτερη σημασία μιας και προέρχονται από ψηφοφορία των ίδιων των πρωταγωνιστών, αφού συμμετέχουν οι αρχηγοί κάθε ομάδας.

Το Βερολίνο “βλέπει” Σαμαρά για πρωθυπουργό

Η προχθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και πρώην αντικαγκελάριο Γκίντο Βεστερβέλε, είχε βαθιά πολιτική σημασία. Στο παρασκήνιο της συνάντησης των δυο ανδρών, ο Γκίντο Βεστερβέλε αντιμετώπισε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ανατροπή με Αλαβάνο στον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», που έφερε τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη σε ρόλο πρώτης «συνιστώσας» του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, ήταν φυσικό να προκαλέσει… δημιουργικό προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο άλλωστε αποχώρησε, προκειμένου να ακολουθήσει το δικό του, αυτόνομο πολιτικό μονοπάτι, ο άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τη «γενιά των 700 ευρώ» στη «γενιά των 200 ευρώ», του μηδέν και του τίποτα!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Συνοψίζουμε:
Οταν το Μάη του 2010 έθεσαν σε εφαρμογή με το Μνημόνιο τις προειλημμένες αποφάσεις τους, ήταν ακόμα μια εποχή που μιλούσαμε για τη «γενιά των 700 ευρώ».
Αλλά ήταν σε αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα της «γενιάς των 700 ευρώ», που ήρθαν να εφαρμόσουν το ιταμό τους δόγμα ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»...

«ΤΟ ΘΡΑΣΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ»…

Για τη Νέα Δημοκρατία η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί εγκληματική πολιτική σε βάρος της ανάπτυξης και της προοπτικής της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ενέργεια αυτή, μαζί με ορισμένες απαράδεκτες και πραξικοπηματικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ αντί να αποσυρθεί ησύχως μετά την εγκληματική του δράση κατά της χώρας, συνεχίζει με θρασύτητα την πολιτική εξυπηρέτησης των μικροκομματικών του επιδιώξεων.

Ν. Νικολόπουλος: «Το…νέο ξεκίνημα του ΕΟΠΥΥ, αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες ασφαλισμένους!»

Για συνθήκες τριτοκοσμικής περίθαλψης κάνουν λόγο οι γιατροί, ανά την επικράτεια, καταγγέλλοντας σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικά και παραϊατρικό προσωπικό, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το νέο έτος.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου
Οι νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος, που εκδηλώνονται στη FYROM, είτε σε επίσημο επίπεδο (δηλώσεις Πρωθυπουργού και λοιπών αξιωματούχων), είτε σε επίπεδο γεγονότων της καθημερινότητας (καρναβαλικές φιέστες με θέμα την… “κηδεία της Ελλάδας”!)

Τεχνική βοήθεια για όλα. Και για τον ΕΛΟΤ από τα... Σκόπια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τελευταίο επεισόδιο, με την σπουδή της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πειστηρίων ανικανότητας.
Πλέον, αναζητείται «τεχνική βοήθεια» ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται. Διερωτάται πια κανείς σε τι χρειάζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι (λέμε τώρα) διαφόρων τομέων, όταν κάνουν πώς και πώς να τους ξεφορτωθούν (τους τομείς) ή χρειάζονται δίπλα τους αλλοδαπούς για να φέρουν σε πέρας όλα τα εγχειρήματα.