Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο «Τιτανικός» της Μεσογείου

Ασύλληπτη ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο. Οι διασωθέντες περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης του πλοίου μέσα σε γενικευμένο πανικό, κατηγορώντας τη διοίκηση του πληρώματος για εγκληματική ολιγωρία.

Τα ποσοστά δεν πρέπει να “κοιμίζουν” τη ΝΔ

Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη Καθημερινή της Κυριακής, μας ταξιδεύει νοερά στο ’74. Τότε που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου επιχειρούσε να ξεφύγει από το παρελθόν του ιδρυτή του και των στελεχών που πλαισίωναν το πολιτικό του εγχείρημα. Ήταν η εποχή που η αριστερά έχτιζε τον δικό της μύθο και το αφήγημα του σοσιαλισμού ηχούσε χαρμόσυνα στ’ αυτιά ενός κόσμου που αναζητούσε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία κι ένα όραμα για την πατρίδα. Τα ποσοστά του σημερινού ΠΑΣΟΚ, κοντά στο 14%, είναι περίπου τα ίδια με τα ποσοστά του ζιβάγκο που λανσάριζε ο Ανδρέας.

Οι (πολλές) χαμένες ευκαιρίες του κ. Παπανδρέου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τη μια μετά την άλλη χάνει τις ευκαιρίες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα χάνει και την τελευταία (;).
Η απελπισμένη προσπάθειά του να παραμείνει, για λίγες ακόμη εβδομάδες ή έστω μόνο για λίγες μέρες ή και ώρες, κολλημένος στην καρέκλα του προέδρου, προκαλεί θλίψη που φτάνει στα όρια του οίκτου, ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Ακόμη μια στιγμή, σας παρακαλώ, κύριε δήμιε»…

“Εθνική συνεννόηση και με αυτοδυναμία”

REPORTER
Με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανοίγει παράθυρο στο μέλλον, αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι και μετά από μια αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται, όπως δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιδιώξει ευρύτερη εθνική συνεννόηση, στη βάση μιας κοινά αποδεκτής εθνικής ατζέντας, προκειμένου να ερμηνευτεί αυθεντικά η βούληση της κοινωνίας.

Μείζον θέμα με Βάσω

Για άλλη μια φορά, η Βάσω Παπανδρέου ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δεν κρύφτηκε πίσω από καμία δικαιολογία, αλλά δεν δίστασε να ανέβει στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, να κοιτάξει στα μάτια τον Γιώργο Παπανδρέου, και να πει… όσα δεν μπορούσαν οι άλλοι.

«Κρατάω μια νέα μεγάλη ευθύνη και τη δική σας υπόσχεση ότι θα μπείτε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Ελλάδα»

ΤΟΝΙΣΕ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν το χθες έμοιαζε απλά δύσκολο, το σήμερα δείχνει απελπιστικό και το αύριο πιο αμφίβολο από ποτέ. Αυτό το γνωρίζετε, το βιώνετε καθημερινά και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίζει ή να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. Όμως, αυτή η πολύ δύσκολη χρονιά φέρνει και μια μεγάλη ελπίδα.

Στην «ατζέντα» 7 μέτρα: Μείωση επικουρικών συντάξεων, απολύσεις και «λουκέτα» φορέων

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η τρόικα θα πιέσει για δραματικές περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες. Ψαλίδισμα επικουρικών συντάξεων, κλείσιμο οργανισμών, περιορισμός των δαπανών υγείας και άμεση μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη.

Στα Σκόπια κήδεψαν την Ελλάδα και έκαψαν την ελληνική σημαία

Η προκλητική «έμπνευση» των διοργανωτών περιελάμβανε κάψιμο της ελληνικής σημαίας και κηδειόχαρτο στο οποίο η χώρα μας αναφερόταν ως «Γιουνανιστάν και πρώην τουρκική επαρχία».

Στο φετινό καρναβάλι στην κωμόπολη Βέβτσανι στα Σκόπια τελέστηκε η "κηδεία της Ελλάδας"... Η πρόκληση περιελάμβανε κάψιμο της ελληνικής σημαίας και κηδειόχαρτο στο οποίο η χώρα μας αναφερόταν ως «Γιουνανιστάν και πρώην τουρκική επαρχία».

Θεοδωράκης: "Το σύστημα εξουσίας έχει σαπίσει"

Για ένα σύστημα εξουσίας που έχει σαπίσει και δηλητηριάζει το σώμα του έθνους, κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξή του στην Real News, ο μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α), εξέφρασε την άποψη, ότι η μόνη λύση που μας απομένει είναι "να ξηλώσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες κινείται η χώρα δηλαδή την ξένη εξάρτηση".

Πάνω από 53 εκατ. ευρώ για δημόσιες σχέσεις και ταξίδια

Από την μία σπέρνει το φόβο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι θα καταντήσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, αν δεν δεχτούμε την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας και από την άλλη, βάζει την υπογραφή του για δαπάνες ύψους 54.314.000 ευρώ στο υπουργείο του.
Ο λόγος για τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά με τον πιο αναίμακτο τρόπο την κρίση στο υπουργείο του.

Ο Κουβέλης σε ρόλο “3ης λύσης”

Η εμφάνιση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πολιτικό στερέωμα, έγινε την ίδια περίπου περίοδο με την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αμφότεροι, ο Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησαν σε αυτόνομες πολιτικές πρωτοβουλίες, αφήνοντας πίσω τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, για ένα αβέβαιο πολιτικό μέλλον.

Γιώργος ή… Παπανδρέου;

Το ερώτημα του τίτλου συνόδευε τον Γιώργο Παπανδρέου από τα πρώτα κιόλας βήματα του στην ενεργό πολιτική. Έπρεπε να αποδείξει ότι η οικειότητα της χρήσης του μικρού ονόματός του, δεν συνεπαγόταν την υπονόμευση του επωνύμου που κουβαλούσε, βαρύ σαν ιστορία.

Η απατηλή κόκκινη γραμμή

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

 
Τρόμος πάνω από την πόλη. Ανεργία, φτώχεια, πείνα, απελπισία, κατάθλιψη... Με γιαούρτια και προγκαρίσματα κάποιοι προσπαθούν να ξορκίσουν, θαρρείς, τα μεσαιωνικά δαιμόνια των σύγχρονων καιρών. Στις συνάξεις ημιπαράλυτοι από την αγωνία μικροαστοί της πρόσφατης ευδαιμονικής εικοσαετίας, αναζητούν χύδην και κυρίως βιαστικά μια αόρατη τιμωρό χούντα, απρόθυμοι οι ίδιοι να δικάσουν, και συνάμα μια εξίσου αόρατη τάξη που θα επιβληθεί ωσάν εξ ουρανού.

Ο Χρυσοχοϊδης με βαθμό… αντιπροέδρου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Από όλους τους δελφίνους που διεκδικούν την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τα υπό
λοιπα κορυφαία στελέχη που επιθυμούν να διαδραματίσουν κεντρικούς ρόλους στο «ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», όπως συνήθιζε να λέει ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι εκείνος ο οποίος ενόχλησε περισσότερο από κάθε άλλον τον Οίκο των Παπανδρέου.

Εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια θα πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις - 7μμ

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Στην τελική ευθεία οι          προετοιμασίες της Χρυσής Αυγής για την μεγαλύτερη εθνική          συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών Πιστοί στο καθιερωμένο        μας ραντεβού με την νεότερη Ιστορία της Πατρίδας μας και σε        πείσμα των καιρών, για 17η  συνεχή χρονιά (συμπεριλαμβανομένης        και της ίδιας της νύχτας των Ιμίων, όταν μια πολυμελής

Ο Καρατζαφέρης “πληρώνει” τον Παπαδήμο

Στην Ελλάδα… στην οποία μεγαλώσαμε, ο Σεπτέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας των νέων ξεκινημάτων. Τότε αρχίζουν τα σχολεία, τότε επιστρέφουν στις εργασίες τους και οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, τότε αρχίζει να μετράει και πάλι το κοντέρ των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Μιχελάκης “έβγαλε στη σέντρα” το ΠΑΣΟΚ

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιον των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε έντονα τα χαρακτηριστικά του απολογισμού από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Μιχελάκης, για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, δεν άφησε να… πέσει κάτω το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις πολιτικές που εφάρμοσε.

Ο Ανδρέας θα τα έλεγε αλλιώς

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Υπάρχει πραγματικά κάποιος που δεν περίμενε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επικαλείτο μια βιωματική οικογενειακή και πολιτική εμπειρία, στην πλέον οριακή για τον ίδιο προσωπική συγκυρία; Τη στιγμή που μετά την απώλεια του πρωθυπουργικού θώκου, υποχρεώνεται ουσιαστικά από τις εξελίξεις και τη συγκυρία της εποχής, να αποχωρήσει και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα περίπου… αδιαμαρτύρητα;

ΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Του Γιώργου Παπανικολάου 
ΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Πως μας καταστρέφουν; Τι ακριβώς περιμένουμε; Έναν«επίσημο» να διαπιστώσει την τελειωτική καταστροφή των κατοίκων και της χώρας;Τι θα πούμε στα παιδιά μας αύριο; Ότι κοιτούσαμε αυτούς που φορούσαν γραβάτακαι κοστούμι και παρίσταναν τους κυβερνήτες, ενώ όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ότι είναισυμμορία απατεώνων, παράνομων και εγκληματιών που υπακούει πρόθυμα στις εντολέςτης διεθνούς συμμορίας των κερδοσκόπων;

Η ΝΔ μπροστά με 16,5%

Σε δυσθεώρητα, και εν πολλοίς απρόσμενα για την πολιτική ζωή του τόπου ύψη, έχει φτάσει πλέον το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τα ευρήματα που καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Ποιος θα ξεχάσει το 2009;

Σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες τα ξύλινα λόγια περισσεύουν. Η αλήθεια είναι ότι ο πολίτης αισθάνεται μακριά, σαν να αιωρείται χωρίς αλεξίπτωτο και ζει την αγωνία της απότομης πτώσης. Ο κύριος υπεύθυνος, αυτός πού παρέδωσε την χώρα στα χέρια της αδίστακτης αγοράς των γιάπηδων , αυτός πού έπαιξε με τον φόβο των πολιτών, αυτός πού θεώρησε κατόρθωμα τον υπέρογκο δανεισμό, αυτός τελικά θα έπρεπε να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων για να

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στη Ντόρα

Με… αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων σε δημόσιους χώρους. Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες κατά του Κάρολου Παπούλια αλλά και άλλων πολιτικών, στον πρόσφατο εορτασμό της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, και την προχθεσινή επίθεση με γιαούρτια και αβγά κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έπιναν το ποτό τους σε μπαρ, συζητώντας για τις εσωκομματικές εξελίξεις, απόψε ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη που «μπήκε στο μάτι» κουκουλοφόρων.