Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τελεσίγραφο από το IIFΠλήθος προθύμων για το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι για το PSI

Ο χρόνος τελειώνει όσον αφορά στο PSI, που συνεχίζει να καρκινοβατεί. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), του οποίου ο επικεφαλής Τσαρλς Νταλάρα πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επαφές στην Αθήνα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται πως αν και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης δεν έχουν επιλυθεί.

ΔΝΤ: Οχι στην περικοπή 13ου και 14ου μισθού. «Ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ

Στο ΔΝΤ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι αποφεύγουν να εμπλέκονται σε θέματα του ιδιωτικού τομέα και προσθέτουν ότι η ειδικότητά τους είναι ο δημόσιος τομέας.
Τοποθέτηση, από την οποία δεν προκύπτει ότι ζητά περικοπή για τον 13ο και τον 14ο μισθό, αποτελεί η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις ερωτήσεις που αφορούσαν πληροφορίες για το αίτημα της τρόικας να περικοπούν μισθοί και επιδόματα.

Δημόσιο: Αρχίζει η αξιολόγηση που φέρνει απολύσεις, κλείσιμο υπηρεσιών και κατάργηση θέσεων

Αρχίζει σε 20 ημέρες η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγήσει σε κατάργηση υπηρεσιών, οργανισμών, θέσεων και θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Μακεδονία-Παλλάς: Επαναλειτουργεί από αύριο

Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη διατηρεί τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας όσο βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την ανεύρεση νέου μισθωτή  Ειδικότερα, στο επίμαχο άρθρο ορίζεται πως στην περίπτωση της καθ' οιονδήποτε τρόπο λύσης ή λήξης σύμβασης μίσθωσης, εκμετάλλευσης ή άλλης συναφούς, που αφορά ακίνητο ανήκον σε ΦΚΑ (Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης),

Πέθανε ο Ραούφ Ντενκτάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, όπως ανακοίνωσαν μέλη της οικογένειάς του.Ο Ντενκτάς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 8 Ιανουαρίου με σοβαρά προβλήματα στα νεφρά.
Πηγή: Reuters

Ο Παπανδρέου δουλεύει… για τον Λοβέρδο

Όποιος… κοιτάξει λίγο πιο πίσω από την πρόταση την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, για εκλογή Προέδρου πριν από τις εκλογές, μετά όμως από την ολοκλήρωση του PSI, και κυρίως, την παράμετρο της διεξαγωγής Συνεδρίου μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική φυσιογνωμία του «νέου ΠΑΣΟΚ», θα… υποψιαστεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει απρόσμενα το παιχνίδι για τη διαδοχή του.

Ο Γιώργος “άδειασε” τον Βενιζέλο

Στην… αγγλοσαξωνική παράδοση, η Παρασκευή και όχι η Τρίτη και 13 είναι η μέρα που κουβαλάει πάνω της συσσωρευμένη γρουσουζιά και κακοδαιμονία. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ευρύτερα ο πολιτικός Οίκος τον οποίο εκφράζει, φυσικά και γνωρίζει εξαιρετικά καλά την παραπάνω παράδοση. Θα ήταν δύσκολο λοιπόν να περιμένει κανείς ότι… θα έχαναν μέσα από τα χέρια τους το ΠΑΣΟΚ, τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Βγαίνει και… Μπένι

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με όλες πλέον τις ενδείξεις να οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να διευκολύνει με την παραίτησή του, την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Παραμένει ακόμα ασαφές αν η παραίτηση θα υποβληθεί άμεσα-όπως ζητά η πλευρά Βενιζέλου- ή πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση οι μετακινήσεις στελεχών προσκείμενων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατευθύνονται κυρίως στο στρατόπεδο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ένα θεσμικό τετ-α-τετ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στο Πεντάγωνο.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον κ. Καρατζαφέρη για το Εθνικό Σύστημα Άμυνας της χώρας καθώς και για τα τρέχοντα στρατιωτικά ζητήματα.

Το “παραμύθι” με τον νεοφιλελευθερισμό

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Για να υποστηρίζει σήμερα ένας πολιτικός ότι, η πολιτική αυτής ή της προηγούμενης κυβέρνησης είναι «νεοφιλελεύθερη», δύο πράγματα ενδέχεται να συμβαίνουν. Ή έχει πλήρη άγνοια βασικών αρχών της οικονομικής σκέψης, ή τελεί υπό πλήρη σύγχυση.

Το (ναυάγιο με το) PSI “ξεκλειδώνει” τις εκλογές

Δυστυχώς για τη χώρα, η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το κλίμα και την εικόνα που εξέπεμπαν αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, όλο το προηγούμενο διάστημα. Το IIF με μια ανακοίνωση εκκωφαντικά… ωμή, αποκάλυψε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το PSI, σε πείσμα του κλίματος συγκρατημένης αισιοδοξίας που εξέπεμπε το Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες απολύσεις στην «Βιομηχανία Πλεκτικής Μινέρβα Α.Ε.».

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη γνωστή ελληνική επιχείρηση «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.» βρίσκονται σε αναγκαστική εκ περιτροπής εργασίας από τον Ιούνιο του 2010 και σήμερα αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο της απόλυσης. Οι πρώτες απολύσεις έγιναν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ με την αρχή του έτους 12 απολύσεις κοινοποιήθηκαν και 13 άλλες ανακοινώθηκαν.

Η Ισπανία βρήκε “Θάτσερ”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά των Ισπανών, δεν προσομοιάζει ιδιαίτερα με εκείνη των Βρετανών. Οι Ίβηρες είναι περισσότερο παρορμητικοί και ενθουσιώδεις, σε αντίθεση με τους φλεγματικούς κατοίκους του νησιού, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις αναμνήσεις της ιστορικής μονοκρατορίας τους στον τότε γνωστό κόσμο, και την έμφυτη τάση τους για απομονωτισμό.

Όσοι δεν θρήνησαν αρκετά… πηγαίνουν φυλακή

Η είδηση διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες του 2012, παρόλο που η νέα χρονιά μετράει μόλις λίγες μέρες… περπατησιάς στη διεθνή καθημερινότητα. Στη Βόρεια Κορέα λοιπόν, εκεί όπου το αναχρονιστικό καθεστώς βίωσε τον πολιτικό θρήνο για την απώλεια του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον οποίο αντικατέστησε ο μάλλον ανώριμος βιολογικός διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ Ουν, όσοι θεωρήθηκε ότι… δεν έκλαψαν γοερά στη διάρκεια του πένθους αλλά και της κηδείας του εκλιπόντος, μεταφέρονται σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων.

Η ερώτηση που δεν θέλουν να κάνουμε

Για τις επόμενες γενιές
Η ρητορική περί της ανάγκης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και άλλοτε εταίρους της χώρας, στη βάση της λογικής ενός μονοδρόμου στον οποίο εισήλθε η Ελλάδα μετά το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο την άνοιξη του 2010, και την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, εστιάζεται κατά κύριο λόγο στην «εθνική ευκαιρία» να προωθηθούν αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα έπρεπε να έχουμε δρομολογήσει από μόνοι μας, αλλά… προσπερνούσαμε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αναπηρικά επιδόματα σε εγκληματίες

Tο κράτος να δίνει επιδόματα και παροχές  σε παιδόφιλους, κλεπτομανείς, πυρομανείς και ματάκηδες!
Γράφει ο Μόδεστος Ποζιάδης
"Παιδόφιλοι, κλεπτομανείς, τραβεστί, πυρομανείς και «ματάκηδες» δικαιούνται αναπηρικό επίδομα και κοινωνική προστασία με απόφαση του Γιώργου Κουτρουμάνη!!

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Πάλι, όλοι λένε ότι αποφάσισε να φύγει. Ένα σκηνικό δηλαδή, σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που διαμορφώθηκε λίγο πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, όταν όλες οι πληροφορίες συνέτειναν στη βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να υποβάλλει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Συνταγή… καταστροφής καριέρας

Τη συνταγή καταστροφής καριέρας ενός παίχτη φαίνεται πως διαθέτει ο Ολυμπιακός. Τα πιο τρανταχτά, και πρόσφατα, παραδείγματα; Ο Χαβίτο και ο Ζαραδούκας.
Το όνειρο κάθε παίχτη που ανήκει σε κάποια μικρής δυναμικότητας ομάδα ή σε κάποιον σύλλογο χαμηλότερου βεληνεκούς, που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι να προκαλέσει με την απόδοσή του το ενδιαφέρον και τελικά να μεταγραφεί σε κάποιον από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας.

Διπλοθεσίτης "κολλητός" του Γ. Παπανδρέου

Διαβάστε το νέο σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με "κολλητό" του Γ. Παπανδρέου που τον "βόλεψε" σε ΔΕΗ και Βουλή  Νέο σκάνδαλο με διορισμούς "κολλητών" του Γ. Παπανδρέου βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ομιλία του κ. Νίκου Νικολόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων τόνισε και τα παρακάτω:
«Τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κρίνονται μόνο από τη στήριξη που παρέχουν στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών Αρχηγών.

Οι διαπραγματευτές έχουν κόκκινες γραμμές. Οι γλάστρες, όχι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η καινούργια καραμέλα των εθελόδουλων είναι η φράση «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».
Την ακούμε σε όλους τους τόνους – απειλητικά, κοφτά, συμβουλευτικά, πατερναλιστικά.
Προφανώς δεν ισχύει. Όχι μόνο επειδή προφέρεται από εθελόδουλα χείλη, αλλά και επειδή απλώς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Οι «ογλάν» και οι «τσογλάν»

Γράφει η Ντίνα Εξάρχου

Βάζω στοίχημα ότι οι πολιτικές παρατάξεις, που έχουν ανασφάλεια για το αποτέλεσμα των αναμενόμενων εκλογών, θα καταφύγουν στην παλιά τους τέχνη: Το «κόσκινο» των τηλεοπτικών αστέρων. Βάζω στοίχημα ότι θα τους ξαναδούμε στα ψηφοδέλτια, θα τους «λουστεί» ξανά το ελληνικό Κοινοβούλιο και θα τους καμαρώσουν ξανά οι «φαν» τους σε υπουργικές θέσεις.

Πώληση 4 Airbus. Υποψίες σκανδάλου

«Και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, θα έχουν την ίδια τύχη με τα 4 αεροσκάφη;»
«Η εξευτελιστική τιμή της πώλησης των αεροσκαφών είναι τέτοια, που έχει τροφοδοτήσει υποψίες σκανδάλου τα οποία αξίζει να διερευνηθούν».
  • Ερώτηση Νίκου Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η Ν.Δ., όπως έχει πολλές φορές τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα επανασυστήσει το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, καθώς το εκλαμβάνει ως εργαλείο Ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την καταστροφική του πορεία για την Ελλάδα με την κατάργηση ενός από τους ελάχιστους αποκεντρωμένους θεσμούς της Πατρίδας μας. Αρχικά, το 2009 και στο πλαίσιο των γνωστών «παπανδρεϊκών» μεταρρυθμίσεων, κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και υποβάθμισε τις λειτουργίες του σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας. Τότε μας είπαν ότι έχουν σχέδιο και ότι δε θα θιγεί το στοιχείο της αποκεντρωμένης λειτουργίας.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΑΝΕΡΓΙΑ

Η πολιτική που ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια απέτυχε παταγωδώς. Η εμμονή σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αποδείχθηκε ότι δεν οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη, αλλά σε μεγαλύτερη ύφεση και σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων:

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

Δήλωση του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με χθεσινές δηλώσεις του, εμφανίστηκε αμετανόητος για όσα διέπραξαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου. Ενώ όλες οι εκτιμήσεις τους διαψεύστηκαν, ενώ οι ίδιοι ομολογούν πως ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν, ενώ επιβεβαιώνεται πως ήταν λάθος η συνταγή που ακολούθησαν, ο ίδιος επιμένει στο λάθος. Και περιορίζεται σε υπονοούμενα για την αναποτελεσματικότητα συναδέλφων του.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Η ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο της οδού Χηλής στην Καλαμαριά. Η ΔΗΜΤΟ Αρετσούς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και ομλητές τον βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη και τον τ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας από τη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Η Τροχαία παραβιάζει την νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)

Ερώτηση στην Βουλή
Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες από πολίτες-οδηγούς, για τροχονόμους που βεβαιώνουν μετά από αρκετές μέρες παραβάσεις της «τροπολογίας Ρέππα» για την άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων, οι οποίοι χωρίς να έχουν προβεί σε επιτόπιο  έλεγχο, όπως ορίζει ο νόμος, σε διερχόμενους οδηγούς της Αττικής οδού.

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΓΙΟΥΤΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την ξαφνική απώλεια του Νίκου Γιουτίκα, η Αυτοδιοίκηση χάνει έναν άξιο Δήμαρχο, που υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική κοινωνία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η Παράταξή μας στερείται ενός πολύτιμου στελέχους με πολυετή προσφορά. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

9.040 υπάλληλοι προσέφυγαν για το μισθολόγιο

Στο δρόμο για την Ολο-μέλεια του Ανώτατου Δικαστη-ρίου βρίσκεται η συνταγματικότητα του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου, που θεσπίστηκε για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε «πιλοτική δίκη» οδηγούνται η μία μετά την άλλη όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις και κυβερνητικά μέτρα με το ενιαίο μισθολόγιο να παίρνει τώρα σειρά.

“Βόμβα” ΔΝΤ για το Μνημόνιο ΙΙ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εμπλοκή που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI, λόγω της προσπάθειες κερδοσκοπικών συμφερόντων να εξαντλήσουν τα περιθώρια που υπάρχουν για να… περάσουν από το ταμείο, έχει την πρόσθετη παράμετρο της εμπλοκής και αναφορικά με το Μνημόνιο ΙΙ.

Άρχισαν οι… μεταρρυθμίσεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μεταρρυθμίσεις… Μια ακόμη από τις έννοιες-φετίχ της Μεταπολίτευσης, δίπλα στην Αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό και τόσα άλλα ρητορικά σχήματα κενά περιεχομένου και ουσίας, η χρηστικότητα των οποίων εξαντλείται στον εθνικό αποπροσανατολισμό: Να μεταθέσουμε για το όχι ορατό μέλλον, την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών, που αντικειμενικά έχει ανάγκη ο τόπος.

Επίθεση σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τις δυσκολίες του μελλοντικού εγχειρήματος της εκλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, βίωσαν χθες… από πρώτο χέρι βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με αβγά και γιαούρτια από νεαρούς, ενώ έπιναν αμέριμνοι το ποτό τους σε μπαρ της περιοχής του Παγκρατίου, συζητώντας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο φόβος ανοίγει την όρεξη

Όση καλή διάθεση κι αν έχεις απέναντι στους κυβερνώντες, τα γεγονότα μοιραία σε οδηγούν σε συμπεράσματα διόλου κολακευτικά για τις ικανότητές τους αλλά κυρίως για την έλλειψη σθένους έναντι των παράλογων απαιτήσεων της τρόικα. Ασφαλώς και δεν τίθεται ζήτημα ως προς τις προθέσεις τους.