Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επεισόδιο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι

Οι βουλευτές είχαν δώσει ραντεβού με πολιτικούς συντάκτες προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις στο κόμμα τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μεγάλη ομάδα τουλάχιστον 30 νεαρών κυρίως ατόμων εισέβαλαν στο χώρο λίγο μετά τις 10 το βράδυ, προπηλάκισαν τους βουλευτές, ενώ τους πέταξαν μικρά μπουκάλια νερό και γιαούρτια.

Συνάντηση-μυστήριο… του πρώην με τον νυν

Αιφνιδιαστική συνάντηση… μυστήριο είχαν απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, πυροδοτώντας φήμες και σενάρια, για το μέλλον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά… του PSI.

Ο Σαμαράς και η “εθνική εγγύηση”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο κύκλος των συναντήσεων που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στέλνει το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει ήδη βηματισμό επόμενου πρωθυπουργού.

Το παράδειγμα Ιταλίας και Ισπανίας

Μετά από μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανικής και της Ιταλικής οικονομίας, φαίνεται ότι οι αγορές δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα ομόλογα των δύο χωρών. Η έξοδος τους πήγε ανέλπιστα καλά δημιουργώντας θετικό κλίμα στην ευρωζώνη.

Ο πάντα επίκαιρος Καβάφης

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΑγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Είναι τόσο επίκαιρο, πιστεύω, το παρακάτω ποίημα του
Μεγάλου μας ποιητή Κ. Καβάφη, ώστε κάθε σχόλιο
ν’ αποτελεί απροσμέτρητο θράσος.

Η “ενοχοποίηση” του κατώτατου μισθού

Η προσπάθεια που εντέχνως καταβάλλεται ώστε να «ενοχοποιηθεί» ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση που στην ουσία αμφισβητεί τα όρια της ιδιωτικής οικονομίας, βάζοντας «περιοριστικούς όρους» στην επιχειρηματικότητα.

Στην Ελλάδα η Διοίκηση Ταχείας Αντίδρασης ΝΑΤΟ

REPORTER
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF 2012), που έγινε στο Στρατηγείο NDC – GR, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά, Έλληνας στρατηγός αναλαμβάνει τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, παραλαμβάνοντας την από τον Τούρκο διοικητή.

Η Ελλάδα σε Μνημόνιο με την… ανεργία

Αν ο Μπιλ Κλίντον ήταν εκείνος που θα έπρεπε να διαχειριστεί την ελληνική κρίση, και να περιγράψει το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κατέφευγε σε μια ιστορική ρήση του, έστω και παραφρασμένη: «Είναι το Μνημόνιο, ανόητοι».

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Εφραίμ

Στο πλευρό του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού από τις ημέρες των Χριστουγέννων, στέκεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, με σχετικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της.

Υπέρ ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας η ΝΔ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΙΣΑ
Απολύτως σύμφωνη με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι η ΝΔ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, μετά από συνάντηση που είχε με τα προεδρία ιατρικών συλλόγων της Αθήνας.

"Τα CDS της εταιρείας που εργάζεται ο Α. Παπανδρέου"

Τα CDS που έχει στην κατοχή της η Unigestion ανέβασε στο Facebook ο Π. Καμμένος. Διαβάστε γιατί δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ
Συνεχίζει τις αναρτήσεις κατά του Ανδρίκου Παπανδρέου ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος αφού την Τετάρτη ανέβασε έγγραφα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν την εργασιακή σχέση του αδελφού του τέως πρωθυπουργού με την εταιρεία Unigestion.

ΧΙΟΥΜΟΡ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Εργατικό το «κόστος» ή κεφαλαιοκρατικό;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η πλήρης καταβαράθρωση των εργατικών εισοδημάτων, που ισοδυναμεί κυριολεκτικά με εξόντωση του εργαζόμενου λαού, προωθείται μέσα από την υπερπροβολή μιας λέξης που φαίνεται να προκαλεί οργασμικό παραλήρημα στους διακινητές της.

Δήλωση του κ.Σταύρου Καλαφάτη για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης,

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μέσω της οποίας ανακοινώθηκε η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το “brand” που λέγεται Ελλάδα

Η χώρα υφίσταται διεθνή διασυρμό
Η ταύτιση του κράτους με το κόμμα, διαχρονικά ήταν το σημείο αναφοράς μιας κοινωνίας η οποία αντλούσε μέσα από αυτή τη σχέση τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της. Η αιφνίδια μεταβολή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επέδρασε καταλυτικά στη σχέση συμπαρασσύροντας και όλο το σύστημα που εξαρτιόταν από αυτή.

Πόσες τράπεζες θα… χρεοκοπήσει η BlackRock;

Αύριο θα είναι η «D-Day» για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς το επιτελικό προσωπικό της BlackRock, που ασχολήθηκε εκτενώς με το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναμένεται να παραδώσει την έκθεση που έχει συντάξει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Οι επενδύσεις που δεν έρχονται. Προπαγάνδα με το… κυνήγι της κελεμπίας

Σοφία Βούλτεψη
Το νεφελώδες τοπίο γύρω από την πορεία του PSI και οι επίμονες συζητήσεις για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την ολοφάνερη αδυναμία να αναληφθεί ριζοσπαστική δράση για επίλυση του προβλήματος, έχουν στην ουσία παραλύσει τη χώρα και τρομοκρατήσει τον λαό, ο οποίος καλείται συνεχώς να περιμένει και να αποδεχθεί τα χειρότερα.

Ο Γιώργος “παραιτείται” στον Παπούλια

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ είχε σχεδόν τηλεγραφικό περιεχόμενο, ενημερώνοντας για την αυριανή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη… συντομία των λέξεων ωστόσο, ενδεχομένως να κρύβεται και η είδηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει καταλήξει στις αποφάσεις του, και στην αυριανή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επιθυμεί να καταστήσει τον Κάρολο Παπούλια κοινωνό των αποφάσεων αυτών.

Ο Μέσι συνεχίζει τον μύθο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μόλις πριν λίγες μέρες απέσπασε το τρίτο σερί βραβείο της Χρυσής Μπάλας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πλατινί (από 3, αλλά όχι συνεχόμενες, Χρυσές Μπάλες έχουν και οι Κρόιφ και Φαν Μπάστεν) …και συνεχίζει!

" Να ελαφρυνθούν οι εργαζόμενοι με μετατόπιση τουφορολογικού βάρους ", συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαστόματος Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη

"Η επιδίωξη της εξυγίανσης με τρόπο φιλικό προς την ανάπτυξηείναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να εστιάζονται οιπροσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι εθνικές προσπάθειες, ενώ στοσκέλος των εσόδων, το φορολογικό βάρος θαπρέπει να μετατοπιστεί από τους εργαζομένους προς εναλλακτικές φορολογικέςβάσεις", υπογράμμισε ο κ. O. Rehn,Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με τη δημοσιονομικήαναποτελεσματικότητα, την επιδείνωση της ύφεσης και κυρίως τους κοινωνικούς κινδύνουςπου εγκυμονούν οι οριζόντιες πολιτικές ακραίας λιτότητας.

Τί γίνεται με τα ραδιενεργά προϊόντα από την Ιαπωνία;

·       Δεν υπάρχει ίχνος ραδιενέργειας ισχυρίζεται η Κομισιόν ενώ στη Ρωσία κατάσχονται ραδιενεργά ανταλλακτικά αυτοκινήτων
·       Απάντηση του Επιτρόπου Ντάλι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή σχετικά με τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ιαπωνικά τρόφιμα μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, προσπαθεί να καθησυχάσει του Ευρωπαίους καταναλωτές.

Πρόταση-έκπληξη από τη Μπατζελή

Η Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα από τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταφέρει να παραμείνουν αλώβητα από την κοινωνική κατακραυγή για την πολιτική του Μνημονίου, και να διατηρούν εφεδρείες εμπιστοσύνης και απευθείας διαύλους επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα.

Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υφυπουργός Εσωτερικών στην μεταφορά των μαθητών.

Σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελίας σχετικά με την μεταφορά μαθητών Α/βάθμιας, Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ειδικών (ΑμεΑ), μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ισχυρίστηκε ότι πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών δεν υπάρχει ούτε υπήρξε παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις που οφείλονται σε περιφερειακές ιδιαιτερότητες.

Ν. Νικολόπουλος: «….Και ο κερδοφόρος κρατικός ΕΛΟΤ στην προίκα του ξεπουλήματος – ύποπτες μεθοδεύσεις απαξίωσης του»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών υπάρχει  μεθόδευση κύκλων με σκοπό να χαριστεί η άκρως κερδοφόρα δραστηριότητα της Πιστοποίησης του κρατικού ΕΛΟΤ, σε άλλον φορέα που μετέχουν και ιδιώτες!!!  «Έτσι, λένε, υλοποιείται με μέθοδο σχέδιο, που είχε εξυφανθεί και ολοκληρωθεί και παλιότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά και σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους  αρμόδιους  Υπουργούς , ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος,

ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνέντευξη Tύπου του υπουργού Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ:

Η ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΙΟΥΤΙΚΑ

 Με αισθήματα θλίψης και οδύνης η ΝΔ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος της, ένα συνεπή αγωνιστή, έναν άξιο άνθρωπο, το Νίκο Γιουτίκα. Ο Δήμαρχος Αξιού έφυγε απροσδόκητα αφήνοντας ένα τεράστιο κενό πίσω του. Ήταν πάντα αγωνιστής για τα δίκαια του τόπου του και των συνανθρώπων του.
Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως υπηρέτησε με θέρμη τις αξίες και τις αρχές του.
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Σημίτης και οι “σκελετοί στη ντουλάπα”

Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Όλι Ρεν στο BBC, δυσκολεύτηκαν να εστιάσουν την προσοχή τους στο πραγματικά σημαίνον μήνυμα της «ανάκρισης».

Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Επιτέλους φθάνει πιά!!! Εδώ και δυο χρόνια στο όνομα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και της διάσωσής της, διαπράχθηκαν τα μεγαλύτερα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  εις βάρος των Ελλήνων πατριωτών!!!
Πότε θα σταματήσετε να ψεύδεστε;

Οι λαλίστατοι έδωσαν τη θέση τους στον κ. Παπαδήμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε μια παλιά, γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή κατέφυγε προχθές ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς συντάκτες για μια συνάντηση που ονομάστηκε «συνάντηση γνωριμίας».

Δεν έρχεται στην Αθήνα ο Τόμσεν!

Την είδηση ότι ο Πολ Τόμσεν δεν θα έλθει στην Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία του κλιμακίου της τρόικας, στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν

Πέρασαν αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις της χώρας… σηκώθηκαν στο πόδι, προκειμένου να εξωτερικεύσουν την εθνική αγανάκτηση της κοινωνίας, για τη διολίσθηση της πορείας της χώρας, σε ένα μίζερο παρόν και ένα σκοτεινό μέλλον.

Πολιτική Δράση. Μηνιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του βουλευτή της Νεας Δημοκρατίας Θεόδωρου Καράογλου

Σε μήνυμα του με ευκαιρία της νέας χρονιάς ο κ. Καράογλου αναφέρει:
Φίλες και φίλοι,

Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο καθένας να βρει τη δύναμη να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους και όλοι μαζί να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία, μια καλύτερη και ασφαλέστερη πατρίδα.
Τις ευχές όμως δεν αρκεί να τις λέμε απλά, αλλά να εργαζόμαστε με πίστη και σχέδιο και με τη βοήθεια του Θεού να τις υλοποιούμε.

Η Λιάνα Κανέλλη σε ντοκιμαντέρ της σουηδικής τηλεόρασης

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ δημιούργησε για τη σουηδική τηλεόραση η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα

Πολύ πριν η Κριστίν Λαγκάρντ κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης του κύρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαδεχομένη στη Γενική Διεύθυνση του IMF τον… άτακτο συμπατριώτη της, και ιδεολογικό αντίπαλο Ντομινίκ Στρος Καν, η φήμη της προηγείτο της εμβληματικής φιγούρας της.