Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Λαγκάρντ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα

Πολύ πριν η Κριστίν Λαγκάρντ κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης του κύρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαδεχομένη στη Γενική Διεύθυνση του IMF τον… άτακτο συμπατριώτη της, και ιδεολογικό αντίπαλο Ντομινίκ Στρος Καν, η φήμη της προηγείτο της εμβληματικής φιγούρας της.

Παραίτηση Γιώργου και εκλογή Βενιζέλου;

Στον αστερισμό των σεναρίων συνεχίζει να κινείται το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων για την εκλογή νέας ηγεσίας, με φόντο τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το Σαββατοκύριακο.

Η ανθρωπότητα τρέμει

Αν τα Βαλκάνια είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, η Μέση Ανατολή και ο γεωγραφικός χώρος ανάμεσα και γύρω από το Ισραήλ και το Ιράν, δικαιούνται να αυτοπροσδιορίζονται ως… κάτι περισσότερο. Με αναφορές παγκόσμιας κλίμακας, αντίστοιχες της ανησυχίας που προκαλείται κάθε φορά, όταν οι δυο ορκισμένοι εχθροί δοκιμάζουν τις αντοχές ο ένας του άλλου, και αμφότεροι της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Ο Δελατόλας μπαίνει στην “Ελευθεροτυπία”

Τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην «Ελευθεροτυπία», προκειμένου να συνδράμει στη διάσωση μιας από τις πλέον ιστορικές και παρεμβατικές εφημερίδες, επιβεβαίωσε ο Αντώνης Δελατόλας.

Άρθρο Ν. Κακλαμάνη:Το δημόσιο χρέος και η ΑΟΖ

Όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να χτυπήσει την Ελλάδα, την Μέση Ανατολή και κατόπιν τη Ρωσία, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο μίσος για τον ελληνικό ή το ρωσικό λαό, αλλά το έπραξε στο πλαίσιο της αγωνιώδους αναζήτησης ενεργειακών πηγών, λόγω του ενεργειακού αποκλεισμού, που σταδιακά υφίστατο από τους αγγλοσάξονες οικονομικούς ανταγωνιστές του.

Δημοσκόπηση πανικού για το ΠΑΣΟΚ

REPORTER
Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος δεν φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα διαφορετικό σε σχέση με το… κατεστραμμένο (γωνιακό) μαγαζί που αφήνει πίσω του ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τις εξελίξεις να τρέχουν, και μια σειρά από κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προωθούν «μια και μόνη» υποψηφιότητα για την ηγεσία, υπονοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει ενδιαφέρον η πληροφορία για τα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

“Βόμβες” από Διαμαντοπούλου για τη διαδοχή

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου και θα αποφασιστεί το τι θα συμβεί με την ηγεσία του Κινήματος, τον χρόνο και τη διαδικασία για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε να προχωρήσει σε μια ηχηρή δημόσια παρέμβαση.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαίρη Φαρμάκη

Τα φωτεινά της μάτια έκλεισαν για πάντα
Την τελευταία της πνοή άφησε στα 63 της χρόνια η Μαίρη Φαρμάκη, χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Η ηθοποιός έφυγε διακριτικά και ήσυχα, όπως έζησε και ολόκληρη τη ζωή της, έχοντας στο πλευρό της σε αυτή τη δύσκολη μάχη τον σύζυγό της.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ύποπτα σχέδια για τον ΕΛΟΤ
Η διάλυση και εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του ΕΛΟΤ επιχειρείται με το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου, μέσω του οποίου μπαίνει από το παράθυρο ένα εργαστήριο με υποπολλαπλάσιο μετοχικό κεφάλαιο.  Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Διοίκησης και των υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Πιστοποίησης, οι δραστηριότητες του Οργανισμού, με μετοχικό κεφάλαιο 4,5 εκ ευρώ, παραδίδονται στο εργαστήριο ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, του οποίου το μετοχικό κεφάλαιο είναι μόλις 450.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις για τα ανώτατα στελέχη του.

Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρει μόνο τους «πασόκους». Ενδιαφέρει και τους Νεοδημοκράτες και τους Αριστερούς και όλους τους Έλληνες.
Γενικότερα ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες ποιοί είναι ή θα είναι οι αρχηγοί όλων των Κομμάτων και κυρίως εκείνων που υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να αναδείξουν τον πρωθυπουργό της χώρας ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που είναι και αυτός, θεσμικός παράγοντας του πολιτικού μας συστήματος).

Στον Ολυμπιακό ο Τζόρβας;

Η καριέρα του Αλέξη Τζόρβα δείχνει να κινείται… σημειωτόν, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει το προηγούμενο καλοκαίρι από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να μετακομίσει στην Ιταλία, για να υπερασπιστεί την εστία της Παλέρμο.

Το μεγάλο μυστικό για τη χρεοκοπία

Η δύναμη και η επιρροή μιας φήμης είναι, τις περισσότερες φορές, ισχυρότερη από το αντικείμενο και το περιεχόμενό της. Ειδικά στη σημερινή εποχή, της πλήρους κατάργησης των ενημερωτικών συνόρων, με τον καθένα μας να απέχει από την πρόσβαση σε μια πληροφορία, όχι πιο πολύ από την απόσταση που έχουν τα χέρια του από το πληκτρολόγιο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σωστά, κ. εκπρόσωπε. Όταν έχεις εκπαιδευμένους ανίκανους, γιατί να πας στους ανεκπαίδευτους;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν τους ρωτήσεις – και κυρίως αν ρωτήσεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – θα σου πουν πως… όταν σώζεις την Ελλάδα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, φυσικό είναι κάτι να σου ξεφύγει.
Έτσι «ξέφυγαν» και οι παιδόφιλοι και οι επιδειξιομανείς και άλλοι διεστραμμένοι, που από τις 8 του περασμένου Νοεμβρίου, την ώρα ακριβώς που ψάχναμε για πρωθυπουργό και λίγο πριν σχηματιστεί η «εθνοσωτήριος» κυβέρνηση, εντάχθηκαν στο γενικό «νόσημα» που έλαβε την ονομασία «σεξουαλικές διαστροφές», θεωρήθηκαν ανάπηροι και επομένως άξιοι να ανταμειφθούν και με το σχετικό επίδομα!

Nicolas Steno: Η Google τιμά τον πατέρα της γεωλογίας

 Nicolas Steno: Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2012 η Google με το νέο της doodle στο οποίο τα έξι γράμματα της μηχανής αναζήτησης εμφανίζονται ως κομμάτια της γης σε επίπεδα γεωλογικής ανάλυσης, τιμά την 374η επέτειο γέννησης του "πατέρα της γεωλογίας" Nicolas Steno.Ο Δανός επιστήμονας που γεννήθηκε σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου του 1638 και πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 1686, ασχολήθηκε με την ανατομία και την γεωλογία και την στρωματολογία στις επιστήμες στις οποίες θεωρείται πρωτοπόρος.

Οι “απαγορευμένες αποκαλύψεις” του Παπαδήμου

Η χθεσινή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς συντάκτες ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε τόσο κοντά και… απενοχοποιημένα σε εκπροσώπους του Τύπου, δείχνοντας αποφασισμένος να μιλήσει για όσα… δεν λέγονται και δεν γράφονται.

Η Ελλάδα που “βομβαρδίζεται”

Πριν από 68 χρόνια, στις 11 Ιανουαρίου του 1944, οι «συμμαχικές» δυνάμεις βομβάρδισαν τον Πειραιά, στην προσπάθεια;; τους να πλήξουν τα Γερμανικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν πολλές χιλιάδες Ελλήνων, να αναγνωριστούν τα πτώματα μόνο κάποιων εκατοντάδων και ουσιαστικά να ισοπεδωθεί σημαντικό μέρος της πόλης του Πειραιά. Αναφέρθηκε ιστορικά, ως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του 2ου παγκοσμίου πολέμου, σε Ευρωπαϊκή πόλη.

Η ώρα της απόφασης για τη Στάη

Θετική για την παραμονή της Έλλης Στάη στην ΕΡΤ φαίνεται να είναι η προδιάθεση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης, η οποία καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, η σύμβαση εργασίας της οποίας λήγει.

Ο Παπαδήμος στέλνει τον Ρέππα σε… εφεδρεία

Μείζον θέμα με την περαιτέρω παραμονή του Δημήτρη Ρέππα στο τωρινό κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι δημιουργεί το χθεσινό «άδειασμα» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΝ. ΤΟΜΕΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

90 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Η Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

90 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης το 2012 – Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να χαθεί -
Η κατανομή των κονδυλίων προς την Ελλάδα, βάσει του προσωρινού προϋπολογισμού των τεσσάρων Ταμείων του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών», για το 2012 πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ σημειώνει η Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα. Σ. Μάλμστρομ έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ»

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία για το κούρεμα χρέους το συντομότερο δυνατόν, ενώ απέρριψε τις φήμες που θέλουν να επιβάλλεται στη χώρα περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Την ανάγκη να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το PSI και να…

Χτύπησε κινητό μέσα σε φέρετρο

Σε εξέλιξη βρισκόταν κηδεία στην Καρδίτσα, όταν ο ιερέας αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την ακολουθία, αφού μέσα από το φέρετρο ακουγόταν ο ήχος ενός κινητού τηλεφώνου. Και μάλιστα, ο ήχος ήταν από το τραγούδι "Μάγισσες φέρτε βότανα"! Στην εκκλησία επικράτησε προς στιγμήν αναστάτωση, ώσπου λύθηκε το μυστήριο.

Χαλάει την πιάτσα

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Ο Μπουτάρης θα χαλάσει την πιάτσα. Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε κατασχέσεις ακινήτων προκειμένου να εισπράξει χρήματα που του οφείλονται. Φυσικά, θα υπάρξει γκρίνια. Γιατί πίσω από κάθε μεγάλο οφειλέτη, υπάρχει ένας μεγαλύτερος οφειλέτης και με τη λογική που επικρατεί στον ελληνικό δημόσιο διάλογο, αν δεν πιάσεις εκείνον που έκλεψε πολλά, δεν επιτρέπεται να πιάνεις και εκείνον που έκλεψε λίγα. Χρόνια ολόκληρα, οι δειλές προσπάθειες να επιβληθεί κάποια νομιμότητα στη χώρα της άσκοπης μαγκιάς και της τζάμπα ανυπακοής, σε τέτοιες ανοησίες προσέκρουαν -«από αυτόν βρήκαν να αρχίσουν; Ας πιάσουν πρώτα τα μεγάλα ψάρια».