Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ας μιλήσουμε για «πόλεμο»...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Πόλεμο» κατά του κ. Παπαδήμου διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ευκαιρία, λοιπόν, να μιλήσουμε - πραγματικά -
για τον - πραγματικό - πόλεμο:

Στο ΣτΕ η εφεδρεία στο Δημόσιο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο Τομέα. Με προσφυγές που κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάλλουν κατά του μέτρου της εφεδρείας που αναμένεται να οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους εκτός Δημοσίου, τονίζοντας πως παραβιάζονται διατάξεις του Συντάγματος, ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και διεθνείς συμβάσεις.

Σταματήστε την γελοιοποίηση της πολιτικής και των πολιτικών.

Την ώρα που χειμάζονται εκατομμύρια Έλληνες από την οικονομική λαίλαπα το μεγάλο και ιστορικό ΠΣΑΟΚ ασχολείται,  πότε και αν  θα φύγει ο πρόεδρος του.  Η όλη εικόνα τον όσων συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ θίγει και την πολιτική και τους πολιτικούς. Θίγει  και την σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος και την αξιοπρέπεια των πολιτικών.  ..

Ανοικτός πόλεμος Παπανδρέου-Ψυχάρη

Ανοικτός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Ψυχάρη, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, στον οποίο απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο που εκτιμά ότι δέχτηκε από «συμφέροντα».

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Πόσο να έχει… θαμπώσει άραγε εκείνο το δαχτυλίδι που έδωσε ο Κώστας Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2004, προκειμένου να αποφύγει μια προσωπική ήττα από τον Κώστα Καραμανλή, και ουσιαστικά να υπονομεύσει το έργο του διαδόχου του στην ηγεσία του Κινήματος; Το οποίο είχε… κληρονομήσει από τον πατέρα του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς όμως ο Ανδρέας… να το θέλει.

Ο Σαμαράς προειδοποίησε το “σύστημα”

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν άφησε καμία αμφιβολία, στην αποψινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, για την πολιτική στρατηγική του κόμματος, αλλά και τις προθέσεις του αναφορικά με την αποκατάσταση της πολιτικής αρμονίας, ανάμεσα στην κοινωνία και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, μέσω των πρόωρων εκλογών.

Ο Γιώργος φεύγει… το καλοκαίρι

Θα φύγει, με τον δικό του τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε… ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι δελφίνοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο επόμενος Πρόεδρος του Κινήματος… δεν θα είναι ο ίδιος. Μόνο που υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες για τον χρόνο και τη μεθοδολογία αυτής της ιστορικής διαδοχής.

Σύσκεψη με Σαμαρά για τις επικουρικές συντάξεις

Σε σύσκεψη με τους Τομεάρχες του κόμματος, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχε το πρωί της Τετάρτης ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Αντικείμενο της συνάντησης, οι επικουρικές συντάξεις και η πρόθεση του αρμοδίου υπουργού για μείωσή τους.

Παπαδήμος: Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στα εργασιακά

Η αναζήτηση κοινών θέσεων αποτελεί στόχο της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας. Αντίθετες στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών (Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) οι εργοδοτικές οργανώσεις, υπέρ του «παγώματος» αυξήσεων για 3 χρόνια.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Νικολάου Κιουτσούκη μετά τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο

"Στη συνάντηση της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκαν δια στόματος του οι παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών που αφορούν:
Α) Στην επανεξέταση του ελάχιστου μισθού
Β) Στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού
Γ)Στην κατάργηση της ωρίμανσης και
Δ) στην ανάγκη κανονιστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

Μηνύματα εσωτερικού, ανησυχίες εξωτερικού. Επικίνδυνα παιχνίδια προπαγάνδας με τη δραχμή

Σοφία Βούλτεψη
Το λάθος μήνυμα φαίνεται ότι εστάλη για άλλη μια φορά στο εξωτερικό, προκειμένου να «τιθασευτεί» το εσωτερικό μέτωπο, τόσο σε επίπεδο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και σε επίπεδο λαού και συνδικάτων. Η προπαγανδιστική πρωτοχρονιάτικη ομοβροντία περί του κινδύνου εξόδου από το ευρώ και των συνεπειών της, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων (Παπαδήμος, Καψής, Ράπανος, Στουρνάρας) κατέληξε στην αρθρογραφία του γερμανικού Τύπου.

Εθνικό προσκλητήριο από Σαμαρά

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς θα χαράξει τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με φόντο τις πρόωρες εκλογές, που η Συγγρού θεωρεί δεδομένες πριν από το Πάσχα.

3 εκατομμύρια φτωχοί “χορταίνουν” μεταρρυθμίσεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το γεγονός ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή… πείραξε το έλλειμμα του 2009, όπως περιγράφουν οι σχετικές επώνυμες καταγγελίες τις οποίες διερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, δεν σημαίνει και ότι έχει απολέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της καταγραφής αριθμητικών στοιχείων που οδηγούν σε εύγλωττα πολιτικά συμπεράσματα.

Οι εκλογές δεν είναι θέμα… ρευστού

..Αν πράγματι τα ταμειακά περιθώρια της χώρας είναι τόσο στενά, ας ξεκινήσουν άμεσα οι περικοπές. Όχι φυσικά από το δημόσιο, με τις απολύσεις υπαλλήλων, ή από τον ιδιωτικό τομέα, με τη… βιαιοπραγία σε βάρος του κατώτατου μισθού. Αλλά από τις αμοιβές που εισπράττουν οι πολιτικοί. Μετά, οι πρόεδροι οργανισμών και φορέων. Και στη συνέχεια, οι δικαστικοί λειτουργοί...

Αυτό που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός

Η σημερινή Ελλάδα και ο ΠιραντέλοΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Σήμερα θα μπορούσαμε-εύκολα- να ασκήσουμε κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σε πρόσωπα, σε καταστάσεις που μας οδήγησαν έως εδώ. Έχει νόημα; Θα σωθεί ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, η μεσαία επιχείρηση, οι επαγγελματίες, με το να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον; Ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες. Ατομικές και συλλογικές.

Τι… θέλει να πει ο Μίμης;

Η πρόταση του Μίμη Ανδρουλάκη για πολιτική συμφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στα πρότυπα του αντίστοιχου… συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης που είχαν «υπογράψει» το 1994 ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν για τη διαχείριση του μέλλοντος των Νέων Εργατικών αλλά και συνολικά της Μεγάλης Βρετανίας, έχει το ενδιαφέρον της.

"Η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων.

Μεγάλα ερωτηματικά για τις διαδικασίες και το ευτελές τίμημα που αφορά την πώληση των τεσσάρων Airbus του ελληνικού δημοσίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η κατακύρωση πώλησης με διαδικασίες εξπρές και περίπου εν κρυπτώ των τεσσάρων Airbus του δημοσίου της λεηλατηθείσας δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας έναντι ευτελούς χαριστικού τιμήματος που μόλις ανέρχεται στα €30 εκ. περίπου.

«Βεντέτα» πίσω από τον τραυματισμό του 17χρονου

«Βεντέτα» μεταξύ οικογενειών Ρομά όπλισε δύο άνδρες που άνοιξαν πυρ εναντίον 17χρονου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο.Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον οικισμό αθίγγανων Άγια Σοφία, στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης και μετά από ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα οι δράστες.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων οφείλει να δώσει αμέσως εξηγήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών (AIRBUS) ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, που οδήγησε τελικά στην είσπραξη του πενιχρού τιμήματος των 40 εκατομμυρίων δολαρίων (ή 31 εκατομμυρίων ευρώ) μόνον.

Εκ περιτροπής εργασία, με την απειλή της απόλυσης, προωθεί η εργοδοσία της επιχείρησης NOTOS COM, οδηγώντας 1400 περίπου εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Εκ περιτροπής εργασία, με την απειλή της απόλυσης, από τις 3 Ιανουαρίου 2012 προωθεί η εργοδοσία της επιχείρησης NOTOS COM, σε βάρος των 1400 περίπου εργαζομένων της, επικαλούμενη την κρίση και την διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας.

ΝΔ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ.Κ. Τζαβάρα.
Μετά τη νέα δήλωση του κ. Μουζακίτη, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι επιβάλλεται να ανασυρθεί αμέσως ο φάκελος των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων και να συνεχιστεί η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα επί της ουσίας, αφού λάβει υπόψη τα στοιχεία και τα ονόματα που θα κατατεθούν.

«ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Γεράσιμου  Γιακουμάτου.

Η ΝΔ παρακολουθεί με αγωνία την πολιτική της προχειρότητας και των πειραμάτων στον πολύπαθο χώρο της Υγείας που εφαρμόζει ο αρμόδιος Υπουργός. Ο Έλληνας ασφαλισμένος δοκιμάζεται σκληρά, μη έχοντας ούτε καν γιατρό να του γράψει τα φάρμακά του.

Πτώχευσαν τη χώρα και κουβεντιάζουν για την επόμενη μέρα τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κλείνουν σε λίγες μέρες δύο μήνες από το «πείραμα» της συγκυβέρνησης – σαν να μην μας έφθαναν όλα τα άλλα πειράματα – και η χώρα εξακολουθεί να ασχολείται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου που φοβούνται οι δελφίνοι

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν η σημερινή είναι μια ακόμη D-Day για το ΠΑΣΟΚ, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η οικογένεια Παπανδρέου. Στην οποία, οι μνηστήρες της διαδοχής καταλογίζουν κληρονομική συμπεριφορά, με πρόθεση να διατηρηθεί ο έλεγχος του ΠΑΣΟΚ, περίπου ως… περιουσιακό στοιχείο.

Δυο μνηστήρες για τον Σρόιτερ

REPORTER
Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς στον Alpha, φέρνουν τον Αντώνη Σρόιτερ στους… ριγμένους. Ο μέχρι σήμερα παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού θα παραχωρήσει τη θέση του στον Γιάννη Παπαγιάννη, και στην καλύτερη για τον ίδιο περίπτωση, θα παρουσιάζει ένα «προ-δελτίο», από τις 19.00 μέχρι τις 20.00, σε έναν αντίστοιχο ρόλο με εκείνον που είχε ο Άκης Παυλόπουλος στο Alter, για τον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η μεγάλη ανατροπή με τον Alpha

Εντός των επόμενων ημερών πιθανολογείται ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του Alpha από τον γερμανικό Όμιλο RTL στον Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιό τους.

Η Αριστερά ως “ιερή αγελάδα”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι αριστεροί στην Ελλάδα είναι σαν τις «ιερές αγελάδες». Κανείς δεν τολμά να τις αγγίξει. Θεωρείται περίπου προσβολή η αμφισβήτηση του αριστερού λόγου, πολύ περισσότερο των τακτικών που μετέρχονται οι οποίες βαπτίζονται «ταξική πάλη» κατά των καπιταλιστών.

Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία

Ενα ατέλειωτο πάρτι μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία σε βάρος των φορολογουμένων έχει στηθεί από επίορκους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει δικαστική έρευνα.
Την ίδια στιγμή, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε χθες με δημοσιογράφους αφήνει αιχμές για συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων στο παραεμπόριο, ενώ γνωστοποιεί την αντίδραση τελωνειακών και εφοριακών στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών καυσίμων στα βενζινάδικα, με αποτέλεσμα το λαθρεμπόριο να οργιάζει...

Η άσωτη γάτα επέστρεψε σπίτι μετά από 4 χρόνια!

Ένα αναπάντεχο δώρο πήραν τα μέλη της οικογένειας Γουόρθ στην Βρετανία αφού ύστερα από 4 χρόνια βρήκαν ξανά την αγαπημένη τους γάτα που είχε εξαφανιστεί το 2007. Η γάτα που ονομάζεται Γουίλοου και είναι κατάμαυρη, είχε εξαφανιστεί το 2007 όταν ήταν 7 χρονών την ώρα που είχε βγει από το σπίτι της στο Πρινστάουν του Ντέβον.

ΕΛΣΤΑΤ: Το 20,1% του πληθυσμού των Ελλήνων απειλείται με φτώχεια

Σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της ΕΛΣΤΑΤ, το 20,1 των Ελλήνων κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που μεταφράζεται σε 868.597 νοικοκυριά και τα 2.204.800 μέλη τους.

Στο άκουσμα της ποντιακής μουσικής ο παπαγάλος που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο ξεκινά έναν ξέφρενο χορό!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει να μιμηθεί τους χορευτές των ποντιακών με τον καλύτερο τρόπο. Γυρίσματα του κεφαλιού, ανοίγματα των φτερών και ανεβοκατεβάσματα του σώματος είναι μερικές μόνο από τις φιγούρες στις οποίες επιδίδεται με μεγάλη άνεση. Το σόου που δίνει είναι πραγματικά… ξεκαρδιστικό και θα το ζήλευαν τα καλύτερα χορευτικά συγκροτήματα! Χωρίς καμία υπερβολή, το ακόλουθο βίντεο θα το δείτε πάνω από μία φορά και θα κλαίτε από τα γέλια! Άλλωστε ο πρωταγωνιστής δίνει… ρέστα!