Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μετρό προς Καλαμαριά και Ευκαρπία από το 2012

Λύση, ώστε να κατασκευαστεί τελικά ο σταθμός του μετρό «Παπάφη», αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο. Μέσα στον τρέχοντα μήνα, εξάλλου, θα δοθεί η δυνατότητα στους περίπου 200 «μετρόπληκτους» καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις οφειλών τους, κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία.

Εγκαίνια για το νέο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης

Ως «στολίδι» που θα το ζήλευε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, το ανακαινισμένο κτίριο που παρέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, στεγάζοντας πλέον σε αυτό το σύνολο των υπηρεσιών του. Το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που ανέλαβε το κόστος ανακαίνισής του.

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου. Ο γνωστός ακαδημαϊκός ήταν από τις λίγες "μαχητικές φωνές" του Ελληνισμού στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο και απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Κι αν τα ονόματα προκαλέσουν “σεισμό”;

Η ηγεσία του Αρείου Πάγου σήκωσε το γάντι που πέταξαν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, και πλέον… τρέχει η αντίστροφη μέτρηση για ραγδαίες εξελίξεις, εν αναμονή της χαρτογράφησης, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, των πιέσεων που τους ασκήθηκαν, καθώς και των εμποδίων που συνάντησαν στο έργο τους.

“Κάηκε” ο ανασχηματισμός

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, δηλαδή δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, διαψεύστηκε το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Λουκάς Παπαδήμος σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Όπως μετ’ επιτάσεως του έχει εισηγηθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, θέτοντας την προοπτική αυτή ως προαπαιτούμενο για να παραμείνουν τα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στο κυβερνητικό σχήμα.

Για να κινητοποιηθούν τα “μυαλά” που διαπρέπουν…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί-και ατυχώς δεν δίνουμε την δέουσα σημασία- δεν είναι ποιοι θα μας κυβερνήσουν, αλλά ποιοι έχουν τα «κότσια» να μας βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που έχουν τα «κότσια» δεν ασχολούνται με την πολιτική.

Ποια “συμφέροντα” κατήγγειλε ο Καψής;

Ως παλαιός δημοσιογράφος, ο Παντελής Καψής γνωρίζει καλά τους κανόνες της πολιτικής επικοινωνίας. Εκεί όπου κάθε φράση μετράει, έχει τη σημασία της, κρύβει νοήματα που… δεν φαίνονται, και ανοίγει συζητήσεις για περαιτέρω διευκρινίσεις. Στην ακραία εξέλιξή της, για σενάρια συνωμοσίας.

Νέο νησί στην Ερυθρά Θάλασσα από έκρηξη ηφαιστείου

Ένα καινούριο νησί «γεννήθηκε» στην Ερυθρά Θάλασσα, στα δυτικά των ακτών της Υεμένης, μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη, ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa.
«Η εικόνα, που τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2011, δείχνει ένα νησί στο σημείο όπου παλαιότερα υπήρχε νερό. Άσπρος καπνός υψώνεται πάνω από το νησί που δείχνει σκοτεινό στη βάση του και πιο φωτεινό στα ψηλότερα σημεία, ενδεχομένως επειδή πρόκειται για ένα μίγμα από στάχτες και ατμούς», ανέφερε η υπηρεσία
.

Ποδόσφαιρο-ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την παραχώρηση του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ.

Παρελθόν και τυπικά για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Με λιτή ανακοίνωση η διοίκηση γνωστοποίησε σήμερα το απόγευμα την παραχώρηση του Πορτογάλου στη Βόλφσμπουργκ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του Αντελίνο Αντρέ Βιεϊρίνια στη γερμανική Βόλφσμπουργκ", αναφέρει σχετικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή.

Και νέες καταγγελίες για παρεμβάσειςΚηρύχθηκε έτος ευρωτρομολαγνείας και συσσιτίων!

Σοφία Βούλτεψη
Η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ εξακολουθεί να προβάλλεται ως φόβητρο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει από προχθές κηρύξει - με την παρουσία του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων στο γυμναστήριο του Ρουφ - το 2012 ως… Έτος Συσσιτίων.

Κόμμα Πειρατών και στην Ελλάδα


Στα βήματα της Σουηδίας βαδίζει η Ελλάδα καθώς το κόμμα Πειρατών βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα μας.
Το νέο κόμμα το οποίο εκτιμά πως θα αποτελέσει επίσημα κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως επιδιώκει να καταστεί "το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας".

Χρυσό πιο σκληρό απο το ατσάλι


Επιστήμονες από την Ελβετία παρήγαγαν χρυσό σκληρότερo από το ατσάλι.
Μέχρι τώρα οι ειδικοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν σταθερό χρυσό με τη βοήθεια μιγμάτων από διάφορα μέταλλα, αλλά η μέθοδος αυτή μόνο χειροτέρευε την ποιότητα του τελικού υλικού. Μέχρι στιγμής κανείς δεν κατάφερε να πετύχει το επιθυμητό επίπεδο σκληρότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα την καθαρότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Σύλληψη 66χρονου για χρέος 19,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο στην Θεσσαλονίκη

Για χρέη ύψους σχεδόν 19,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο συνελήφθη 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών υγιεινής κι έχει έδρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.   

Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Νεκρή βρέθηκε το μεσημέρι μία ηλικιωμένη γυναίκα στο διαμέρισμά της, στον 3ο όροφο οικοδομής, επί της οδού Καρμπολά 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι ΗΠΑ θέλουν να χρεοκοπήσουν την Ευρώπη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην Αϊόβα, όπου πραγματοποιούνται σήμερα οι πρώτες προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενδεχομένως να «γεννηθεί» ο επόμενος πλανητάρχης.
Υπό την προϋπόθεση ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, Μορμόνος επιχειρηματίας και άλλοτε Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, θα είναι εκείνος ο οποίος θα κερδίσει τη μάχη, και τελικά τον πόλεμο, απέναντι σε υποψηφίους που κάθε άλλο παρά σε μεγάλο κόμμα εξουσίας παραπέμπουν και αρμόζουν.

Στο Επικρατείας ο Παπακωνσταντίνου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων», έχει τη σημασία της, και είναι άκρως ενδεικτική των καινούριων ισορροπιών που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της μάχης για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος.

Ραχόι στα χνάρια του Παπανδρέου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εκλογή του Μαριάνο Ραχόι στην πρωθυπουργία της Ισπανίας, φάνταζε εξαρχής… λάθος. Διαδέχτηκε τον Χοσέ Θαπατέρο και τους Σοσιαλιστές, όχι επειδή οι συμπατριώτες του πίστεψαν ότι έχει όραμα για να αλλάξει τη χώρα, αλλά για να τιμωρήσουν το κόμμα του Φελίπε Γκονζάλεθ, το οποίο εφάρμοσε πολιτικές λιτότητας χωρίς προοπτική. Και επί ημερών του, ο δείκτης της ανεργίας αυξήθηκε σε επίπεδα… Ελλάδας.

Εκείνος που θέλει να βομβαρδίσει το Ιράν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, ο Μιτ Ρόμνεϊ φαντάζει το λογικό και ευκταίο φαβορί, προκειμένου να μην διολισθήσουν οι Ρεπουμπλικανοί σε άκρως επικίνδυνες για τη σταθερότητα του πλανήτη επιλογές. Τέτοιες θα μπορούσαν να είναι… σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του Μορμόνου επιχειρηματία και άλλοτε Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Η Λούκα σε… μονόπρακτο δελφίνου

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τις εννέα προτάσεις της, παρουσίασε η κα Κατσέλη, στον Πρωθυπουργό, για την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης. «Πρώτη προτεραιότητα για την χώρα αποτελεί η ανάσχεση της ύφεσης» αναφέρει η π. Υπουργός. Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, ενόψει της νεότερης συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Καπελέρης δεν θα γίνει “Ιφιγένεια”

«Δεν θα γίνει Ιφιγένεια»… Αυτό είναι το μότο των συνεργατών αλλά και των πολιτικών φίλων του Γιάννη Καπελέρη, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ο αποπεμφθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, δεν πρόκειται να κρατήσει παθητική στάση, και να πάρει πάνω του τις ευθύνες που του καταλογίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι και του άσκησαν ποινική δίωξη.

ΠΑΟΚ πουλάει, για να… σωθεί

O ΠΑΟΚ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Γερμανική Βόλφσμπουργκ για την πώληση του Βιεϊρίνια. Βρύζας, Κωνσταντινίδης ταξίδεψαν στην Γερμανία, μαζί με τον Πορτογάλο άσσο και όλα δείχνουν πως συμφώνησαν για την μετακίνηση του τελευταίου στους «λύκους» της Γερμανίας, αντί καθαρού τιμήματος 4,5 εκ. Ευρώ περίπου.

Το “Σχέδιο Β’” του Γιώργου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο οδικός χάρτης για το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον σε επίπεδο διαμόρφωσης των καινούριων ισορροπιών στην κορυφή αλλά και την ηγετική ομάδα του, φαίνεται να έχει πάρει… τον δρόμο του.

Κάτι… δεν μας λένε, για το PSI

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στην προκειμένη περίπτωση, οι Γερμανοί… πράγματι είναι φίλοι μας, καθώς από τη γερμανική έκδοση της «Financial Times», και τις σχετικές διαρροές του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου, δηλαδή από τους στενούς συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πληροφορούμαστε τις εξελίξεις γύρω από το PSI. Αυτές που… προφανώς για το καλό μας, δεν μας γνωστοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Συμψηφισμός χρεών των Φαρμακοποιών»

Με τον νόμο 3943/11 άρθρο 11 (ΦΕΚ 66Α) το Υπουργείο  Οικονομικών δίνει την δυνατότητα συμψηφισμού  οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.
Σχετική είναι η ΠΟΛ 1124/27-5-2011/ Ο συμψηφισμός αφορά μόνο τις διαφορές ανάμεσα σε χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με οφειλές του Δημοσίου προς  αυτούς. Εξαιρούνται αντίστοιχες διαφορές μεταξύ ιδιωτών και ΝΠΔΔ και ειδικότερα Ασφαλιστικών Οργανισμών.

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η πρωτοφανής, άλλων σκοτεινών εποχών, πρωτοχρονιάτικη κινδυνολογία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και στη συνέχεια του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και οι εκβιαστικού τύπου πρωτοχρονιάτικες βολές του Λ. Παπαδήμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είχαν ως κοινό και ενιαίο στόχο μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αποκαλύπτουν τα απόλυτα αδιέξοδα του συστήματος και καταδεικνύουν φόβο, απελπισία και πανικό.

Πορτογαλία και Ισπανία προστατεύουν τους λαούς τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, ο Ρουσό έλεγε πως όταν χρειάζεται να βοηθήσουμε τους αδυνάμους, το κακό έχει ήδη συντελεστεί. νΦυσικά, ο Ρουσό και το Κοινωνικό του Συμβόλαιο έχουν από καιρό πάψει να παίζουν κάποιο ρόλο, καθώς προ πολλού τα ηνία έχουν αναλάβει διάφοροι ειδήμονες, τεχνοκράτες και πάνσοφοι παντογνώστες, που αφού προκάλεσαν το κακό, τώρα παριστάνουν τους φιλάνθρωπους.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΠΑ»

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά παραμένει η ΝΔ και στην τελευταία έρευνα της Καπα-Research (Το ΒΗΜΑ, 31/12/11) που ολοκλήρωσε το κύμα των ερευνών του 2011. Κύριο χαρακτηριστικό των στοιχείων που δημοσιεύονται είναι η αύξηση της υπεροχής (πάνω από 10 μονάδες) στο μέρος του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές.

“Κάθαρση” όχι… αλά ιταλικά

Στην Ελλάδα το σύστημα είναι μονοθεματικό: Βαθύ ΠΑΣΟΚ
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το ιταλικό πολιτικό σύστημα συγκλονίστηκε, όταν ένας δικαστής, ο Αντόνιο ντι Πέτρο, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη εκστρατεία «κάθαρσης», για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης της κοινωνίας με την εξουσία.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη – κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ – καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.

Ο Παυλόπουλος διάδοχος του Παπαγιάννη

Ο Άκης Παυλόπουλος φαίνεται ότι θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Παπαγιάννη στο Extra, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης μετακινείται στην Κάντζα, προκειμένου να διαδεχθεί τον Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, από τη στιγμή που το κανάλι θα επανέλθει στον πλήρη ιδιοκτησιακό έλεγχο του Δημήτρη Κοντομηνά.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Ιδιαίτερες συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα έχει το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται από την Πρωτοχρονιά.
Χθες επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Που θα πάει η Νικολούλη

Το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, οδήγησε πολλά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του καναλιού σε αναζήτηση της επόμενης επαγγελματικής στέγης τους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τον χώρο των ΜΜΕ, με μειώσεις στους μισθούς και περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι πολιτικοί και οι… υδραυλικοί

Ο πολιτικός πρέπει να κρίνεται και να αξιολογείται όπως ακριβώς κι ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας. Όταν φωνάζεις έναν υδραυλικό τον πληρώνεις για να επισκευάσει τα υδραυλικά. Κατά την ίδια έννοια ψηφίζεις έναν πολιτικό για να σου φτιάξει τη ζωή.