Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έφτασε η ώρα των τηλεοράσεων ultra high definition!

Τηλεοράσεις υπερυψηλής ανάλυσης αλλά και υπερυψηλού κόστους. Η αρχή γίνεται στο Λος Άντζελες, όπου η κορεάτικη εταιρεία LG λανσάρει την 84 ιντσών LED ultra high definition στην τιμή των... 19.999 δολαρίων. Η νέα τηλεόραση διαθέτει τετραπλάσια ανάλυση από τις απλές high definition αριθμώντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- οκτώ εκατομμύρια pixels.

 Στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, η Sony αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της ultra HD τηλεόραση 84 ιντσών στο αμερικανικό κοινό, με την τιμή του προϊόντος να φτάνει τα 24.999 δολάρια.

«Το μέγεθος των τηλεοράσεων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και εμείς χρειαζόμαστε όλο και περισσότερη ανάλυση σε pixels προκειμένου να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα εικόνας», αναφέρει ο Τζέι Βάντερμπρι, εκ των επικεφαλής της LG στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι, αυτή τη στιγμή, το τηλεοπτικό περιεχόμενο που προσφέρεται σε τόσο υψηλή ανάλυση, δεν επαρκεί προκειμένου οι καταναλωτές να πειστούν να ξοδέψουν τα ποσά που απαιτούνται για να αποκτήσουν μια τηλεόραση ultra high definition.