Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Προπαγάνδα για PhD


O εξοθωμανισμός της Ελληνικής κοινωνίας, προχωρά με μεγάλη επιτυχία και με γοργούς ρυθμούς.
Συνηθίζουμε, μέσα από υπο-σήριαλ, στο άκουσμα «ξένης» για την Ελληνική παιδεία, τουρκικής γλώσσας.
Η ψευτογκλαμουριά της δήθεν ευρωπαϊκής τουρκίας, με τη μουσική υπόκρουση του αμανέ που σου λιμάρει τον εγκέφαλο, παρουσιάζεται ως πρότυπο κάποιας δυτικής αστικής ευημερίας.

Ώρες, που ακόμη τα παιδιά σε κάθε σπίτι γυροφέρνουν μπροστά από την τηλεόραση, έχουν την ευκαιρία να «εκπαιδευτούν» για το πως συμπεριφέρεται ένας αφέντης.. πως μπορεί! να έχει εκατό σουλτάνες, ευνούχους, χαρέμια, να βασανίζει, να αποκεφαλίζει και τελικά να υποδουλώνει τον οποιοδήποτε χωρίς κριτήριο και μέτρο.
Όσοι γεμίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, με αυτά τα φτηνά τηλεοπτικά προϊόντα, αυτές τις στιγμές της εθνικής κρίσης, διαπράττουν τεράστιο ολίσθημα.
Διότι γεμίζουν και εξωραΐζουν την κοινωνία μας με μία κουλτούρα που διαχρονικά βίασε και καταπάτησε το Ελληνικό γένος.
Αλλά δεν είναι ανάγκη να ανατρέξουμε στην ιστορία. Σήμερα βιάζεται η Κύπρος, χάνονται τα Ίμια, αμφισβητείται η Θράκη, το Αιγαίο, η ΑΟΖ και καθημερινά αναχαιτίζονται τουρκικά μαχητικά και μας «προωθούνται» εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, ως δείγμα γραφής της ελληνοτουρικής «προσέγγισης».
Οι Τούρκοι, που έχουν Εθνικό Όραμα (αυτό της επανασύστασης της μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), έχουν το μυαλό και τα μέσα να το υλοποιούν.
Με προσεγμένες παραγωγές διεισδύουν στη δική μας «ανήμπορη» και δίχως όραμα κοινωνία και μας εμφανίζουν το ανατολίτικο όνειρο κατά τα πρότυπα του Αμερικάνικου.
Από τη δική μας την πλευρά, το μιντιακό μας σύστημα, που ζει για το σήμερα -μόνο- δεν αναρωτιέται ποια η συμμετοχή του στον εθνικό υποσιτισμό, αγοράζοντας πάμφθηνα, αυτό που προσφέρεται για προπαγανδιστικούς και μόνο λόγους.
Εθνική, δική μας στρατηγική για τέτοια θέματα, μάλλον δεν υπάρχει..
Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής για PhD, παραδίδουν οι Τούρκοι.. ας καθίσουμε τουλάχιστον να διδαχτούμε από αυτά, τώρα που μάθαμε και τούρκικα..