Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα ελπίδας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

REPORTER
Μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του μετά το πέρας της θείας πανηγυρικής πατριαρχικής λειτουργίας που τελέστηκε στο νέο καθεδρικό Ναό του Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σιντικής, στο νομό Σερρών.


«Ο Θεός νοιάζεται για εμάς», τόνισε αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και τη συγκίνηση μου που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία με αφορμή ενός πολύ ευχάριστου γεγονότος όπως είναι τα εγκαίνια του νέου ναού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Οι αδελφές και όσοι τις βοήθησαν επιτέλεσαν έναν άθλο. Όσοι είδαμε το ναό θαυμάσαμε το κάλλος του, το μεγαλείο του, την πιστότητα στην παράδοση.
Στηρίζουμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και εγώ προσωπικά ως Πατριάρχης και ευλογούμε τον μοναχισμό. Σε όλο τον ελληνικό λαό στέλνω την ευλογία της Μητρώος Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και στους άρχοντες και τους αρχόμενους», κατέληξε ο Πατριάχης Κωνσταντινουπόλεως.
Παρατράγουδα κατά την υποδοχή
Κατά την υποδοχή του Πατριάρχη το Σάββατο στο Ακριτοχώρι σημειώθηκε ένα απρόοπτο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα infoserres.gr δύο γυναίκες που ήταν ανάμεσα στο πλήθος τον αποδοκίμασαν και τον αποκάλεσαν προδότη, ενώ φώναζαν «Έξω οι Ουνίτες» με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις απο τους κατοίκους και τοπικούς παράγοντες εναντίον τους.
Τελικά επενέβη η αστυνομία και η κατάσταση ηρέμησε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε το πλήθος να «μην συγχύζεται» για την κυρία που προέβη στην αποδοκιμασία του, γιατί, όπως είπε, «υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης».