Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ως είδε το ΔΝΤ την “εμπλοκή”


Έχει σημασία να καταγράψουμε τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την “εμπλοκή” που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με επίκεντρο τα εργασιακά.

Στην Ουάσινγκτον λοιπόν, εκτιμούν ότι επί της ουσίας η διαπραγμάτευση έχει κλείσει, και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τη στάση κυρίως του Φώτη Κουβέλη, χωρίς να παραλείπουν και κάποια μικρή έκπληξη για τη ρητορική την οποία επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο το ελληνικό χρέος, έτσι ώστε να μπορεί και το ίδιο να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Ενώ, στελέχη του Ταμείου προσθέτουν ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να προχωρήσει στο OSI, στο “κούρεμα” δηλαδή του ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή του ο ιδιωτικός τομέας.