Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο Καλογερόπουλος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει αναλάβει να σηκώσει ένα μέρος της πολιτικής κριτικής της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 17 Ιουνίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δήμαρχος Αιγάλεω, έχει χρεωθεί από τον Αντώνη Σαμαρά τη Β’ Αθηνών, την οποία και οργώνει τις τελευταίες μέρες, διοργανώνοντας πολιτικές συγκεντρώσεις και ομιλίες κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Η Β’ Αθηνών είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι μονάχα της Ελλάδας αλλά συνολικά της Ευρώπης, και στη Συγγρού θεωρούν ότι μια πειστική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη περιφέρεια, θα δώσει αέρα νίκης στο σύνολο της χώρας, και έτσι η πρωτιά δεν θα χαθεί.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί εξέλιξη του “όλου ΠΑΣΟΚ” που άσκησε κατά καιρούς και επί δεκαετίες την εξουσία. Επεσήμανε ότι, σε αντιστοιχία με το ιστορικό πλέον “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας διατυπώνει την υπόσχεση ότι “λεφτά.. θα βρούμε”.
Σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, για το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ: “Κι άλλες φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας κλήθηκε να λειτουργήσει ως ανάχωμα στον λαϊκισμό. Ήταν ένας λαϊκισμός που εκφράστηκε διαχρονικά από το ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις εκδοχές του, και με όλες τις ηγεσίες του. Ο ίδιος λαϊκισμός επιστρέφει σήμερα, με το ‘‘νέο ΠΑΣΟΚ” να λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, προσπαθεί να επιστρέψει στην εξουσία από την πίσω πόρτα. με τον μανδύα της “Αριστεράς” που του προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ”.