Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Υπέρ της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται η Λεπέν

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ «της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταστεί εφικτή η Ευρώπη των εθνών».


Σε χθεσινή συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή 10 Ιουνίου, η Λεπέν δήλωσε «ένθερμη Ευρωπαία, περισσότερο από τον καθένα», αλλά πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη των πατρίδων στην οποία θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εθνών».
«Το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να καταρρεύσει ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα. Και, με το ευρώ, η ΕΕ θα διαλυθεί», πρόσθεσε.
Η Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), συγκέντρωσε το 17,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τις οποίες κέρδισε την 6η Μαΐου ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ, και ελπίζει το ποσοστό του κόμματός της να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο στις βουλευτικές εκλογές της 10ης και 17ης Ιουνίου.
 
 Newsbomb.gr.