Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

…και τώρα, …ΕΛΑ ΜΕΣΑ!!!

Στόχος επετεύχθη! Η σειρά Παναθηναϊκός-Μακάμπι οδηγήθηκε στο 5ο παιχνίδι που θα κρίνει και την πρόκριση στο final four της Κωνσταντινούλης. Από το «καμίνι» του Nokia Arena (Γιάντ Ελιάου) στο «κολαστήριο» του O.A.K.A. Οι Ισραηλινοί έχουν πάρει ήδη μυρωδιά από την ατμόσφαιρα του κλειστού στο Μαρούσι, όχι όμως από ένα κατάμεστο γήπεδο ενός αγώνα που το αποτέλεσμά του θα κρίνει μία πρόκριση.

Ο Μάικ τους προϊδέασε: «Μπορεί το ΟΑΚΑ να χωρέσει 30.000 φιλάθλους;» Πραγματικά δεν νομίζω πως για έναν τέτοιο αγώνα το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο της χώρας μπορεί να χωρέσει τους φίλους του τριφυλλιού! Αν και τα 6 τρόπαια είναι πάρα πολλά, ο ζήλος και το πάθος που έχουν στον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσουν το 7ο στην Πόλη είναι πραγματικά αξιοζήλευτος. Αυτό το καταλάβαινες από τις δηλώσεις παιχτών και τεχνικού τιμ από την Τρίτη που η Μακάμπι τους έθιξε τον εγωισμό τους.
Η φετινή χρονιά από πολλούς θεωρείται η τελευταία για τους Γιαννακόπουλους στον Παναθηναϊκό. ΄Ηδη στο λιμάνι ονειρεύονται την παράδοση της σκυτάλης στα χέρια τους. Αν ισχύει πραγματικά (κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος, γιατί ο Παύλος και ο Θανάσης αγαπούν τον σύλλογο και δεν θα θελήσουν να γίνουν Τζίγγερ, αντίστοιχα, στο μπάσκετ), τότε Ζοτς, Ιτούδης και ιδιαίτερα οι «παλιοσειρές», θα θελήσουν να τους πουν αντίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Την κατάκτηση ενός νέου triple crown!
Προσοχή! Η χθεσινή νίκη δίνει το εισιτήριο για το 5ο παιχνίδι στην έδρα των πράσινων. Τα αεροπορικά για την Τουρκία σφραγίζονται την Πέμπτη. Οι Ισραηλινοί θα κυνηγήσουν κάθε πιθανότητα που τους αναλογεί. Κι αν ακόμα είναι, σαφώς, κατώτεροι των πρωταθλητών η τελευταία τους νίκη στην Ελλάδα κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου. Όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (προπονητές, ομάδα, κόσμος) και οι χοροί και τα πανηγύρια να κρατηθούν για το τέλος! Τότε που θα δωθεί η αφορμή και η αιτία για τα επόμενα, τα καλύτερα, που θα είναι πιο κοντά!