Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αλλαγή χάραξης για να μην γίνει… φέτες η παραλιακή ζώνη της δυτικής Αχαΐας

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να σκύψει με προσοχή πάνω στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας και με τον πλέον άμεσο και πειστικό τρόπο να επαναβεβαιώσει την δέσμευση που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες ηγεσίες για αλλαγή της χάραξης της Πατρών – Πύργου προς το νότο, στο τμήμα του δρόμου μετά την Πάτρα και μέχρι την Κ. Αχαΐα» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους κατοίκων των περιοχών αυτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με τους κ.κ. Γ. Πουλίδα και Θ. Τρικόγια από τα Καμίνια, αλλά και την κυρία Τασία Παπαντωνοπούλου από τα Τσουκαλαίϊκα, οι οποίοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία όλων των κατοίκων της περιοχής για το γεγονός πως το Υπουργείο δεν στήριξε το αίτημα της νότιας χάραξης στο ΣτΕ, όπως είχε δεσμευτεί, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφανθεί πως είναι νομικά ορθή η παρούσα χάραξη.
Ο κ. Νικολόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε πως η αρχική θέση του υπέρ της αλλαγής της χάραξης δεν έχει αλλάξει και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το αίτημα να δικαιωθεί προτού να είναι αργά και ξεκινήσει η χρηματική αποζημίωση των απαλλοτριώσεων στην περιοχή.
«Αν δεν αλλάξει η χάραξη, όπως πρώτος παραδέχτηκε ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, τότε θα τριχοτομηθούν όλοι οι παραλιακοί οικισμοί της δυτικής Αχαΐας και το πλήγμα στην οικιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών αυτών θα είναι τεράστιο. Νέος δρόμος, παλιός δρόμος, σιδηροδρομική γραμμή, κυριολεκτικά θα κόψουν… φέτες την παραλιακή ζώνη της δυτικής Αχαΐας, ενώ η αλλαγή της χάραξης θα εξυπηρετήσει και τις βιομηχανίες στην ΒΙΠΕ της Πάτρας» υπογράμμισε ο Αχαιός πολιτικός, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό που υπάρχει πλήρης σύμπνοια των τοπικών παραγόντων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά οφείλουν και όλοι να κινητοποιηθούν προκειμένου να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.