Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το δίλημμα της Πυργιώτη

Μπροστά σε ένα δίλημμα… σταδιοδρομίας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα η Μαριάννα Πυργιώτη, καθώς η γνωστή δημοσιογράφος και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κλήθηκε να αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει το πόστο της, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική μάχη, στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών
.
Το δελτίο Τύπου που έστειλε σήμερα το ΙΔΚΚ, αναγγέλλοντας εκδήλωση για την οικονομία με ομιλητή τον Νότη Μηταράκη, την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα, είχε την υπογραφή της Μαριάννας Πυργιώτη. Και έδωσε έτσι εμμέσως την απάντηση στο ερώτημα του προλόγου, καθώς η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» φαίνεται ότι αποφάσισε να μην εκτεθεί άμεσα στην ενεργό πολιτική.
Η Β’ Αθηνών άλλωστε μοιάζει με… λάκκο των λεόντων, και η Μαριάννα Πυργιώτη δεν είχε στη διάθεσή της επαρκή χρόνο για να προετοιμάσει την προεκλογική εκστρατεία της. Ενώ, επιπλέον, δεν είναι στέλεχος με απευθείας αναφορές, ούτε ιστορικούς δεσμούς με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δυσχεραίνει περαιτέρω την προσπάθειά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα πολιτική συγκυρία η Μαριάννα Πυργιώτη θα ενδιαφερόταν μονάχα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, σε εκλόγιμη θέση, που θα της επέτρεπε να έχει περισσότερο ενεργό ρόλο στην προεκλογική στρατηγική. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.