Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχόμαστε σε όλου σας το 2012 να είναι έτος Αγωνιστικό, Ελπιδοφόρο και Ανατρεπτικό για το καλό όλων των Ελλήνων. Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη

Σκληρή μάχη Βενιζέλου-Λοβέρδου

Σκληρή φαίνεται ότι θα είναι ως το τέλος η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι άλλοτε σύμμαχοι στην εσωκομματική μάχη αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2007, παραμένουν οι επικρατέστεροι εκ των δελφίνων, όπως αποτυπώνουν και τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Ο Καρατζαφέρης “ψηφίζει” Σαμαρά για πρωθυπουργό

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το τέλος της εποχής Παπαδήμου προαναγγέλλει ο Γιώργος Καρατζαφέρης με συνέντευξή του στη «Real News». Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο οποίος υπήρξε εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της επιλογής του άλλοτε αντιπροέδρου της ΕΚΤ για τη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, σε ένα σχήμα το οποίο έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ., δηλώνει έτοιμος να… αποσυρθεί.

Ο Σαμαράς ακύρωσε τα “σενάρια”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Με βαρυσήμαντο άρθρο του στη «Real News», ο Αντώνης Σαμαράς βάζει τέλος στα σενάρια… παρέκκλισης από τους θεσμούς, και ξεκαθαρίζει ότι η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να υπερβεί τα μέσα Απριλίου, που είναι και ο εορτασμός του φετινού Πάσχα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή και περιεχόμενο, πέραν των οποίων δεν μπορεί να κινηθεί. Σπεύδει μάλιστα να επισημάνει ότι τυχόν «εκτροπή» στο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των δράσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, θα οφείλεται είτε σε δραματικές εξελίξεις με το θέμα του PSI, είτε σε συνειδητή κωλυσιεργία από την πλευρά εκείνων που έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, για λογαριασμό της χώρας.
«Τίποτα λιγότερο δεν αρκεί, τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, με νωπή εντολή και με ισχυρή νομιμοποίηση να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ελλάδα, να διαπραγματευτεί τις μεγάλες αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάκαμψη, και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα, αφήνει εκτεθειμένο το Μέγαρο Μαξίμου, που υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σχολιάζοντας ότι «είχαμε προσδιορίσει όλοι μαζί, ως καταληκτική ημερομηνία, τη 19η Φεβρουαρίου».
Και προσθέτει ότι από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, θα εξαρτηθεί το αν οι εκλογές θα διεξαχθούν λίγο νωρίτερα, ή μερικές εβδομάδες αργότερα.

Τεκμήρια ανικανότητας…

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τα νέα επαχθή τεκμήρια διαβίωσης, ουδέν χαρακτηριστικό δικαίου φέρουν. Αποτελούν την χιλιοστή φοροεπιδρομή σε ένα μονοπάτι που οδηγεί αποδεδειγμένα πια, στην εθνική καταστροφή.
Η φορολαγνεία ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης και η αδιάκριτη χαρατσοποίηση της καθημερινότητας του πολίτη, όχι με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με υποθετικά, ολοκληρώνει την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Μάνος συζητά με τη Ντόρα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε συζητήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Συμμαχία, για μια στρατηγικού χαρακτήρα πολιτική συνεργασία, βρίσκεται ο επικεφαλής της «Δράσης» Στέφανος Μάνος, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της «Ημερησίας του Σαββάτου».

Ο Εφραίμ και η “δύναμή” του

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΑγαπητέ κύριε Διευθυντά,
χρόνια πολλά σε σας και στους συνεργάτες και συντελεστές του Statesmen και θερμά συγχαρητήρια για τό υψηλό επίπεδο των δημόσιων παρεμβάσεων και την ποιότητα των άρθρων του, όλο το 2011.
Θα μου επιτρέψετε ένα μικρό επίκαιρο σχόλιο: Διαβάζω στις εφημερίδες που δημοσιεύουν αποσπάσματα από τήν απόφαση των δικαστών με την οποία διατάσσεται η προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ ως υπόπτου “να διαπράξει και άλλα εγκλήματα”, ότι ιδιαιτέρως λαμβάνει υπ’ όψη η ανακρίτρια και το δικαστικό συμβούλιο … την ικανότητα ” επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων”.

Το 2012 χωρίς… Μάγια

Στο χέρι μας είναι
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Η έλευση του νέου έτους συνοδεύεται από ένα αγωνιώδες ερώτημα: Θα καταστραφεί ο κόσμος όπως προέβλεψαν πριν από χιλιάδες χρόνια οι Μάγια; Ανοίγουμε μια παρένθεση η οποία ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Το παράδοξο και το αστείο

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αποχαιρετώντας το ’11 και ενώ προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το ’12, θα χρειασθεί να μάθουμε να ζούμε με τις παραδοξότητες και κυρίως με τις αστειότητες που κληρονομήσαμε-κυρίως- από τη χρονιά που φεύγει.

Το ΔΝΤ, το PSI και οι εκλογές…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον διεθνή Τύπο περί ανησυχίας της Κριστίν Λαγκάρντ και των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το κατά πόσο το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο, ακόμη και μετά από ένα μεγάλο «κούρεμα» της τάξεως του 50%, επιβεβαιώνουν πως το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Αλλά στο εξωτερικό.

Μια δημοσκόπηση που… λέει πολλά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα 8,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ, κλείνει το 2011, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».

Πλήρωσε... 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας!

Κάτοικος της Πάτρας, ο Απόστολος Ζέρβας, καθώς... αδυνατούσε όπως και πολλοί άλλοι να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, έστειλε αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πλήρωσε, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του.