Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ταξίδι με ..τον Αη βασίλη

Θεσσαλονίκη: Πυροβολησαν ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Πολίχνη

Δύο άγνωστοι τραυμάτισαν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, περί τις 7.30 το απόγευμα ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλεία στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Εντονες αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις Ρέππα

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων, υποστηρίζει η ΝΔ, ενώ έντονη είναι η αντίδραση και του ΣΥΝ για τη συμμετοχή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στη διαδικασία αξιολόγησης, ζήτημα με το οποίο διαφωνεί και ο ΛΑΟΣ.

Εκτός από φωτιές έβαζαν και βόμβες

Αποκαλυπτική έρευνα τούρκων δημοσιογράφων φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση του 1997
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
 ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
 
Απόρρητη έκθεση, η οποία ετοιμάστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μεσούτ Γιλμάζ το 1997, αποκάλυπτε ότι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κρύβονταν πίσω όχι μόνο από τους εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα, αλλά και από την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και την επίθεση σε στρατόπεδο μελών του PKK στη Λαμία. Για το περιεχόμενο της έκθεσης υπήρχαν μόνο φήμες, ώσπου επιβεβαιώθηκαν αργότερα από την έρευνα των δημοσιογράφων Τζαν Ντουντάρ και Ριτβάν Ακάρ.

Οι δέκα διαρθρωτικές αλλαγές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θέματα της οποίας παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, δεν συμπεριελήφθησαν (θα ενταχθούν στον νέο νόμο-σκούπα) τα της απελευθέρωσης των φορτηγών και της σύστασης Δικηγορικών Εταιρειών
Δέκα παρατάσεις σε προθεσμίες προβλέπει μεταξύ άλλων πράξη νομοθετικού περιεχομένου που συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Φαντάρος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Aναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 27χρονου φαντάρου που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδα των Αθηνών.

ΟΑΣΘ. Νωρίτερα σταματούν τα δρομολόγια την παραμονή πρωτοχρονιάς

Λήξη εργασίας την παραμονή της ΠρωτοχρονιάςΑνακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι, όπως κάθε χρόνο, το Σάββατο 31.12.2011, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν (αναχώρηση από αφετηρία και τέρμα) στις 22:00΄, με εξαίρεση τα δρομολόγια της γραμμής Νο 78Ν ΄΄ ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο ΄΄ τα οποία θα εκτελούνται κανονικά από 22:00΄ της 31ης Δεκεμβρίου 2011 έως 05:00΄ της 1ης Ιανουαρίου 2012.

Ο Τσάβεζ ανάγκασε τις ΗΠΑ να απαντήσουν

Από την εποχή που ο Ούγκο Τσάβεζ ανέβαινε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να μιλήσει, μετά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, και με τη χαρακτηριστική φράση «μυρίζει θειάφι, επειδή βρισκόταν εδώ νωρίτερα ο διάβολος», σκορπούσε διεθνές γέλιο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε δείξει ότι… έχει τον τρόπο του.

Στα όρια της εμπάθειας…

Είναι εύκολο να κρίνεις, να επικρίνεις, να αποδομείς και να πετάς στην πυρά έναν πολιτικό, και μάλιστα ηγέτη, όταν βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να αμυνθεί και να απαντήσει. Μια τέτοια συμπεριφορά κρίνει πρωτίστως τους θύτες, και όχι το «θύμα», που είναι ο εν λόγω πολιτικός.

Η επιστροφή του Νικήτα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή προαναγγέλλει ο Νικήτας Κακλαμάνης, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Metro». Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα, παραδέχεται ότι το κεφάλαιο κεντρική πολιτική σκηνή δεν έχει κλείσει για τον ίδιο.

Νίκος Χουντής για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. «Τους ζητήθηκαν ονόματα;».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, καλούμενος να σχολιάσει τις πληροφορίες για άρση της παραίτησης των δύο εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, ανέφερε τα εξής:

Ν. Νικολόπουλος: «Συσκέφτηκαν για την υγεία, χωρίς τους…γιατρούς!»

Απίστευτο και όμως ελληνικό!
Τελικά οι… εναπομείναντες εκπρόσωποι του «συστήματος» ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας εκπλήσσουν, με τον μοναδικό τρόπο που τόσο καλά γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, έγινε προ ημερών στο ΙΚΑ της Πάτρας σύσκεψη με τον Πρόεδρο του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεράσιμο Βουδούρη χωρίς ωστόσο να προσκληθούν οι εφαρμοστές του νέου θεσμού, δηλαδή, οι γιατροί(!).

Η μοιραία επιλογή

Υπάρχουν φορές που η επανάληψη μιας… σύμπτωσης, αφαιρεί από το συγκεκριμένο περιστατικό τον χαρακτήρα του τυχαίου ή του συγκυριακού. Και το οπλίζει με γνωρίσματα παγιωμένης πραγματικότητας, η οποία απλώς «τρέχει» σε συνέχειες…

Ποιος θα υπογράψει τις απολύσεις;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Απολύσεις στο δημόσιο. Απευθείας απολύσεις. Και μάλιστα, «στα τυφλά». Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου αναφορικά με το πώς θα ικανοποιηθεί η απαίτηση της τρόικας για μείωση του λειτουργικού κόστους του δημοσίου τομέα, στον απόηχο της αποτυχίας του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Οι φόροι σκοτώνουν. Ο φαύλος κύκλος πρέπει να κλείσει

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όπως στις παλιές διαφημίσεις των τσιγάρων, όπου στο κουτί αναγραφόταν υποχρεωτικά το απειλητικό μήνυμα «το κάπνισμα σκοτώνει», έτσι και η νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, παραμονή του νέου έτους, δηλαδή σε κοινωνικά ακατάλληλο χρόνο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι «και οι φόροι σκοτώνουν».

Πολυμήχανοι, αλλά εναντίον της πατρίδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με τρεις προπαγανδιστικές πιρουέτες και μια τελευταία (για το 2011, διότι για το 2012 έχει ο… θεός της προπαγάνδας) μεθόδευση αποχαιρετούν τη χρονιά οι υποδυόμενοι τους κυβερνήτες της άτυχης χώρας. Αν ο ιστορικός του μέλλοντος αποφασίσει (που δεν το βλέπω) να ασχοληθεί με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει την συνδρομή του… ψυχιάτρου του μέλλοντος.

Το ποδόσφαιρο πάνω από όλους και όλα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Εντύπωση είχε προκαλέσει πρόσφατη είδηση πως ο τερματοφύλακας της Αλκμααρ είχε δεχθεί επίθεση από οπαδό του Αγιαξ στο μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα κυπέλλου με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να ανταποδίδει χτυπώντας τον εισβολέα.

Η χρονιά της μεγάλης ανατροπής

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Η χρονιά πού έρχεται κατά γενική ομολογία θα είναι, για τη Χώρα μας, η δυσκολότερη των τελευταίων 55 ετών. Από το 2010 οι πολίτες δέχθηκαν αρχικά μια αφόρητη ψυχολογική πίεση και στην συνέχεια μια δραματική υποβάθμιση των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΕΣ 2012… ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

- Με σεβασμό στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται…
- Με πίστη και αυτοπεποίθηση να κάνουμε τη νέα χρονιά αφετηρία δημιουργίας…
- ΜΠΟΡΟΥΜΕ…
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήρης Τσάμης και η Διοικούσα Επιτροπή σας εύχονται ένα ευτυχές 2012 με υγεία και τύχη…

Τι χάσαμε στην εξωτερική πολιτική

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μας την «έλεγαν» οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και πάνω που το συνηθίσαμε, τώρα ήρθαν και οι Ρώσοι.
Είχαμε συνηθίσει να είμαστε «διεφθαρμένοι», «ανεπρόκοποι», «τεμπέληδες» κατά το Ευρωπαϊκό «λεξιλόγιο της Αλληλεγγύης», τώρα γίναμε και καταπατητές των δικαιωμάτων των μοναχών κατά το Ρωσικό «τροπάρι».

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΝΔ ΣΤΑ ΕΠΑΧΘΗ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Ανακοίνωση του  Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης.
Η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, απορρέει από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, που η Ν.Δ. δεν ψήφισε.

Εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης, με θύματα τους διερχόμενους οδηγούς, για την «ανοχή» που επιδεικνύει στις κατασκευαστικές εταιρείες του έργου «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων η κοινοπραξία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», δηλαδή την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, παραβιάζει συστηματικά την νομοθεσία και τις συμβάσεις παραχώρησης.

Κάντε το όπως η Κύπρος

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου μετατρέπεται η Κύπρος. Το γεγονός άλλαξε μονομιάς το κλίμα στις αγορές. Το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου σημειώνει ανοδική πορεία, ενώ ο διεθνής επενδυτικός παράγοντας στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του σε ένα νησί που μόλις πριν από λίγους μήνες αμφισβητούνταν τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κ. Τζαβάρας.
Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε -όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η ΝΔ- τη διενέργεια έρευνας για τις συγκλονιστικές καταγγελίες που περιέχονται στις παραιτήσεις των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.