Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών

Η κήρυξη της απεργίας των εφοριακών ως παράνομη σημαίνει αυτόματα ότι όλες οι προθεσμίες που έληγαν τέλος του 2011, λήγουν κανονικά αύριο Παρασκευή. Αυτές είναι η καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος και έκτακτης εισφοράς, καθώς και η καταβολή άλλων φορολογικών οφειλών.

Συνέχεια λειτουργίας για το «Μακεδονία Παλλάς»

Αίσιο τέλος για τους εργαζομένους του «Μακεδονία Παλλάς», μετά την απόφαση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για συνέχιση της λειτουργίας του τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2012.
Ειδικότερα, η διοίκηση του ΙΚΑ, με βασικούς στόχους
- τη διατήρηση της εμπορικής και μισθωτικής αξίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» και της λειτουργικότητας κτιρίου και εξοπλισμού, μέχρι την ανάληψη της εκμετάλλευσής του από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού και

Ο Σάμαρας πέταξε το γάντι

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν βαθιά πολιτική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και αντιπρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για όλα τα εκκρεμή θέματα, καθώς και για τις γενικότερες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

Η υπόθεση Εφραίμ παίρνει νέες διαστάσεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε ανώτατο θρησκευτικό επίπεδο έφτασαν οι αντιδράσεις από τη Ρωσία για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, καθώς μετά τις αιτιάσεις που προηγήθηκαν, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος απέστειλε σήμερα μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, εκφράζοντας στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα τους προβληματισμούς και την ανησυχία του για την υπόθεση.

Ένα πραξικόπημα μας έλειπε

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μπορεί μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιδίδονται σε πολιτικές δημιουργικής εσωστρέφειας, κοιτάζοντας πρωτίστως το πώς θα καταφέρουν να συμμαζέψουν τα δημοσιονομικά μεγέθη τους, προκειμένου να υπερβούν μια βαθιά και δομική οικονομική κρίση

Το Ιράν “βάζει φωτιά” στην Αθήνα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το θερμόμετρο στα στενά του Ορμούζ έχει ανέβει επικίνδυνα. Με προφανές διακύβευμα το πετρέλαιο, κύρια οδός μεταφοράς του οποίου είναι το συγκεκριμένο σημείο της περιοχής, το Ιράν απειλεί με αποκλεισμό, στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και άλλες χώρες της Δύσης προχωρήσουν στην επιβολή εμπάργκο στην Τεχεράνη.

Τα παιδιά των Ελλήνων πρωθυπουργών

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η είδηση είναι από μόνη της εντυπωσιακή: Ο γιος ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, και μάλιστα χώρας πρωταγωνίστριας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγείται στην ανεργία, καθώς απολύεται από την ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Και… δεν ανοίγει μύτη.

Να δώσουν ονόματα

Δεν πρέπει να πλανώνται υποψίεςΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Η αιφνίδια παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα κλίμα καχυποψίας μεταξύ των πολιτών, σε μια μάλιστα χρονική στιγμή όπου η κοινή γνώμη, εύκολα αποδέχεται υποθέσεις και σενάρια ως γεγονότα.

(Και) η Μέρκελ θέλει εκλογές στην Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η… κοινή αλλά και η πολιτική λογική, υποδεικνύουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, ως ευκταίες και από την πλευρά των δανειστών. Όχι των τεχνοκρατών της τρόικας, αλλά των πολιτικών προϊσταμένων τους, εκείνων που γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα, ή να πιστωθούν τα εύσημα για την κατάληξη της προσπάθειας ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

Οι “αιώνιοι” σε ραντεβού με την ιστορία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Έγινε λοιπόν και η κλήρωση για τους ομίλους του top 16 της Εuroleague χθες. Κλήρωση για τα 2 πρώτα γκρουπ δυναμικότητας, ορισμός από εκεί και κάτω. Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να είναι κατά το ήμισυ ευχαριστημένες!

Ακόμη και ο Ρασπούτιν… πέθανε

Το όνομα Ρασπούτιν, ακούγεται μέχρι και σήμερα σαν θρύλος, για τη Ρωσία αλλά και την παγκόσμια τάξη εξουσίας. Τον αποκάλεσαν «τρελό καλόγερο», και τον δολοφόνησαν σαν σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου του 1916. Ο θάνατός του ωστόσο, δεν επαρκούσε για να σβήσει τις μνήμες από την καθοριστική επιρροή που επί σειρά ετών ασκούσε ο Ρασπούτιν στο τελευταίο αυτοκρατορικό ζεύγος της Ρωσίας, τον Τσάρο Νικόλαο Β’ και την τσαρίνα Αλεξάνδρα.

Οι πιο σημαντικές στιγμές της Ελλάδας του 2011

Από το φαινόμενο "Αγανακτισμένοι" και τις μαζικότατες συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας, στον 12ημερο πολιτικό Γολγοθά και τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Το NEWS 247 σάς παρουσιάζει τα γεγονότα που χαράχτηκαν στη μνήμη μας, λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2011


(Επιμέλεια: Μίκα Κοντορούση, Μαρίνα Κουτσούμπα)

ΟΣΕ: Ποινή 16 έτη σε κατηγορούμενους για κλοπή

Από τον ΟΣΕ ανακοινώνεται ότι την 21 Νοεμβρίου 2011 έγινε η δίκη των τριών κρατουμένων που συνελήφθησαν την 28η Δεκεμβρίου 2010 από την ασφάλεια Εχέδωρου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Οργανισμού στην περιοχή Αξιού, λόγω κλοπής τηλεπικοινωνιακού καλωδίου.

Εθνική αναγκαιότητα η “κάθαρση”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η έννοια του δικαίου αποτελεί τη θεμελιώδη λίθο για τη δημοκρατική οργάνωση των σύγχρονων κοινωνιών. Αποτελεί παράλληλα και το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που βλέπουν τις πολιτικές ηγεσίες να αναδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, τις ηθικές αξίες να καταρρέουν, την οικονομία να παραδίδεται στην ανομία και τη λυσσώδη επιδίωξη του κέρδους. Την πατρίδα να υφίσταται εθνικούς «ακρωτηριασμούς».

Με το Μνημόνιο δεχόμαστε εντολές. Όχι… υποδείξεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η παρέμβαση της Ρωσίας στην υπόθεση προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, προκάλεσε όπως αναμενόταν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, και τη θεσμική απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρα.

Δήλωση Νίκου Χουντή σχετικα με τις παραιτήσεις των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος έχει κληθεί, από τους οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσει, εντος των ημερών, για τις υποθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Σαμαράς επιστρέφει στο “σπίτι του”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε ως εθνική ανάγκη, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, και να γιατρευτούν οι πληγές που άνοιξε στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου, με την πρόθεση διενέργειας δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Οι εγγυήσεις του ελληνικού κράτους προς τις τράπεζες για το δανεισμό των τελευταίων από την ΕΚΤ

  Επειδή οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αφειδώς εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες, τις οποίες οι τελευταίες έχουν “αξιοποιήσει” για την προνομιακή δανειοδότηση τους με χαριστικό επιτόκιο (1%) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Παπαδήμος… τρέχει να προλάβει

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Πολιτικός μπορεί να μην είναι, όπως ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει στην καγκελόπορτα του Προεδρικού Μεγάρου, την ημέρα που οι αρχηγοί των κομμάτων συμφώνησαν να του αναθέσουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, ο Λουκάς Παπαδήμος ωστόσο κουβαλάει συσσωρευμένη εμπειρία, ώστε να διαισθάνεται τις επικίνδυνες… στροφές.

Να σταματήσει τώρα το προδοτικό ροκάνισμα του χρόνου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί να μας πει κανείς αν βγήκε κάποιο συμπέρασμα από την καινούργια ολονυχτία στην οποία ο κ. Παπανδρέου υποχρέωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, αυτή τη φορά;
Την προηγούμενη φορά σε ξενύχτι είχε υποχρεώσει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να πείσει περί της ορθότητας του δημοψηφίσματος – για να μην θυμηθούμε και τον ανασχηματισμό του 2010, που επίσης έγινε ξημερώματα.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται στη βρετανική εφημερίδα Guardian η άθλια οικονομική κατάσταση των σύγχρονων Ελλήνων που φτάνουν στο σημείο ακόμα και να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τους προσφέρουν φαγητό.

Μαγνητίζει δεκάδες κουτάλια στο σώμα του

Ο 39χρονος Γεωργιανός Etibar Elchyev, εκπαιδευτής kick-boxing, μαγνητίζει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… μέχρι και 50 κουτάλια πάνω στο σώμα του!

Διορία στο Γ. Παπανδρέου δίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Εκτιμάται ότι η καθολική απαίτηση που διατυπώθηκε να δρομολογηθεί η εκλογή νέου προέδρου άμεσα και καθαρά δεν επιτρέπει πλέον στον πρώην πρωθυπουργό και το στρατόπεδο των προεδρικών ούτε στρατηγικές καθυστερήσεις ούτε αμφιταλαντεύσεις

Βραζιλία. Ζουν την εξαθλίωση

Ζουν την εξαθλίωση
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της παιδικής εργασίας.

Ν.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…

Για μια φορά ακόμη, αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Δεν προχώρησαν ως όφειλαν στον εξορθολογισμό των ΔΟΥ, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορολογικού συστήματος.

Προσχηματικές αναλογιστικές μελέτες για τη προδιαγεγραμμένη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Το αρμόδιο Υπουργείο επικαλείται την ύπαρξη αναλογιστικών μελετών που “δικαιολογούν”, υποτίθεται, την περαιτέρω δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων εντός του 2012.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ

Δήλωση του  ο Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

«Στις δικαστικές αποφάσεις οφείλουν σεβασμό οι πάντες και σε κάθε περίπτωση. Ο καθένας, όμως, έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του».

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Οι παραιτήσεις των οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, εγείρουν τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Το οποίο προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- Ο Β. Βενιζέλος διορίζει διευθυντές χωρίς προσόντα!- Οι θέσεις της ΝΔ Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο.- Η θέση της ΝΔ για τις δηλώσεις Παπαγεωργόπουλου- Τι ειπώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου.

Απεργιακό «ποδαρικό» από τους φαρμακοποιούς

Σε πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Οι ανακαλύψεις της Αστρονομίας το 2011

To 2011 βρέθηκαν νέοι εξωπλανήτες που είτε μοιάζουν με τη Γη σε διαστάσεις, αλλά είναι πολύ καυτοί είτε είναι αρκετά μεγαλύτεροι σε σχέση με το δικό μας πλανήτη

Του Τάσου Σαράντη

Ως έτος με εντυπωσιακές ανακαλύψεις για την επιστήμη της Αστρονομίας και του Διαστήματος χαρακτηρίζεται το 2011, σύμφωνα με την αξιολόγηση του κατ' εξοχήν εξειδικευμένου διαδικτυακού τόπου Space.com.

48ωρη απεργία στις εφορίες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ - ΔΟΥ και προφορικά τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν στην προκήρυξη της 48ωρης απεργίας.