Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο για «3-4 βουλευτές» η περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες»

Σε «μόνο τρεις-τέσσερις» βουλευτές περιορίζεται η περαιτέρω έρευνα της Βουλής για τις μειωμένες καταθέσεις που εμφανίστηκαν στα τελευταία «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιος Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, απορρίπτοντας τις αρχικές πληροφορίες για 11 βουλευτές -αριθμό που απέδωσε στους δημοσιογράφους.

ΠΑΟΚ - Άρης 92-87

Με καθοριστική απόδοση από τον Ράιτ και πολύτιμους συνοδοιπόρους τους Καλαμπόκη και Ντικούδη ο ΠΑΟΚ νίκησε 92-87 τον Αρη στο εξαιρετικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Πυλαία.

Η μεγαλύτερη υδρογέφυρα στον κόσμο

Είναι ίσως μια από τις παράξενες γέφυρες του κόσμου και ο λόγος είναι προφανής. Είναι μια γέφυρα που από πάνω της δεν περνούν αυτοκίνητα και περαστικοί αλλά.. πλοία. Βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο κοντά στο Βερολίνο πάνω από τον ποταμό Elbe. Έχει μήκος 918 μέτρα, πλάτος που φτάνει τα 34 μέτρα σε κάποια σημεία της και ενώνει την Ανατολική με την Δυτική Γερμανία.

Δυο παραιτήσεις που φέρνουν εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην πολιτική ενυπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου. Που ξεφεύγει από τα αναμενόμενα και τα καθιερωμένα, και ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για ολική ή μερική ανατροπή των δεδομένων.

Ο Γιώργος κάνει τη μεγάλη ανατροπή

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο οδικός χάρτης για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, είναι μάλλον ξεκάθαρος, μετά τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Εκ νέου Πολιτικό Συμβούλιο, Εθνικό Συμβούλιο, Συνέδριο, και εν συνεχεία εκλογή Προέδρου από τη βάση.

Και κάπως έτσι, “ξεχάσαμε” την κρίση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μια από τις στρεβλώσεις που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο, είναι φυσικά η… παρανόηση του ρόλου του Τύπου. Όχι τόσο των δημοσιογράφων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση έχουν… προϊσταμένους, αλλά των εκδοτών και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν την αναγκαία και ευκταία για τη Δημοκρατία ισορροπία ανάμεσα στην αντικειμενική ενημέρωση, και τα ίδια συμφέροντά τους.

“Σταθερότητα, ασφάλεια, προοπτική”

REPORTER
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, επισκέφτηκε σήμερα, τα Φυλάκια Μολυβδοσκέπαστου και Κακαβιάς.

Βρήκαν κάτι για CDS και “πειραγμένο” έλλειμμα;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδοτεί η παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, καθώς και «τρικλοποδιές» από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, με επιστολή την οποία έστειλαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, και τον αντιεισαγγελέα Ν. Παντελή.

Νίκος Νικολόπουλος για τον Γέροντα Εφραίμ: "Σεβασμό και πειθαρχία στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης"

Για σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, για ηρεμία και ψυχραιμία που αποτελούν δομικά συστατικά τόσο της δημοκρατίας όσο και της Ορθοδοξίας, αλλά και για αμφιβολίες αναφορικά με την αναγκαιότητα της αυστηρής, όπως τη χαρακτήρισε, απόφασης, έκανε λόγο ο Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» της Πάτρας.
Ο Αχαιός πολιτικός είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που μίλησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο πάρα πολλοί προτιμούν να σιωπούν και να κρατούν στάση αναμονής.

Τον Κιμ Τσεν Ιρ θα τον βαλσαμώσουν Ρώσοι ειδικοί

Για το βαλσάμωμα της σωρού του Κιμ Τσεν Ιρ στη Πιογιάγκ προσκάλεσαν Ρώσους ειδικούς του Κέντρου βιοιατρικών τεχνολογιών της Μόσχας, οι οποίοι εξασφαλίζουν την διατήρηση της σωρού του Βλαντίμιρ Λένιν

“Εθνική απειλή” η εγκληματικότητα

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Τ α κρούσματα είναι πολλά. Και είναι συνεχή. Και σημειώνονται παντού. Σε υποβαθμισμένες και ‘ευγενείς’ συνοικίες. Στο κέντρο και στα προάστια. Στην Πρωτεύουσα και στη Περιφέρεια. Σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων

Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει από την ηχηρή υποβολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι καταγγέλλουν σε σκληρή γλώσσα παρεμβάσεις στο έργο τους από οικονομικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους.

Πέθανε πλήρης ημερών η «Τσίτα» του Ταρζάν

"Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.

Σεβασμός στον Παπανδρέου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το κλίμα το οποίο βγήκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήρθε να προστεθεί στην ήδη βαριά ατμόσφαιρα για τον Γιώργο Παπανδρέου, από το φθινόπωρο κιόλας, όταν ο τότε πρωθυπουργός πήρε τις, μοιραίες για τον ίδιο, πρωτοβουλίες περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Που τον οδήγησαν σε μια οριακή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, και εν συνεχεία σε έξοδο από τον πρωθυπουργικό θώκο, για να τον διαδεχτεί ο Λουκάς Παπαδήμος.

Το ΠΑΣΟΚ πάει σε Συνέδριο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Συνέδριο αρχών και ιδεών, και μετά εκλογή Προέδρου από τη βάση. Αυτό φαίνεται ότι είναι το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα πορευτεί το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στα κορυφαία στελέχη που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όταν το Αιγαίο έγινε “γκρίζο”

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τέτοιες μέρες, το 1995, ξεκίνησε η Τουρκία, την πιο πρόσφατη στις μνήμες μας, επίσημη αμφισβήτηση, νησιών του Αιγαίου. Τουρκικό φορτηγό πλοίο, προσαράζει στις βραχονησίδες Ίμια. Ο Τούρκος πλοίαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και αρνείται να δεχθεί βοήθεια από τις Ελληνικές Αρχές. Στη συνέχεια Ελληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το τούρκικο πλοίο και οδηγείται στην Τουρκία. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ανακοίνωση, κατά την οποία, τα Ίμια, χαρακτηρίζονται ως τουρκικό έδαφος.

Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Ειδικό αφιέρωμα απο τα 24grammata.com.
Α. Αν θέλετε να μάθετε για την ιστορία της Βασιλόπιτας κλικ εδώ
Β. Αν θεωρείτε ότι είναι άλλο πράγμα ο Santa Claus της Coca Cola κι άλλο ο Άι Βασίλης της Ορθοδοξίας κλικ εδώ

Ευχές απο τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλαφάτη

Τις εκλογές τις αποφασίζει… το ΠΑΣΟΚ;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στο περιθώριο της πολύωρης και εν μέρει δραματικής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε την Τρίτη και τελείωσε… την Τετάρτη, μάθαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Στα Νοσοκομεία η Ελλάδα αναστενάζει

Θεός να βάλει το χέρι του.

Το σύστημα νοσηλευτικής προσφοράς στα δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδας νοσεί βαθύτατα. Δεν είναι μια κοινότοπη διαπίστωση που γίνεται σήμερα. Απλά, τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες, σήμερα αναδύονται και γίνονται εμφανέστερα σε κάθε επίσκεψη ενός ασθενή. Συνολικά το σύστημα δομής και λειτουργίας των νοσηλευτηρίων της χώρας απαιτούν και χρειάζονται ριζική ανασυγκρότηση. 

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…

«Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα» ξεκαθάρισε χθες (μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό) ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ν. Νικολόπουλος: «ΟΠΑΔ: ΄΄Φεσωμένοι΄΄ οι γιατροί, χωρίς περίθαλψη οι ασφαλισμένοι»

Στις 30.11.2011, με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχώρησαν σε επίσχεση των ιατρικών συμβάσεών και διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των αμοιβών που τους οφείλονται.

Στην Βουλή οι δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τη συμμετοχή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε εμπρησμούς δασών στη χώρα μας, παρά την “αναμενόμενη” αλλά μη πειστική ανασκευή τους, έχουν προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα και συνεχίζουν να προκαλούν σάλο στην κοινή γνώμη.

Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Γιώργο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η αυτονόητη σύγκρουση για την οποία προετοιμαζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Δηλαδή, με το μόνο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που μίλησε τόσο απροκάλυπτα και επιθετικά για τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του επί προσωπικού κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Κατάλαβαν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Με τούρκικο σίριαλ θα μοιάζουν οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει σε κάθε από τις επόμενες συνεδριάσεις να… αφηγείται στα μέλη του οργάνου το έργο που άφησε στον Λουκά Παπαδήμο.