Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Διάβημα στην τουρκική πρεσβεία για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Γιλμάζ

«Ασχέτως της απόπειρας ανασκευής» τους
Σε διάβημα προς την πρεσβεία της Τουρκίας προέβη το υπουργείο Εξωτερικών μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του Μεσούτ Γιλμάζ, ζητώντας άμεση διερεύνηση των δηλώσεων του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού.

Η Πρωτοχρονιά του ξεκαθαρίσματος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Από την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, που επιστρέφουν στην βάση τους οι παίκτες, θα ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο των επικείμενων εκκαθαρίσεων στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
 Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Θέμα ηγεσίας έθεσαν Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης στο Πολιτικό Συμβούλιο

Την έναρξη των διαδικασιών, το ταχύτερο δυνατό, για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος τρία από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος: οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άφθονες πληροφορίες για όλα τα άλλα…Ανησυχία για το PSI, στο σκοτάδι η ενημέρωση

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τσαρλς Νταλάρα.

Αλεξανδρούπολη: Τρεις λαθρομετανάστες νεκροί

Τραγική κατάληξη είχε για τρεις μετανάστες η προσπάθειά τους να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, καθώς «χάθηκαν» στα νερά του Έβρου. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 12χρονο αγόρι με τη μητέρα του.

Γέννησε μωρό με δύο κεφάλια

Ένα υγιέστατο μωράκι με… δύο κεφάλια έφερε στον κόσμο μια γυναίκα από την Βραζιλία. H 25χρονη μητέρα έμενε σε μια απομονωμένη περιοχή και δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις όλο αυτό το διάστημα

Τα παράδοξα της νομοθεσίας.Φορείς που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό εντάχθηκαν λανθασμένα σε εφεδρεία-ενιαίο μισθολόγιο

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, έχουν πλεονασματικό προϋπολογισμό και διαμορφώνουν αυτόνομα την τιμολογιακή τους πολιτική υπάχθηκαν στην εργασιακή εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα, παρά το ότι δεν βαρύνουν την Γενική Κυβέρνηση.

Το PSI απειλείται με ναυάγιο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από τη στιγμή που η… περίεργη ορολογία του PSI μπήκε στη ζωή μας, ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής καθημερινότητας, συνδέθηκε πλήρως με δυο, κεντρικές για το μέλλον μας έννοιες: Τις εκλογές, και τη χρεοκοπία.

Τα ράσα (προ) φυλακίζονται;

Οι Έλληνες έχουν πάντα έναν λόγο ή καλύτερα βρίσκουν κάθε φορά μια αφορμή ώστε να διαφωνήσουν. Και πάντα πίσω από τη διαφωνία, που ενίοτε καταλήγει σε διχασμό, ανακαλύπτουν «σκοτεινές δυνάμεις» οι οποίες συνωμοτούν.

Ο Γιλμάζ κάνει… τον Κινέζο

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε Τούρκο δημοσιογράφο, με τις οποίες παραδέχτηκε ότι επί ημερών Τανσού Τσιλέρ, τη δεκαετία του 1990, Τούρκοι πράκτορες χρηματοδοτούνταν από μυστικά κονδύλια, προκειμένου να βάλουν φωτιές σε ελληνικά δάση, ο Μεσούτ Γιλμάζ επιχείρησε σήμερα να ανασκευάσει τις αποκαλύψεις του.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου

Ακολουθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα και είχε ως αντικείμενο την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, ζήτημα που είχε απασχολήσει αντίστοιχες συναντήσεις που είχε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Παπαδήμος με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Κούρεμα επικουρικών μεταξύ Εφραίμ και διαζυγίων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά δεν καταλάβαμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης, που ο (ενοχλημένος σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από τους «κύκλους» του) πρωθυπουργός προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως καινούργια και ελπιδοφόρα.

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και οι μεγάλες προκλήσεις

Ένας παίκτης που γνωρίζει καλά την ατμόσφαιρα των αγώνων μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη είναι ο Γιώργος Σιγάλας.
Ο πρώην διεθνής άσος που στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα και των δύο ομάδων μίλησε για το παιχνίδι της Τετάρτης (28/12) τονίζοντας πως και οι δύο "μνηστήρες" έχουν ισχυρό κίνητρο να φτάσουν στη νίκη.

Οι απίστευτοι βράχοι του Wulingyuan

Η περιοχή Wulingyuan βρίσκεται στα βουνά της κινεζικής επαρχίας Hunan και είναι διάσημη για τους… βράχους της. Χιλιάδες άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία.

Βρέθηκαν για πρώτη φορά οστά φυτοφάγου δεινόσαυρου στην Ανταρκτική

Ερευνητές από την Αργεντινή ταυτοποίησαν για πρώτη φορά υπολείμματα φυτοφάγων δεινόσαυρων στην Ανταρκτική.

Θεσσαλονίκη: ουρές στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων

Προκειμένου να γλιτώσουν ένα ακόμη χαράτσι, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, καταθέτουν τις πινακίδες στις αρμόδιες εφορίες, δεσμευόμενοι έτσι πως δε θα μετακινήσουν το όχημα μέσα στο 2012, ώστε να μην καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τα αυξημένα ασφάλιστρα.

Ποιοι δεν θέλουν εκλογές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Περίπου ως… απαγορευμένη λέξη, ακούγονται το τελευταίο διάστημα οι εκλογές. Οι πρόωρες εκλογές για να ακριβολογούμε, που θα σηματοδοτήσουν τη λήξη μιας εθνικής εκκρεμότητας: Θα αφαιρέσουν από το ΠΑΣΟΚ μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στηρίχτηκε στην απατηλή υπόσχεση ότι «λεφτά υπάρχουν».

Η “Αραβική Άνοιξη” έγινε… χειμώνας

Με το 2011 να πλησιάζει στο κλείσιμό του, η ανθρωπότητα κάνει τον απολογισμό της. Πρόχειρος ή περισσότερο ενδελεχής, προκαλεί τη μνήμη να ταξιδέψει στους μήνες που προηγήθηκαν, φέρνοντας στο προσκήνιο εικόνες από εξελίξεις και γεγονότα που σημάδεψαν την πρόοδο της κοινωνίας. Πρόοδο έστω και σε εισαγωγικά.

Ο Γιώργος έχει σχέδιο

Επιστρέφοντας από τη ολιγοήμερη ανάπαυλα για τα Χριστούγεννα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σήμερα δυο κρίσιμα ραντεβού: Με τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση.

Σωτηρία ή καταστροφή…

Η σωτηρία της χώρας είναι το εθνικό ζητούμενο, που συγκεντρώνει τη στήριξη και την ανοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Αρκεί να οδηγούμεθα σε σωτηρία και όχι σε καταστροφή. Τότε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. Διότι, ο σκοπός και οι λόγοι που επέβαλλαν τη σημερινή μεταβατική κυβέρνηση, ακυρώνονται από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Νίκος Χουντής: «Είναι αδιανόητο κράτη να συμπεριφέρονται ως παρανοϊκοί εγκληματίες».

Ερώτηση Νίκου Χουντή στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Γιλμάζ
Την ομολογία του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι η Τουρκική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε εμπρησμούς σε ελληνικά δάση τη δεκαετία του ’90, φέρνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ

Τι κρύβουν οι δηλώσεις Γιλμάζ
Οι «δεινόσαυροι» μπαίνουν ξανά στην αρένα στην Τουρκία. Μεσούτ Γιλμάζ και Τανσού Τσιλέρ, που τα κόμματά τους απέτυχαν να μπουν στην Εθνοσυνέλευση το 2002, φαίνεται ότι προετοιμάζουν την επάνοδό τους στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Ωρα αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ανοιχτή είναι η ατζέντα των στελεχών.
Με «ανοιχτή ατζέντα», αλλά και με «κλειστά χαρτιά» προσέρχονται τα κορυφαία στελέχη αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη σημερινή κρίσιμη κομματική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σήμερα οι αποφάσεις για τη μεταφορά του Εφραίμ

Σήμερα στις 10.00 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εγκριθεί η μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Εκλογές 11 ή 18 Μαρτίου

Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο το βράδυ της Παρασκευής, πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε «λευκή επιταγή» για το θέμα των πρόωρων εκλογών, παραπέμποντάς τις στις καλένδες του Απριλίου.

Οι φωτιές ήταν τα μόνα “αντίποινα”;

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αποκαλύψεις του κ. Γιλμάζ, έρχονται να επιβεβαιώσουν, όσα ψιθυρίζει ο λαός και δειλά κάποιοι πολιτικοί, για «ξένο δάκτυλο», τα καλοκαίρια που η Ελλάδα καίγεται απ΄ άκρη σʼ άκρη, ανεξήγητα, σαν να λειτουργεί κάποιο καλά οργανωμένο αντεθνικό σχέδιο.

Οι φόροι ομολογούν αποτυχία

Τελευταία εβδομάδα του χρόνου. Ενός χρόνου που έφερε δυσάρεστες αλλαγές στη ζωή μας και ανατροπές στη καθημερινότητα. Όπως διαφαίνεται ο νέος χρόνος θα είναι περισσότερο δυσάρεστος. Όχι γιατί θα φταίει η δανειακή σύμβαση, αλλά γιατί η απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία υποτίθεται ότι το ’12 θα μας… έβγαζε από τη κρίση, μας έβαλε μέσα χειρότερα.