Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η “περίεργη” ανησυχία του Σόιμπλε για την ευρωζώνη


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ



Η συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild am Sontag, δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο πολύπειρος Γερμανός πολιτικός και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή είναι ενδεχομένως ο ισχυρότερος άνθρωπος στην ευρωζώνη, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης. Η πιο φωτισμένη πόλη. Δείτε εικόνες και βίντεο



Πόσο θα είναι το πρόστιμο για όσους δεν ζητούν αποδείξεις;


Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. 

Κι αν ο Γιώργος προκαλέσει εκλογές;

Η αυριανή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου, ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που έχουν παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Το εθνικό δίλημμα της αυτοδυναμίας

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, θα καταλήξει σε ορισμένα αυταπόδεικτα συμπεράσματα. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν αυτές, και μάλιστα σε σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Έρχονται χιόνια, παγετός και καταιγίδες


Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια. Ανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο. Τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Αττική: νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε και