Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος και τα “σενάρια συνωμοσίας”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Όσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τοποθετείται δημοσίως και δεν ξεκαθαρίζει χωρίς… αχνά γράμματα τις προθέσεις του για το μέλλον, τόσο οι συζητήσεις και τα «σενάρια συνωμοσίας» για το ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιάζονται. Απειλώντας ουσιαστικά να ακυρώσουν τις όποιες πρωτοβουλίες ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, την επόμενη εβδομάδα.

Ευχές απο το viotia radio

Χαιρετισμός του Νίκου Νικολόπουλου στην εκδήλωση ΣΟΨΥ – Λέσχης Γυναικών

Φίλες και φίλοι,
Κατ’ αρχήν να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας, στις γυναίκες του Συλλόγου Πολιτισμικής Παρέμβασης Πατρών και στους συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου, που ανέλαβαν και προετοίμασαν τη σημερινή μας συνάντηση,

Ραντεβού σε… 15 χρόνια

Όπως έδειξε η κατάρρευση της Lehman Brothers, αλλά και γενικότερα η παγκόσμια οικονομική κρίση που… μας κρατάει συντροφιά τα τελευταία τρία χρόνια, ακόμη και σε τόσο κρίσιμες, οριακές και μοιραίες περιόδους, υπάρχουν σταθερές και αξίες. Τα λεγόμενα «τοτέμ» του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι.

Με τέτοιους «εγκέφαλους», τι να σου κάνει και το «πνεύμα των Χριστουγέννων»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι τελευταίες εξελίξεις σ’ αυτό που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται «πολιτικό σκηνικό» της χώρας δεν αφήνουν περιθώρια να ελπίσει κανείς ότι θα επικρατήσει το «πνεύμα των Χριστουγέννων» - και σε καμία περίπτωση το πνεύμα της λογικής.

Μήπως να το… ξανασκεφτούμε για την Τουρκία;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι με τους Τούρκους δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εδραιώσουμε μια σχέση έστω και… ελεύθερης συμβίωσης, πόσο μάλλον ειλικρινούς εμπιστοσύνης.

Η “ταμπακιέρα” μιας συνάντησης

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣΌποιος ισχυρισθεί ότι αιφνιδιάζεται από τις προεκτάσεις που πήρε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς λένε ψέμματα. Στην Ελλάδα ζούμε.

Ο ΣΕΒ και η… πείνα των Ελλήνων

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προχώρησε χθες σε μια διαπίστωση που… αυτοεπιβεβαιώνεται. Και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Υπογράμμισε με έμφαση ότι, στην περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει. Στο δεύτερο σκέλος του ισχυρισμού του, έχει απόλυτο δίκιο.

Το “άδηλο” μέλλον του Μεντβέντεφ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για πολλούς είναι το τελευταίο μεγάλο ταλέντο της ρωσικής πολιτικής, και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Για άλλους, υπήρξε ο χρήσιμος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Με την έμφαση να δίνεται στο «χρήσιμος» και όχι στο «σύμμαχος».

Η… κατά ΠΑΣΟΚ αφήγηση

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Για τις ανάγκες της κουβέντας μας, ας θυμηθούμε, μία-δύο από τις ατελείωτες λεκτικές επιθέσεις του κ. Χρυσοχοϊδη στην εκπομπή του κ. Παπαχελά, κατά του ΠΑΣΟΚ, κατά του Γιώργου και φυσικά κατά του εαυτού του:

Ο τσάρος που άλλαξε τον κόσμο

                                                                               ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Στις 23 Δεκεμβρίου του 1777, η ρωσική ιστορία θα πρέπει να ένιωσε ένα σκίρτημα δημιουργικού μεγαλείου, μετά τη γέννηση του Αλέξανδρου Παύλοβιτς, ο οποίος επρόκειτο να γίνει ο Αλέξανδρος ο Α΄, τσάρος της Ρωσίας. Ίσως ο σημαντικότερος, και πάντως εκείνος, στην εποχή του οποίου γράφτηκαν τα πρώτα κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη…

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
Σε ευχαριστώ καταρχήν που υπάρχεις. Αν και πολλοί προσπάθησαν να σε αμφισβητήσουν ή να σε μιμηθούν χρησιμοποιώντας το γέλιο σου (χο, χο, χο…!!!), κανένας δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει! Είσαι ο μόνος αναντικατάστατος! Με αφορμή λοιπόν την είσοδο του νέου χρόνου, θα ήθελα να σου ζητήσω τα παρακάτω, για τον αθλητισμό στη χώρα μας:

Ο Παπαδήμος ετοιμάζει διάγγελμα

                                                                                    NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό σχεδιάζει να απευθύνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος, στην προσπάθειά του να εξηγήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, και να εξηγήσει τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, επιβάλλουν τη λήψη επώδυνων μέτρων, τα οποία δεν θα μπορέσει να αποδεχτεί η κοινωνία.

Ο Κοντομηνάς αλλάζει τον Alpha

REPORTER
Λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί και επίσημα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Alpha, από τη γερμανική διοίκηση του RTL στον Δημήτρη Κοντομηνά.
Οι εξελίξεις αναμένονται για τις πρώτες εβδομάδες του επόμενου έτους, και επισπεύδονται λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα οδηγήσει στη διενέργεια πρόωρων εκλογών εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Το κράτος (ξανα)χάθηκε στο χιόνι

Η Ελλάδα συνεχίζει να... μην λειτουργείΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, όπως σχηματικά την περιγράφουν όσοι ασχολήθηκαν μαζί της… από χόμπι, ή επειδή δυσκολεύονταν να βρουν άλλη επαγγελματική διέξοδο. Είναι η τέχνη των καθημερινών πράξεων που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Σε συνδυασμό φυσικά με τη χάραξη ενός ρεαλιστικού «εθνικού σεναρίου», για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Ευχές απο την ΔΑΚΕ Ι.Τ

Οικολογική απειλή στο Σέσι Γραμματικού. Άμεση παρέμβαση και παρουσία του Νίκου Χουντή

Στη θαλάσσια περιοχή του ΧΥΤΑ Γραμματικού μεταβαίνει τώρα,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι η θαλάσσια περιοχή Σέσι-Γραμματικού, για άλλη μια φορά, γέμισε κόκκινη λάσπη, η οποία προέρχεται από τα ρέματα που υπάρχουν στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ και οδηγούν όλα τα υλικά στο θαλάσσιο χώρο.

Παραμένει υπουργός;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας συνδικαλιστής πού έγινε Υπουργός δεν έδινε τις αναλογιστικές μελέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων στα κόμματα πού συμμετέχουν στην σημερινή Κυβέρνηση.
Πάντως αν είναι αληθές οφείλει να μεταναστεύσει.

Και περίεργες δηλώσεις περί ΔεδηλωμένηςΕμφύλιος στην κυβέρνηση με διαιτητή τη Βουλή

Σοφία Βούλτεψη
Βαβέλ. Αλαλούμ. Εσωκομματικές και διακομματικές συγκρούσεις. Ασυνεννοησία που οδηγεί στο απόλυτο χάος.
Η επικρατούσα στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατάσταση, με αποκορύφωμα το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δείχνει πως υπό τις παρούσες συνθήκες το «πείραμα» δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι υπονομεύει και αυτόν τον σκοπό για τον οποίο συγκροτήθηκε το αναγκαστικό αυτό ετερόκλητο σχήμα – το PSI.