Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός αύριο στην Θεσσαλονίκη

Χιονοπτώσεις αναμένονται να εκδηλωθούν στην Θεσσαλονίκη αύριο Πέμπτη 22/12, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 1 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με χιονόνερο και ενδεχομένως χιόνι, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 2 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Τα τετ-α-τετ που φέρνουν εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το τρέχον εικοσιτετράωρο ξεκίνησε με την κυβέρνηση Παπαδήμου να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς η πρόθεση του Γιώργου Κουτρουμάνη να φέρει προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, στα όρια της κοινωνικής απόγνωσης, ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία να προειδοποιήσει αυστηρά ότι μια τέτοια «παραφωνία» δεν θα γινόταν δεκτή. Και η κυβέρνηση θα έπεφτε, αφού θα καταψηφιζόταν το εν λόγω νομοσχέδιο.

Τι θα γίνει στις… 16 Ιανουαρίου;

Να που ο πρωθυπουργός όρισε μια ημερομηνία, έστω κι αν δεν πρόκειται για την ημερομηνία των εκλογών. Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε στα μέλη της κυβέρνησής του ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις.

Η Δημοκρατία απέναντι στις κραυγές

Η Δημοκρατία είναι το πιο δύσκολο αλλά συνάμα και το πιο συναρπαστικό «παιχνίδι». Δύσκολο γιατί χρειάζεται υπομονή, ανοχή και επιμονή στο διάλογο προκειμένου να υπάρξει σύνθεση των διιστάμενων απόψεων. Και συναρπαστικό γιατί έχει ανατροπές που το καθιστούν αμφίρροπο.

Κατατέθηκε τροπολογία για την επίσπευση των διαδικασιών απελευθέρωσης των αδειοδοτήσεων Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) στο νόμο για τα γεωργικά φάρμακα!» Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελίας με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών

Δήλωσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Για κατάφορη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάθεση τροπολογίας για την αδειοδότηση των ΦΔΧ στον νόμο για τα γεωργικά φάρμακα σε συνάντηση τους με τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.

Ο Σαμαράς κέρδισε τον “πόλεμο”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η άτακτη οπισθοχώρηση του Γιώργου Κουτρουμάνη στο θέμα των περαιτέρω περικοπών των επικουρικών συντάξεων, πιστώνεται ως σημαντική πολιτική νίκη για τον Αντώνη Σαμαρά. Σε επίπεδο ουσίας, αλλά και εντυπώσεων, ενόψει μιας ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εμμονή του κ. Κουτρουμάνη σε νέες και άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων δεν πέρασε.

Κάνει πίσω ο Κουτρουμάνης

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στην οδό της… λογικής φαίνεται ότι επιστρέφει ο Γιώργος Κουτρουμάνης, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Υπουργός Εργασίας θα πάρει πίσω την εισήγησή του για νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Η Μαυραγάνη οδεύει προς τον Alpha

Εκτός ΑΝΤ1 τέθηκε η Φαίη Μαυραγάνη, και έγινε έτσι η δεύτερη παρουσιάστρια των δελτίων ειδήσεων του σταθμού, που αποχωρεί από τον όμιλο του Αμαρουσίου. Είχε προηγηθεί η Γιώτα Μιχαλοπούλου, μόνο που εκείνη επέλεξε μόνη της να αποχωρήσει, καθώς σχεδιάζει να συνεχίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν γίνονται εκλογές… χωρίς Χατζηνικολάου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι οριακές πολιτικές εξελίξεις, που θέτουν εν αμφιβόλω τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, θυμίζουν ότι η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Είναι εύλογο λοιπόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, καθώς και οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι, να προετοιμάζονται για το πώς θα καλύψουν με τον πλέον άρτιο τρόπο, τη σημαντικότερη στιγμή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Το “λάθος” του Κόκκαλη

Η είδηση ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του, αφορά κυρίως και πρωτίστως την ομάδα της καρδιάς του, και δευτερευόντως τον Πανιώνιο, όπως και τους υπόλοιπους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε, μετά το επώδυνο διαζύγιό του με τον Ολυμπιακό.

Η συμμαχία που… έλειπε, από τον Βενιζέλο

Δεν πέρασε απαρατήρητο το χθεσινό… οξύμωρο: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μιλάει για το μέλλον, σε μια εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας παραμένει ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική παρέμβαση.

"Ο φόβος απώλειας του προνοιακού επιδόματος, αποθαρρύνει τα ΑΜΕΑ με νοητική υστέρηση να εργασθούν δημιουργικά"

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.πρωτ.: 3152/20-12-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Θέμα : «Αναγκαιότητα διατήρησης των προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με νοητική υστέρηση που εργάζονται ή συνταξιοδοτούνται».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής απέφυγε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου Γεολογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), αλλά και με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία.

Δήλωση της κ. Ε Αμμανατίδου
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΓΜΕ που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Χάρη Σμυρνιώτη και μέλη του ΔΣ , αλλά και με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελίας, η οποία ήταν παρούσα στην κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία στο ΥΠΕΚΑ, καθώς με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου το ΙΓΜΕ οδηγείται σε συγχώνευση - διάλυση και 203 εργαζόμενοι βγαίνουν στην εφεδρεία.

Αντιμνημον​ιακή συγκέντρωσ​η της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα την Παρασκευή 23/12

Ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί      το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή αυτή την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις      7μμ. Η συγκέντρωση στρέφεται ενάντια στη συγκυβέρνηση      ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και έχει δύο βασικά συνθήματα: "ΟΧΙ στο ξεπούλημα      της Πατρίδας μας!" και "ΟΧΙ στο Μνημόνιο της υποταγής!".

Από 1η Ιανουαρίου του 2012 αναστέλλουν οι φαρμακοποιοί την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία

Αναστολή στη πίστωση των ασφαλιστικών ταμείων, κάνουν οι φαρμακοποιοί από 1η Ιανουαρίου 2012.

Πολιτικός καθοδηγητής του ελληνικού Μνημονίου, δηλώνει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή.

Μήνυμα με αποδέκτες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικα, στέλνει ο Όλι Ρεν, αξιοποιώντας απάντηση στον Νίκο Χουντή, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ‘ο πολιτικός καθοδηγητής του ελληνικού Μνημονίου’.

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας ληστών


Εξαρθρώθηκε πενταμελής συμμορία που κατηγορείται για τη διάπραξη τριών ένοπλων ληστειών σε ισάριθμα τραπεζικά υποκαταστήματα στα Φάρσαλα και το Αιγίνιο Πιερίας. Μάλιστα, σε μία από τις ληστείες, οι φερόμενοι ως δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Η εμπλοκή με το PSI φέρνει εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΟ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφραζε χθες την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων, το… θρυλικό πλέον PSI, από την έκβαση του οποίου εξαρτάται η βιωσιμότητα του Μνημονίου ΙΙ, όπως συμφωνήθηκε αυτό στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 27 Οκτωβρίου. Και φυσικά, η βιωσιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, επομένως ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

Ακόμη μια “ζημιά” για τον Παναθηναϊκό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οι μοναδικές πώλησεις ποδοσφαιριστών που έχει κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από όσο θυμάμαι, είναι αυτή του Σεϊταρίδη, το 2004 και η περσινή του Σισέ. Με 3 εκ. Ευρώ ο 1ος, γύρω στα 5,5 εκ. Ο 2ος. Καμία όμως, από τις δύο, δεν θεωρήθηκε πετυχημένη κίνηση!

Σε μια κλωστή η τύχη της κυβέρνησης

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Σε μια κλωστή φαίνεται ότι κρέμεται η τύχη της κυβέρνησης Παπαδήμου, με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει το μεσημέρι σε βαρύ κλίμα, και όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο πρόωρος τερματισμός της θητείας της, που θα οδηγήσει σε εκλογές.

Έπρεπε να κατέβει εκείνη για Πρόεδρος

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Γυναίκα της χρονιάς. Πάνω από την Κριστίν Λαγκάρντ, τη Μαρτίν Ομπρί, τη Μαρίν Λεπέν και την Κάρλα Μπρούνι. Μάλλον η Αν Σινκλέρ θα πρέπει να συνειδητοποίησε πλέον πόσο λάθος έκανε που στήριζε τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της, Ντομινίκ Στρος-Καν, αντί να ασχοληθεί η ίδια.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ…

Δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Η χώρα βρίσκεται αναμφισβήτητα στην κρισιμότερη οικονομική συγκυρία της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο κλείσιμο, η ύφεση συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η ανεργία έχει εκτοξευθεί πάνω από 18%.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Δ. ΤΣΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

«Η ΝΔ από καιρό τώρα έχει επισημάνει ότι στο τέλος της δικαστικής διερεύνησης η Δικαιοσύνη θα δικαιώσει πλήρως τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Τα όσα είπε ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη συνέντευξη Τύπου είναι ξεκάθαρα. Αυτό που ζητούμε είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η δικαστική διαδικασία και να αποδοθεί Δικαιοσύνη το δυνατόν συντομότερο. Τόσο σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν την ηθική και την εντιμότητα πολιτικών προσώπων δεν είναι δυνατό να σέρνονται για χρόνια!».

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος.

Εδώ και μήνες, καταγγέλλουμε τη «βιομηχανία προσλήψεων» που έχει στήσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα Σώματα Ασφαλείας και η οποία ειδικά τώρα, ενόψει προεκλογικής περιόδου, λειτουργεί πλέον απροσχημάτιστα, επιστρατεύοντας πάγιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες, δυστυχώς, ο κ. Υπουργός ομνύει πίστη και αφοσίωση με κάθε ευκαιρία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα υπομείνω και αυτή την δοκιμασία.
Όλη μου η ζωή άλλωστε είναι μία δοκιμασία και μία προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
17 χρόνια αθλητής, Σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδος, 17 χρόνια Βουλευτής, 2 χρόνια Υπουργός, 12 χρόνια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ

Η τελευταία Τριμηναία Έκθεση του ΙΟΒΕ αποτυπώνει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τα τελευταία δύο έτη.

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.

Ένας πολύ καλός φίλος, απόδημος, έστειλε ηλεκτρονικά τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Έλληνες φίλους:

“ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ”

του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Από την ημέρα υπογραφής του Μνημονίου, εντατικοποιήσαμε τις κινητοποιήσεις μας και κηρύξαμε ανένδοτο ΑΓΩΝΑ, ενάντια στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόστηκε και συνεχίζει δυστυχώς και σήμερα.

Ο Σαμαράς “βάζει φρένο” στο Μνημόνιο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το μεγάλο «φρένο» στη διολίσθηση της ελληνικής κοινωνίας προς μια καθημερινή πραγματικότητα που σπρώχνει τους πολίτες στην απόγνωση και τη μελαγχολία, βάζει ο Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την άμεση προσφυγή στις κάλπες, όπως ζητά η πλειοψηφία των πολιτών.

Ένας υπουργός σκέφτεται το μέλλον…

Το σκέφτηκε ο φωστήρας μία, το σκέφτηκε δύο (πιο πέρα δεν μπορεί να σκεφτεί, ούτε και να μετρήσει)… και λεει..
«Αφού τα νούμερα δεν μου βγαίνουν.. και εγώ ως υπουργάρα, έχω, κομμάτι ψιλοαγχωθεί, τι να κάνω να ξεστρεσαριστώ, να ευχαριστήσω και αυτούς τους τροϊκανούς, αλλά και αυτόν τον καινούργιο πρωθυπουργό μου, που έχουν κόλλημα με τους ισολογισμούς… χμμ τι να κάνω..

Το ΠΑΣΟΚ στη γραμμή… Σαμαρά

Πιστεύω ότι εφόσον παραταθεί η εκκρεμότητα που αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανόν ο Αντώνης Σαμαράς να αναγορευθεί παμψηφεί επίτιμος πρόεδρος του κινήματος. Κι αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη του ομολογούν ότι, θα μπορούσαν να είχαν διαπραγματευθεί καλύτερα το μνημόνιο.

Συρτάκι και… μιζέρια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Παρακολουθώντας την Κυριακή την αθλητική εκπομπή της ΝΕΤ στην ενότητα των αγώνων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παρακολουθήσαμε το θρίαμβο της Σάλκε με σκορ 5-0 επί της Βέρντερ Βρέμης. Εκεί ήρθε το σοκ! Όχι φυσικά από την έκταση της νίκης, αλλά από όσα ακολούθησαν του αγώνα. Είδαμε λοιπόν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, έναν εκ των κορυφαίων της Σάλκε σε εκείνον τον αγώνα, να βρίσκεται στο εστιατόριο του γηπέδου μετά το παιχνίδι και να περνά το χρόνο του με τους φιλάθλους της ομάδας.

Έλληνες… περήφανοι αμαρτωλοί

Ο κος Στρος Καν σε ένα δημιουργικό εγκεφαλικό οίστρο, αποκάλυψε πως τα δάνεια που λάβαμε με το προκάλυμμα του μνημονίου, ήταν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τοκογλυφικά.
Τα συμπεράσματα που άμεσα βγάζει κανείς, είναι πολλά. Ένα από αυτά πως το πρόσχημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωζώνη για να τυγχάνει -όταν υπάρχει ανάγκη- της αλληλεγγύης των εταίρων, πάει περίπατο. Το αντίθετο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης της αγέλης.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παπαδήμου

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα που έχει μπροστά του ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι οι διεργασίες για την ανάδειξη (;) νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ευλόγως αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένας υπουργός, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος, αφού ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του θα πρέπει-αντικειμενικά- να αφιερωθεί στην εκλογή του;

Επίσκεψη-στήριξη Σαμαρά

REPORTER
Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης περιείχε ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα. Πρωτίστως ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε πολιτικό επίπεδο ότι στηρίζει την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, στο πλαίσιο της συμφωνίας-χρόνου και σκοπού- προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Ηγέτες και όχι… δημοσιογράφοι

Διαβάζοντας.. από βίτσιο, το Σαββατοκύριακο, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων του ΠαΣοΚ, και δη αυτών που ονομάζονται δελφίνοι-διεκδικητές του «Στέμματος», θα έλεγε κανείς πως σχεδόν όλοι, στον πρότερο επαγγελματικό τους βίο, ήσαν δημοσιογράφοι .. και δυστυχώς παραμένουν.

«΄΄Λεφτά υπάρχουν΄΄, για…πράσινες σπατάλες»

Αναμφισβήτητα, το προεκλογικό σλόγκαν του πρώην Πρωθυπουργού και σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν», όσο και να θέλουν κάποιοι να ξεχαστεί θα πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα μείνει στην ιστορία και ταυτόχρονα χαραγμένο στις μνήμες των Ελλήνων που τόσο ταλαιπωρούνται τα τελευταία 2 χρόνια.

Η αποτυχία… ανακυκλώνεται

Η μεταβατική κυβέρνηση τελικά φαίνεται ότι, δέσμια του πρωτόγνωρου τρόπου συγκρότησης της, ακόμη ασκεί τα καθήκοντα της τυπικά χωρίς να μπορεί να διαμορφώσει ένα αναγκαίο και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της οικονομίας.

Αναπτυξιακή προοπτική… υπό προϋποθέσεις

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ
Εξαιτίας της κρίσης που βιώνουμε όλοι καθημερινά γίνεται όλο και εντονότερη μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που πρόκειται να επικρατήσει.
Το αίτημα αυτό προβάλλεται από το πολιτικό σύστημα , τις ηγεσίες των κομμάτων ,τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Η χαριστική παροχή δανείων τριετούς διάρκειας και απεριόριστου ύψους από την ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1%.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά σύμφωνα και με όσα είχε εξαγγείλει κατά τη συνέντευξή τύπου της 8ης Δεκέμβρη ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ θα προβεί εκτάκτως στη χαριστική παροχή δανείων τριετούς διάρκειας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες με το σκανδαλωδώς ευνοϊκό επιτόκιο του 1%,