Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Ο συναγερμός δεν έληξε»

Με αφορμή τις επαφές του δημάρχου της Πάτρας, κ. Ι. Δημαρά και εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου με κυβερνητικούς φορείς στην Αθήνα για την παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, δήλωσε:

Πολιτικά νεκρή η κυβέρνηση. Πειραματισμοί και πυροτεχνήματα με το βλέμμα στις εκλογές



Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται πανταχόθεν με σκοπό την επικοινωνιακή ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, οι συζητήσεις και οι προτάσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Αν δεν είχε βάλει εκείνο το τρίποντο…

Ο Νίκος Γκάλης ήταν εκείνος που «ίδρυσε» το ελληνικό μπάσκετ, επιτρέποντας στο άθλημα του… σαλονιού να αλλάξει ταχύτητα, να ξεπεράσει το ποδόσφαιρο σε επιτυχίες, και να κάνει την Ελλάδα διεθνώς γνωστή, για κάτι περισσότερο από την… Αρχαία Αθήνα.

Ευχές από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ, Κώστα Πουπάκη



Μια απόφαση-σταθμός για το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Έχει ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, και από εξαιρετικά έμπειρους και καταρτισμένους αναλυτές της ελληνικής εθνικής, πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας: Το ΠΑΣΟΚ… διάβασε το dna των Ελλήνων, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να το τροποποιήσει στα δικά του «κυβικά», και να καταφέρνει να κυβερνά απερίσπαστο, από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Φτάνει πια το «μαρτύριο της σταγόνας»

Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων σε απλή υπόθεση εργασίας
Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη με αφορμή τις προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας για την τρίτη μείωση των Επικουρικών Συντάξεων μέσα σε διάστημα 5 μηνών

Η Κοντολίζα πάει για πλανητάρχης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΚάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι η Κοντολίζα Ράις είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη για να είναι… Ρεπουμπλικανή. Ειδικά σε μια εποχή κατά την οποία το ένα από τα δυο παραδοσιακά κόμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, που μεταξύ άλλων έδωσε στην ανθρωπότητα μια ηγετική προσωπικότητα με το εκτόπισμα του Ρόναλντ Ρέιγκαν, έχει παραδοθεί στις ακραίες… τσιρίδες του Tea Party.

Αυτά που έζησε ο Φλωράκης


Υπό μια έννοια, σαν σήμερα ο Χαρίλαος Φλωράκης θα γιόρταζε τα πολιτικά γενέθλιά του, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου του 1972, κατά τη διάρκεια της 17ης Ολομέλειας του ΚΚΕ, εκλέχτηκε Α’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Θα γίνει πρωθυπουργός… πλήρους απασχόλησης;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Έχετε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που παρέδωσε την λαϊκή εντολή, σ’ ένα σχήμα πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά, έκανε τόσο καλά τη δουλειά της ώστε να φθάσει στο σημείο να κρυφθεί πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο, και να υποχρεωθεί να συνάψει συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ευχές από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τσουκαλά


Ευχές από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τσουκαλά

Σοβαρές παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην κατασκευή των ΧΥΤΑ στην Ελλάδα

       Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
·       Ν. Χουντής:
-      «να έρθει αποστολή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα»
-      « πρόδηλα τα σφάλματα στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού»
Πλήθος Αναφορών Ελλήνων πολιτών, που αφορούν σε θέματα χωροθέτησης και κατασκευής ΧΥΤΑ σε πολλά μέρη της Ελλάδος, συζητήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πόθεν έσχες “έριξε” το site της Βουλής!

Επισκεψιμότητα-ρεκόρ θα πρέπει να είχε σήμερα το site της Βουλής, η διαδικτυακή απεικόνιση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που στο παρελθόν αποτέλεσε αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικής αντιπαράθεσης, για το κόστος της κατασκευής του.

Οικονομικές διακρίσεις σε βάρος των πολιτών:Μεγαλύτερη φορολόγηση για όσους δεν συναλλάσσονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα σχέδια άνισης οικονομικής μεταχείρισης των πολιτών που δεν θα χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους

Ο Λοβέρδος έγινε… Σημίτης

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις ισορροπίες που διαμορφώνονται, αλλά κυρίως τον αυτοπροσδιορισμό κάθε δελφίνου απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό.

Το ποδόσφαιρο… πάει διακοπές


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα, στη χώρα μας, μετά και από τους αγώνες Κυπέλλου, σήμερα και αύριο, διακόπτεται για τα Χριστούγεννα. Η επανεκίνηση στην Superleague, θα γίνει 4 και 5 Ιανουαρίου, με την διεξαγωγή της 15ης, και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου (με τις όποιες εκκρεμότητες του Λεβαδειακού και της Δόξας).

Ο σεβασμός στην ενημέρωση ξεκινά από τον σεβασμό στους ανθρώπους που την υπηρετούν

Στήριξη και Αλληλεγγύη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ
 Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλης της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά στη «δίνη» της οικονομικής κρίσης, επωμιζόμενοι σχεδόν αποκλειστικά όχι μόνο το δυσβάσταχτο βάρος από την παρατεταμένη ύφεση στον κλάδο τους αλλά και το τεράστιο κόστος από τις εσφαλμένες «επενδυτικές;» επιλογές των ιδιοκτητών τους κατά την περίοδο των «παχιών αγελάδων».

Καινούργιος «καταλληλότερος»; Ωχ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων επιθυμούν να διασώσουν το κύρος τους, οφείλουν να αφαιρέσουν από τα ερωτηματολόγιά τους τα περί «καταλληλότερων πρωθυπουργών».

Απαράδεκτη και ληστρική η σχεδιαζόμενη από την αρχή του νέου χρόνου αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και το τέλος ΑΠΕ.

Ερώτηση στην βουλήΣύμφωνα με επίσημες εξαγγελίες η κυβέρνηση πρόκειται τις επόμενες μέρες να εγκρίνει νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματο και στο γνωστό τέλος ΑΠΕ, οι οποίες θα ισχύσουν από την αρχή του νέου χρόνου.

Ο Χρυσοχοϊδης “έβαλε φωτιά” σε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως να έχει μια πρόσθετη, εθνική χρησιμότητα, την οποία μπορούσε κανείς να υποψιαστεί, όχι όμως και να προβλέψει με ασφάλεια εκτίμησης και βεβαιότητα.

Ο Γκίνγκριτς “τσαλακώνεται”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η κοινή λογική λέει ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα στήριζαν ποτέ τον Νιούτ Γκίνγκριτς ως αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012, κατανοώντας ότι ο άλλοτε διώκτης του Μπιλ Κλίντον, έρχεται από μια… παλιά εποχή, στην οποία οι Αμερικανοί θα προτιμούσαν να τον δουν να παραμένει.

H Αμερική επιστρέφει;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σε μια -από τις λίγες- αποκαλυπτικές στιγμές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε από το βήμα του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου στις 17 Νοεμβρίου, το νέο αμυντικό δόγμα των ΗΠΑ στον Ειρηνικό.

Φοβού τους λαϊκούς αγωνιστές

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Κάποια στιγμή όταν θα κυλήσει ο χρόνος και δεν θα… κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε από κάποιους όψιμους δημοκράτες, θα μιλήσουμε γιατί είναι τέχνασμα η διάκριση πολιτικού και επιτυχημένου που αφήνει τη δουλειά του για να κάνει αυτό που δεν μπορεί ή δεν θέλει ο πολιτικός.

“Αναγκαία μέτρα-ανθρώπινες απώλειες”

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κάθε φορά που περατώνεται μία «γονατογραφία», ήτοι η λήψη εσπευσμένων δύσκολων αλλά «αναγκαίων» μέτρων, από τους κυβερνώντες, αυτομάτως κάποιοι πλήττονται και πολύ περισσότερο δυστυχούν.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΖΗΤΑ Η ΝΔ



Δήλωση του Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και όπως ρητά επανέλαβε στο “Ζάππειο 2”, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Η ΝΔ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ


Μιχελάκης: «Προϋπόθεση Σαμαρά για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ΝΔ η παραίτηση από τα αναδρομικά»…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠ

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι διεργασίες της 7ης Συνδιάσκεψης Αρχών & Θέσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ελλάδα-Ευρώπη» στο ξενοδοχείο Habitat στο Κιλκίς.

H ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ


Τη συμμετοχή και τη συνεισφορά εκατοντάδων μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε η φιλανθρωπική εκδήλωση «Δένδρο της Αγάπης» στον Εύοσμο, που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών της ΝΔ σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει το έργο του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Φάρος του Κόσμου».