Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη για τα ΑΤΕΙ Αιγίου

Το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος στην σύσκεψη που έγινε από το Δήμο Αιγίου με θέμα την αναβάθμιση του ΑΤΕΙ της πόλης. Ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτηση του τόνισε και τα εξής:

Θεσσαλονίκη: Πρασίνισε ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας

Έτοιμος χλοοτάπητας, φυτικό υλικό και χριστουγεννιάτικα έλατα στολίζουν από σήμερα τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι εργασίες για το... πρασίνισμα της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Τα έλατα θα στολισθούν από τους περιοίκους, με στόχο την ανάδειξη του έργου και της δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Μελέτη: Naked mole-αρουραίους αποκαλύψει ενδείξεις για τη θεραπεία της αρθρίτιδας


Πειράματα σε γυμνό mole-αρουραίους μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους που πάσχουν από επώδυνη φλεγμονώδη αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο περιοδικό Science .

Ομιλία του κ. Νικολόπουλου στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ν. Αχαϊας

Φίλες και φίλοι,
Η άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η μνημονιακή πολιτική δεν επρόκειτο να μας οδηγήσει σε διέξοδο αλλά αντιθέτως θα επέτεινε το φαύλο κύκλο της ύφεσης των ελλειμμάτων και της ανεργίας και ότι την ευθύνη για το ότι η χώρα έφθασε σε αυτό το τραγικό σημείο οφείλεται στην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, σήμερα ομολογείται και από στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και σήμερα Παπαδήμου.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» είναι ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε κόκκινη γραμμή.
Οι τελευταίοι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «στρώνουν το χαλί» για την «βαλκανοποίηση» της αγοράς εργασίας με τη «νομιμοποίηση» και «μονιμοποίηση» των πιο ανάλγητων εργοδοτικών παραλογισμών.

Βαβέλ η κυβέρνηση για μέτρα και εκλογές

Διχογνωμία για την αποστολή της
Σοφία Βούλτεψη
«Θα γίνει ό,τι χρειαστεί»: Η συγκεκριμένη έκφραση, που υπονοεί την λήψη νέων μέτρων προκειμένου η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της, έχει εξελιχθεί σε καραμέλα στα χείλη των κυβερνητικών στελεχών, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που χθες είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ.

Η “βόμβα” που τρέμει το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Γιώργος Λακόπουλος θέτει σήμερα στα «Νέα» ένα πολιτικό ερώτημα το οποίο θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη «κουρέματος» της ιδεολογικής και κοινωνικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Του πολιτικού φορέα ο οποίος κυριάρχησε στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που δεν βρισκόταν στη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά ασκούσε… από τον δρόμο την εξουσία.

Ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος ή… άλλος;


Προσθήκη λεζάντας

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι δημοσκοπήσεις… τσακώνονται μεταξύ τους για το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι το πολιτικό στέλεχος που θα κληθεί να ξαναχτίσει το ΠΑΣΟΚ από την αρχή. Και μάλιστα, παραμερίζοντας τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, και ο σφιχτός εναγκαλισμός με το Μνημόνιο, που στέρησε από το ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να έχει απευθείας διάλογο με κοινωνικές ομάδες και εκλογικά κοινά που παραδοσιακά το στήριζαν.

Πιο κοντά στην αυτοδυναμία

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η φράση του Παύλου Μπακογιάννη περί των αδιεξόδων που δεν υπάρχουν στη Δημοκρατία, έμελλε να… κακοποιηθεί ιστορικά. Να περιπέσει στην ευτέλεια της καθημερινότητας και της πολυχρησίας. Να γίνει κοινότυπη και περίπου αυτονόητη. Μόνο που στις μέρες μας, τα αυτονόητα είναι εκείνα που απειλούνται με… βαριά ήττα από τις «προσωπικές αλήθειες». Τις «αλήθειες» που δεν εκφράζουν κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό τους.

Όπως ο Σημίτης, το 2004…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Υπάρχει «υπόγεια» συμφωνία ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για μια βελούδινη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ; Για ένα… δαχτυλίδι, στα πρότυπα της μεταβίβασης εξουσίας από τον Κώστα Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2004;

Καθαρό προβάδισμα Αβραμόπουλου

REPORTER
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Κεντροδεξιάς, μεταξύ των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της έρευνας «Τάσεις» της «MRB».

Μια βαθιά υπόκλιση για τον ΠΑΟΚ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε στην κλήρωση σαν 3ος , σε σειρά δυναμικότητας, τερμάτισε 1ος, αήττητος αφήνοντας εκτός συνέχειας στο Europa League, την θεωρητικά ισχυρότερη όλων, στον όμιλο, Τότεναμ. Η νίκη στο Λονδίνο στέρησε την πρόκριση στους ‘πετεινούς’ και σε συνδιασμό με το Χ χθες στην Τούμπα, ευννόησε την Ρούμπιν Καζάν, που πέρασε 2η.

Μια κυβέρνηση χωρίς προοπτική. Μόνη λύση οι εκλογές


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η δημοσκόπηση της MRB, όπως και όλες οι μετρήσεις, οδηγούν δυστυχώς σε μια εκτίμηση: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει προοπτική. Ξεκίνησε ως… «μεγάλη και σίγουρη» και ενώ παραμένει μεγάλη δεν είναι-πλέον- καθόλου σίγουρη.

Λάθος συνταγές

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Αποτελεί πλέον κοινή αποδοχή ότι η συνταγή της Τρόικα για την Ελλάδα ήταν λανθασμένη. Εξάλλου, κρίθηκε εκ του αποτελέσματος. Πέραν της κυβερνητικής αδράνειας και καθυστερήσεων, ο Κος Π. Τόμσεν το παραδέχθηκε. Το μνημόνιο δεν έλαβε υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής οικονομίας –μεταξύ άλλων αλλά κυρίως- ,υπερεκτίμησε την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης καθώς και τις δυνατότητες πάταξης της φοροδιαφυγής.

"Φτωχή" ηλικιωμένη άφησε 2.000.000 ευρώ και 30 ακίνητα σε γηροκομείο

Αν και ζούσε φτωχικά, ήταν ιδιοκτήτρια 30 ακινήτων και ενός τραπεζικού λογαριασμού με 2.000.000 ευρώ. Ο λόγος για μία 80χρονη άφησε με διαθήκη της έναν πραγματικό θησαυρό σε ίδρυμα της Λάρισας

Για πόσο επιτέλους θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα, πτωχευμένη, καθημαγμένη και ταπεινωμένη, ζει μια από τις πλέον ανώμαλες περιόδους της Ιστορίας της. Τουλάχιστον το 85% του λαού έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό συνεχίζει να κυβερνά! Μπορούμε επιτέλους να πληροφορηθούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης;

Ν’ αναλάβει τις ευθύνες του ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της AEGEAN AIRLINΕS.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα και Λαφαζάνης Παναγιώτης με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητούν την άμεση παρέμβαση του για την παράνομη απόλυση του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων Αεροπορικής Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε (AEGEAN AIRLINES), Χριστοφόρη Χρήστου.

Υπαναχώρηση Βενιζέλου στην ένταξη δημοσιογράφων βαθμολόγιο- μισθολόγιο

Με παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβαση του στη Βουλή κατέθεσε μία δέσμη τροπολογιών αναφορικά με το θέμα των αποδοχών δημοσιογραφικού προσωπικού της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ

Με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Αντώνης Σαμαράς τα σενάρια που απεργάζονται ορισμένοι για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. “Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα“, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια σημερινής ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Και ξεκαθάρισε οριστικά ο βίος της είναι “δυό μήνες και τέλος“.

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Η 7Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 7η Συνδιάσκεψη της με θέμα “Ευρώπη και Ελλάδα” στις 17-18 Δεκεμβρίου 2011. Οι διεργασίες της θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς στους χώρους του Habitat Hotel.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤHΣΕΙΣ Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κεντρικό ρόλο στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει η ενίσχυση όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, παρά το γεγονός ότι αυτά σήμερα περνούν μία πρωτοφανή σε ένταση κρίση, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.