Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα Εμβόλιμα Νέα με νέο πρόσωπο στο youtube. Απλά επισκεφτείτε το κανάλι μας και γίνετε συνδρομητές δωρεάν.

Τα “πολλά ΠΑΣΟΚ” ρίχνουν την κυβέρνηση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εικόνα απορρύθμισης που μεταδόθηκε από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εκεί όπου… το ΠΑΣΟΚ τα έβαλε… με το ΠΑΣΟΚ, είναι ενδεικτική εύθραυστων ισορροπιών και μεταβαλλόμενων δεδομένων, με φόντο τη μόνη δημοκρατικά ανεκτή και επιδιωκόμενη λύση, που είναι φυσικά οι εκλογές.

Και… λίγα κάνει ο Τσάκας


ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Και το σίριαλ Τσάκα καλά κρατεί. Ο ετοιμόλογος, καταφερτζής με τα μπλουζάκια λαϊκής και τις «δηλώσεις κουβαρίστρα» εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ άλλαξε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα και αποφάσισε να φέρει Άραβες επενδυτές για να βάλουν χρήματα στον Παναθηναϊκό. «Τα χάλασε» λέει, με τον πρίγκιπα γιατί ο πατέρας του δεν τον άφησε να επενδύσει στους «πράσινους». Καλά κάνει ο Τσάκας!

Οι προκλήσεις για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το πρόβλημα σήμερα με τα κόμματα είναι ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας. Τα «στοιχεία» με τα οποία δηλώθηκαν όταν την εξέδωσαν δεν είναι τα ίδια με τα σημερινά. Αυτό ασφαλώς δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις τους με τους πολίτες, αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν κρύβεται.

Στο 32,7% η ΝΔ. Η κοινωνία θέλει εκλογές


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε ποσοστό 32,7% προσδιορίζει την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία η MRB, στην εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις», που πραγματοποιεί, και δημοσιεύει το site “real.gr”. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από το 20%, στο 19,1%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7% και οι Οικολόγοι με 4,7%. Η Δημοκρατική Συμμαχία μένει εκτός Βουλής, με 2,5%.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αποτελεί εργοδοτική αυθαιρεσία όπως αναφέρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η απόφαση των ιδιοκτητών εκπαιδευτηρίων να προβούν στην περικοπή των μισθών και του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου με βάση τους νόμους 3886/2011, 4002/2011 και 4024/2011.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Δημήτρης Ρέππας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στην περίπτωση που το μέτρο αυτό υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους. Ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης, και όχι οριζόντια, όπως διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα η τρόικα δεν έχει θέσει επίσημα στη διαβούλευση ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων.

Εκτός τόπου και χρόνου εγχώριοι και διεθνείς «σωτήρες»

Και νέες καταγγελίες για διαφθορά
Σοφία Βούλτεψη
Εκτός τόπου και χρόνου παραμένουν όλοι όσοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος στην δήθεν προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία – εντός και εκτός συνόρων.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δείχνει να αγωνίστηκε πολύ για να εντοπίσει κάποια θετικά στοιχεία της κυβέρνησής του, προκειμένου να τα παραθέσει (χθες) υπό μορφήν ανακοινώσεως στο πρωθυπουργικό μπλογκ, τόσο η χώρα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

H… μεθεπόμενη Πρόεδρος της Γαλλίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Είναι μουσουλμάνα. Με πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Αλγερία. Κατάφερε να αναρριχηθεί στα κορυφαία αξιώματα της γαλλικής Κεντροδεξιάς χωρίς… κανείς να το καταλάβει. Υπήρξε προσωπική φίλη της πρώην συζύγου του Νικολά Σαρκοζί, Σεσιλιά, και στη συνέχεια του ίδιου του Γάλλου Προέδρου. Σε βαθμό… παρεξήγησης.

Η Μέρκελ απειλείται με… εργασιακή εφεδρεία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Είμαστε όλοι… Φιλελεύθεροι, παραφράζοντας την ιστορική ρήση του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι για τη σχέση της ανθρωπότητας με τους κατοίκους του Βερολίνου, στα δύσκολα χρόνια ενός Τείχους που χώριζε το μέλλον του πλανήτη, αλλά και την κοινή λογική.
Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία στο επίκεντρο για μια κοινωνικά βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη, παρέμβαση του Κ. Πουπάκη με σειρά τροπολογιών Περισσότεροι από 165.000 ευρωπαίοι πολίτες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ατυχήματα ή ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία και επτά εκατομμύρια τραυματίζονται, ενώ δεν είναι ακόμα δυνατό να εκτιμηθεί με ακρίβεια η σχέση και η συχνότητα των ατυχημάτων ή των ασθενειών με τις νέες μορφές εργασίας και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ν. Νικολόπουλος: «Απαραίτητα τα ταχυδρομικά πρακτορεία στην περιφέρεια»

Είναι ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας ότι τα ταχυδρομικά πρακτορεία είναι για τη χώρα μας μια πολύ καλή λύση για την αναβάθμιση συνολικότερα του ταχυδρομικού έργου.

Το… πατριωτάκι συνεχίζει να διαπρέπει

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στα μέσα της… προ-προηγούμενης δεκαετίας, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος είχε ήδη καταφέρει να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος, επώνυμος Έλληνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν το «δεξί χέρι» του μέχρι τότε άγνωστου Κυβερνήτη του Άρκανσα Μπιλ Κλίντον, ο οποίος στις εκλογές του 1992 κατάφερε να διώξει τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο από τον Λευκό Οίκο, και να παραμείνει στην Προεδρία των ΗΠΑ για δυο θητείες.

Άτεκνος με ... 19 παιδιά έπαιρνε επιδόματα !!!

Απίστευτο και όμως Ελληνικό , "μαιμού πολύτεκνος" πρωην αστυνομικός συνελήφθη επειδή δήλωνε πως είχε 19 ναι καλά διαβάσατε 19 παιδιά ενώ δεν είχε ούτε ένα !!!

Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ για την Ημέρα του Μετανάστη στη Θεσσαλονίκ​η από την PRAKSIS

Στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των «Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ειδικότερα στη Δράση 1.14/2010: Πολιτιστική εκδήλωση για την «Ημέρα του Μετανάστη», με τίτλο:

Καλό ταξίδι αφέντη μου, Γεράσιμε Αυγουστάτε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Βιάστηκε να σκεπαστεί με το αγαπημένο χώμα της Κεφαλονιάς. Ο Γεράσιμος Αυγουστάτος, ιατρική προσωπικότητα και ακούραστος υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος, γιατρός ανθρωπιστής, φωτεινό παράδειγμα για όσους έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

“Καθαρές λύσεις” χωρίς… ενδιάμεσους

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε από πολύ νωρίς προσλάβει… μυθολογικές διαστάσεις, αναφορικά με τις επιπτώσεις της στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ, και κατά συνέπεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία απαρτίζεται κατά… 90% από στελέχη του Κινήματος.

Ποιος είναι το “βαθύ λαρύγγι” της κυβέρνησης;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Από χθες το απόγευμα κιόλας, το Μέγαρο Μαξίμου θα όφειλε να έχει ξεκινήσει τη σχετική έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει και να χειριστεί… αναλόγως το κυβερνητικό στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει προμηθεύσει το πρακτορείο «Dow Jones» με την… άβολη αλήθεια για την Ελλάδα, και την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία.

Όπως ο Αννίβας έξω από τη Ρώμη…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ιδιοφυίες της ανθρωπότητας. Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο τυχερός, και οι δυνάμεις που τον ακολουθούσαν άντεχαν περισσότερο, ίσως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να είχε αποτελέσει… σύντομη ανάμνηση για τον ιστορικό του μέλλοντος.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ 13 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στη νέα έρευνα της εταιρείας Alco (τηλεοπτικός σταθμός «Κόντρα», 13/12) σύμφωνα με την αναγωγή που κάνει η εταιρεία. Παράλληλα, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά καταγράφεται υπερδιπλάσια αυτής του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα γενικευμένο αίτημα (2 στους 3 ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ) να παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ

– Δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή το περιοδικό «Απόψεις»
Το 18ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας «ΑΠΟΨΕΙΣ», με επιλεγμένη ελληνική και διεθνή αρθρογραφία, κυκλοφόρησε σήμερα.
Κεντρικό αφιέρωμα του παρόντος τεύχους είναι η ζωή και του έργο μιας από τις σημαντικότερες μορφές των γραμμάτων και της πολιτικής του 20ού αιώνα του Κωνσταντίνου Τσάτσου.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δήλωση του  Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την 5η Επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής («Μνημόνιο») από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Η Έκθεση του ΔΝΤ, μετά και από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Ισραήλ.




«Συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία στο Κοινοβούλιό τους και είχα μια σε βάθος συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή. Αργότερα είχαμε μια πραγματικά χρήσιμη συζήτηση με επιχειρηματίες που έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕ

«Ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν δυσκολίες στην εξασφάλιση της αναγκαίας εθνικής συμμετοχής για τη συμπλήρωση των εθνικών δημόσιων και ιδιωτικών πόρων. Αυτό έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην υλοποίηση των προγραμμάτων και στα ποσοστά απορρόφησης των πόρων», σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής Γ. Χαν, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με την πορεία απορρόφησης των πόρων των κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων από την Ελλάδα.