Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον Γ.Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος είχε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος

Ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που συμμετείχε στη σύσκεψη για το γήπεδο της Παναχαϊκής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος, Τάσου Αποστολόπουλου, εξέφρασε της αισιοδοξία του για θετική κατάληξη του θέματος, που θα σημαίνει ικανοποίηση του αιτήματος της ΠΓΕ και αξιοποίηση του γηπέδου.

Εκλογές και… νέο “κούρεμα”!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει απολέσει, μετά το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση. Με πρακτικό αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό, τις πραγματικές εξελίξεις για το μέλλον του τόπου να τις πληροφορούμαστε… από το εξωτερικό.

Υπάρχουν και χειρότερα…


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η διάθεση των Ελλήνων να υπερβάλλουν ακόμα και σε βάρος των συμφερόντων τους είναι δεδομένη. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, εντελώς απελευθερωμένοι ομολογήσαμε ότι είμαστε και απατεώνες. Πρώτοι και μοναδικοί σε όλη την Ευρώπη. Ενσυνείδητα διεφθαρμένοι.

Χειρότερος και από τον… Νταν Κουέιλ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Νταν Κουέιλ πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πλέον επιρρεπείς στο λάθος (sic) Αντιπροέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, την περίοδο της θητείας του δίπλα στον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Εκείνον που, παρόλο που έμεινε μόλις για μια θητεία στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, προτού ηττηθεί στην αναμέτρηση του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον, ήταν προφανώς ο… σωστός Μπους, σε σχέση με τον γιο του, Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, που κέρδισε δυο φορές τις εκλογές, βύθισε ωστόσο τον πλανήτη στο σκοτάδι, την αβεβαιότητα και την οικονομική κρίση.

Παραπόνων συνέχεια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με ανατροπή στη Νέα Σμύρνη και 2 αγώνες λιγότερους, ο Παναθηναϊκός παραμένει ρυθμιστής της κορυφής. Η απάντηση στο γκολ του Σκέμπρι ήρθε με πέναλτι, ύστερα από προσωπική ενέργεια του Λέτο και καθαρή ανατροπή εντός περιοχής. Το νικητήριο γκολ, πέτυχε ο Κατσουράνης, αν και η μπάλα είχε ήδη περάσει την γραμμή λίγο πριν την τελική έκβαση της φάσης.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι φυλακές Κορυδαλλού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βαρυποινίτης κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σωφρονιστικούς υπαλλήλους (ή σωφρονιστικό υπάλληλο) φαίνεται πως κρατά ομήρους ο γνωστός βαρυποινίτης Βλαστός, στις φυλακές Κορυδαλλού. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε περίπου μία ώρα πριν τις 07.15 το βράδυ.

Ο Σαμαράς (ξανα) “βάζει πλάτη”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, με την Ελλάδα να βρίσκεται απομονωμένη σε διεθνές επίπεδο, και εν πολλοίς υπό το άγρυπνο βλέμμα της κριτικής όσων θεωρούν ότι η Αθήνα αποτελεί την αιτία του κακού για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας διεθνούς εκστρατείας εξωστρέφειας.

Ο Κλεγκ σε “διάσταση” με το εκλογικό σώμα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η βρετανική κοινωνία δεν δείχνει διάθεση ιδιαίτερης πολιτικής ευγένειας απέναντι στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Το κόμμα του οποίου ηγείται ο Νικ Κλεγκ, και ιστορικά αποτελεί «συμπλήρωμα» των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, δηλαδή των Τόρις και των Εργατικών,

Επιστολή – βόμβα, αναστάτωσε την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

Συναγερμός σήμανε σήμερα στην ελληνική πρεσβεία του Παρισιού, καθώς εντοπίστηκε επιστολή παγιδευμένη με εκρηκτικά. Αμέσως κινητοποιήθηκε η γαλλική αστυνομία, η πρεσβεία εκκενώθηκε και ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές. Την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού ανέλαβε, κατά πληροφορίες, ιταλική οργάνωση.

Το PSI “ξεκλειδώνει” τις εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από σήμερα, η Αθήνα φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί τρεις ξένες αντιπροσωπείες με προχωρημένα κρίσιμη σημασία για το μέλλον της χώρας. Όχι μόνο το απώτερο, αλλά και το πολύ κοντινό.

Είναι η Ελλάδα ένα “failing state”;

ΗΡΩ ΡΑΝΤΟΥ
Ο όρος «κράτος υπό κατάρρευση» είναι ευρέως διαδεδομένος στην πολιτική οικονομία των διεθνών σχέσεων. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου η κυβέρνηση αδυνατεί να επιτελέσει βασικές κρατικές λειτουργίες όπως μονοπώληση στη χρήση βίας, διατήρηση της τάξης και της ευνομίας και παροχή δημόσιων αγαθών.

Η Μέρκελ… στα χνάρια του Γιώργου

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Λένε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Προφανώς, εκείνοι που το υποστηρίζουν ως «διαρκή αλήθεια» παραγνωρίζουν μια άλλη παράμετρο της κοινωνικής, βιωματικής πραγματικότητας. Τα πρώτα… καθορίζουν τα στερνά, αλλά και την… ενδιάμεση διαδρομή.

Ο ντε Βιλπέν στοιχειώνει τα όνειρα του Σαρκοζί

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία, ο φυσικός διάδοχος του Ζακ Σιράκ. Το βιογραφικό του άλλωστε περιείχε όλα τα politically correct στοιχεία που αναζητούν οι Γάλλοι από τον ηγέτη ο οποίος θα στρογγυλοκαθίσει στο Ελιζέ ως οικοδεσπότης. Μόνο που ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν δεν είχε υπολογίσει τον «τυφώνα» Σαρκοζί.

Κωνσταντίνος ή… Κωστής;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι εμβληματικές θητείες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Τσάτσου στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, έμελλε να σφραγίσουν καθοριστικά τον συμβολισμό του ρόλου και του περιεχομένου της αποστολής του πρώτου πολίτη της χώρας.

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την μη παραγραφή αναδρομικών Βουλευτών και Δικαστικών


Ν. Νικολόπουλος: «ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ»

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησε στα ΜΜΕ της περιοχής ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος σήμερα το μεσημέρι σχετικά με το θέμα των αναδρομικών των Βουλευτών, πρώην Βουλευτών και δικαστικών.

Τότε που οι ηγέτες έλεγαν “όχι”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τη 12η Δεκεμβρίου του 2008, τότε που σταμάτησε να χτυπά η καρδιά ενός μεγάλου Έλληνα. Ενός ηγέτη. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μας κληρονόμησε μια εθνική υστεροφημία περηφάνιας και διάψευσης των πιθανοτήτων. Όπως απέδειξε με τη σθεναρή αντίδρασή του στο Σχέδιο Ανάν, μια χώρα είναι πραγματικά μεγάλη ανάλογα με το μέγεθος της

Πατριωτισμός και ελευθερία

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία του ανθρώπου. Είναι συνυφασμένη με την ίδια την ζωή, την νοηματοδοτεί και της δίδει περιεχόμενο. Στην Ορθοδοξία επίσης, η ελευθερία του ανθρωπίνου Προσώπου είναι θεμελιώδης. Ποιο είναι όμως το θεσμικό πλαίσιο που διασφαλίζει την συλλογική εθνική ελευθερία; Ήταν – και είναι – το εθνικό κράτος, παιδί της Γαλλικής επαναστάσεως. Το εθνικό κράτος εγγυήθηκε την ελευθερία του έθνους και παράλληλα προστάτευε τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, μέσω της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Στέλνουν στο ΔΝΤ τον Χριστοδουλάκη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όποιος έχει αμφιβολία ότι ζούμε στην εποχή της επιστροφής των «εκσυγχρονιστών», δηλαδή στελεχών της πολιτικής και της οικονομίας που ανδρώθηκαν επί ημερών Κώστα Σημίτη, δεν έχει παρά να διαβάσει τον σημερινό «Μικροπολιτικό» των «Νέων», για να πληροφορηθεί ότι στη θέση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προωθείται ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο Μπίστης φεύγει από το ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου παραμένει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη και εντός της ημέρας ο Νίκος Μπίστης.

“Οι μικρές ομάδες μέσα στα μεγάλα κόμματα δεν παίζουν… τελικό”

REPORTER
Συνέντευξη στην εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής” παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

«Ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης για την επίλυση του βιολογικού καθαρισμού στη ΜΚΑ και την ΜΕΑ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης για το καίριο θέμα της επίλυσης του προβλήματος στου βιολογικούς καθαρισμούς στη ΜΚΑ και την ΜΕΑ, υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Ευθύμιου Φωτόπουλου. Μετείχαν οι εκπρόσωποι της ΕΤΒΑ, της ΕΥΑΘ, του Δήμου Δέλτα, η εντεταλμένη Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Τζάκη και υπηρεσιακοί παραγόντες της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης Π.Κ.Μ.
Καταγράφηκε από όλους τους παρισταμένους η διάθεση και η θέληση να δοθεί επιτέλους «λύση» στο οξύ πρόβλημα της λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών στις παραπάνω περιοχές.

Απαράδεκτα άνιση μεταχείριση σε βάρος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ
Δεκάδες χιλιάδες (40.000) μικροί επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων) στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με την άνιση μεταχείριση και συνεπώς την κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, σε ότι αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας «κυβέρνησης με ικανότητες»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», αποφάνθηκε χθες με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας να εγκαταλείψουν τα κόμματα τη συμφωνία για διενέργεια πρόωρων εκλογών και να πάμε έτσι ως το τέλος της τετραετίας.

Ο Κουβέλης “διάδοχος” του Γιώργου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν «διαβάσει» κανείς οριζόντια τις πολιτικές εξελίξεις, και κυρίως επιχειρήσει να ταυτοποιήσει συμπεριφορές, προτεραιότητες και αφετηρίες, θα διαπιστώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόγεια διεργασία στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Ευκαρπία, με τη χρήση αναισθητικού σπρέι


Δυο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ευκαρπίας και αφού ακινητοποίησαν τον 43χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη με τη χρήση αναισθητικού σπρέι, αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 100.000-150.000 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του παθόντα.
Διεξάγονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Συμπερασματικό κείμενο του Τομέα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας της ΟΝΝΕΔ
Τα τελευταία δύο χρόνια, ακούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να διατείνεται συνεχώς πως θέλει να θεσπίσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα σταθερό περιβάλλον για τις φορολογούμενες επιχειρήσεις και τις νέες επενδύσεις,για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα που δικαιολογημένα στους νέους ανθρώπους δεν βρίσκει σημαντική απήχηση.

104 «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ.

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την τοποθέτηση 104 Προϊσταμένων σε ΔΟΥ της χώρας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ…


Δήλωση του  Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης


Σήμερα, η κατάσταση των δημοσίων έργων είναι ζοφερή. Η δραματική μείωση των ρυθμών κατασκευής των συνεχιζόμενων έργων, λόγω της οικονομικής και τεχνικής εγκατάλειψής τους, σε συνδυασμό με την αδράνεια στη δημοπράτηση νέων έργων και τη συνεχή αύξηση των τιμών των δομικών υλικών, έχουν οδηγήσει τον κλάδο των κατασκευών σε κατάρρευση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 στις 6.00 το απόγευμα, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στη Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τον απολογισμό των δράσεων της Γραμματείας από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα και τον προγραμματισμό των στόχων της για το μέλλον.