Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εικόνες από την χριστουγεννιάτικη οδό Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης. Δείτε το Βίντεο




Νίκος Νικολόπουλος: "Ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις δύο τελευταίες νέες έρευνες της κοινής γνώμης"

Ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού “SUPER B”. Γιώργο Παπαδημητρακόπουλο σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δήλωσε:
«Σημειώνεται ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις δύο τελευταίες νέες έρευνες της κοινής γνώμης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Σταθερά πλέον όλες καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ.

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: "ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ 90 ΧΡΟΝΩΝ


Γράφει η Σοφία Κοροβέση
Η Νέα Οδός αφού δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει το κίνημα μας με την προσπάθεια κατάσχεσης του αυτοκινήτου μου μετά την εντολή πληρωμής που έχει εκδώσει σε βάρος μου για διελεύσεις 530 ευρώ και αφού πήρε μια πρώτη απάντηση με τη δυναμική κινητοποίηση του κόσμου

Ούτε οι Γάλλοι αγαπούν το ευρώ

Γιώργος  Δελαστίκ
Φαινομενικά, τίποτα δεν δικαιολογεί την αίσθηση που προκάλεσαν στη Γαλλία τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τη στάση του πληθυσμού της απέναντι στο ευρώ. Η απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα, αν δηλαδή οι Γάλλοι προτιμούν την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ ή την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το φράγκο, ήταν σαφέστατη: το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν το ευρώ και το 36% την επάνοδο του φράγκου. Ουδέτεροι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου στο θέμα αυτό - μόλις 4%.

Ποιοι δικαιούνται και πως καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ

Οδηγίες για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων εξέδωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ
Ειδικότερα το ΚΕΠΕΑ για το δώρο Χριστουγέννων σημειωνει τα εξής:

- Είσαι Ελληνας; Και δεν ντρέπεσαι;

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΤΙΤΑΝΙΚΟ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας δίνουν και παίρνουν στους δημοσιογραφικούς χώρους των Βρυξελλών τα πειράγματα και η διάθεση σαρκασμού αλλά και ειρωνείας μεταξύ ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων. Δεν έλειψαν, όμως, και ορισμένες ακραίες φραστικές επιθέσεις από την πλευρά Βέλγων πολιτών εις βάρος γενικά του ελληνικού στοιχείου.

Έρχονται εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεδομένο πρώτο: Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από την άμεση εφαρμογή των μέτρων εθνικής εξόντωσης που επέβαλε η Γερμανία στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα, περαιτέρω επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα το 2012.

Είναι η λιτότητα, ανόητε…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αυτό που δεν κατάφερε ο Ναπολέων και ο στρατηγός Ντε Γκολ, φαίνεται ότι το πέτυχε ο Νικολά Σαρκοζί, με τη θερμή στήριξη της σημερινής Γερμανίας: Μια Ευρώπη, τουλάχιστον στον κλειστό πυρήνα της, χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Σαμαράς αλλάζει το παιχνίδι

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να επισκεφτεί τους πρώτους μήνες του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και με το λόμπι της ελληνικής ομογένειας.

Η Ελλάδα δεν κυβερνιέται με συνθήματα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επειδή τα πολλά λόγια είναι… φτώχεια, εξαιτίας των οποίων φθάσαμε ως χώρα εδώ που φθάσαμε, καιρός είναι ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι με κορώνες δεν… «βάφονται αυγά». Αν δεν πατάξουμε από πάνω μας τον λαϊκισμό των ακραίων και την κομπλεξική κουλτούρα που κατευθύνει τα πράγματα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.

Τα ορυχεία του Λαυρίου και η Μέρκελ…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Οι επιθέσεις των αγορών αποσκοπούν κυρίως στην εξασφάλιση της μελλοντικής αποπληρωμής των ομολόγων τα οποία κατέχουν και τα οποία έχουν εκδοθεί από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης.

Ο Κάμερον σε ρόλο… Τσόρτσιλ του 2011

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σχετικά με τον πραγματικό νικητή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το συμπερασματικό αποτύπωμα της Ιστορίας προσφέρει το ερέθισμα για συζητήσεις που προφανώς δεν οδηγούν σε αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα. Ήταν οι ΗΠΑ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, που μπήκαν στον πόλεμο μετά το Περλ Χάρμπορ, και συνέδραμαν καθοριστικά την αντίσταση κατά του Άξονα σε Ευρώπη και Βόρεια Αφρική;

“Όχι” σε νέα μέτρα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το αποτέλεσμα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνει καινούρια δεδομένα για την Ευρώπη, και φυσικά την Ελλάδα, που υφίσταται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης τις συνέπειες μια βαθιάς και σύνθετης κρίσης χρέους.

Και όμως, έχασε

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Καμιά πολεμική σύγκρουση δεν είναι αυτόνομη και αυτοτελής. Αποτελείται από επιμέρους, κομβικής σημασίας μάχες, η έκβαση των οποίων χτίζει το momentum για την τελική επικράτηση. Οι πιο έμπειροι από τα πεδία των αναμετρήσεων μάλιστα, δίνουν εξαρχής έμφαση σε αυτές τις περιφερειακές μάχες, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα κρίνουν τα πάντα.

Νομοθετώντας με copy paste

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Το άρθρο 99 είχε εξαρχής τόσες πιθανότητες να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα όσες θα είχε ένας φοίνικας στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. Αλλά μας βολεύει να νομοθετούμε με copy paste. Πήραμε έναν θεσμό που ισχύει στη Γαλλία, την procedure de conciliation, τον φυτέψαμε στην Ελλάδα και νομίσαμε ότι κάναμε ένα βήμα εκσυγχρονισμού.