Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ


Το χρέος του 2013 μεγαλύτερο από του 2009

Αρθρο Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 (Π. 12) που κατατέθηκε στη Βουλή στις 3.10.11 -όταν δηλαδή δεν είχε ληφθεί η απόφαση της 27.10.11 για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους- υπήρχε η πρόβλεψη ότι αυτό θα έφτανε το 2012 στα 371,9 δισ. ευρώ ή στο 172,7% του ΑΕΠ.

Κέπλερ 22-Β, ο μεγάλος αδελφός της Γης


Εκείνο που μέχρι πρόσφατα ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας αποτελεί πλέον επιστημονική πραγματικότητα. Η NASA επιβεβαίωσε ότι ο Κέπλερ 22-Β, ένας εξωπλανήτης που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς, ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή

Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Ο κυκλοφοριακός φόρτος των οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας οδού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα ο έκτος και προτελευταίος -με βάση το σχεδιασμό- σταθμός διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Αυτήν τη φορά διόδια αρχίζουν να λειτουργούν στη δυτική πλευρά του άξονα, στα Τύρια Θεσπρωτίας. Ο κύκλος της λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος του άξονα αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2012, οπότε και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα τεθεί σε λειτουργία ο έβδομος και τελευταίος σταθμός διοδίων στην Εγνατία οδό.

Αθωώθηκε ΠΑΜΨΗΦΕΙ στο Εφετείο, ο Παναγιώτης Βήχος με πρόταση και του εισαγγελέα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αθωώθηκε ΠΑΜΨΗΦΕΙ στο Εφετείο, ο σ. Παναγιώτης Βήχος με πρόταση και του εισαγγελέα. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο που χειροκροτούσε και έπνιγε στα φιλιά τον σ. Βήχο ενώ όλοι μα όλοι έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά. Η αποθέωση της δικαίωσης. Συγχαρητήρια στο σύντροφο που πάλεψε μέχρι το τέλος χωρίς κανένα συμβιβασμό και κέρδισε όλες τις δίκες.

Φέρτε πίσω τα λεφτά...

Καλούνται να επιστρέψουν 2 εκατ. ευρώ γιατροί του Ιπποκράτειου που φέρονται ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλο
Τρία εκατομμύρια ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, η υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί έπειτα από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, φτάνει στο τέλος της. Ο υπουργός αποκάλυψε χτες ότι ένας εκ των 13 γιατρών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις ορθοπεδικού υλικού παραλίγο να αναλάβει καθήκοντα στο Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ), ωστόσο αποπέμφθηκε την τελευταία στιγμή.

Συναντηση εργασίας για τα έργα υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της «Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής» Π.Κ.Μ. με θέμα: «Έργα υγείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ., Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Π.Κ.Μ, Ευθύμιος Φωτόπουλος και εκπρόσωποι της Ε.Δ.Α.- Π.Κ.Μ.

Έκθεση-κόλαφος στην πιο κρίσιμη ώρα


Στην υπηρεσία του γερμανικού μοντέλου ο ΟΟΣΑ του «συντρόφου» Γκουρία
Σοφία Βούλτεψη
Με μια έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα, που ουσιαστικά αποκλείει κάθε περίπτωση ανάκαμψης της χώρας μας, όπλισε χθες ο ΟΟΣΑ το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, που ακριβώς αυτό το διήμερο λαμβάνει νέες αποφάσεις στραγγαλισμού της χώρας, αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Καταβολή νοσηλίων τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία, κατάργηση επιδόματος τοκετού και καταγγελία για παράνομη κράτηση βρέφους»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (Κ.Ε.Ν.) που οδηγεί και στην κατάργηση ουσιαστικά των ήδη χαμηλών επιδομάτων τοκετού και την καταβολή αυτών μόνο σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που θα επιλέξουν μαιευτήριο μη συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30  Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα  "Μηδενική ανοχή στο αντιλαϊκό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ Η λύση είναι Αριστερά!
Ομιλητες:
Παναγιώτης Λαφαζανης
Θοδωρής Δρίτσας

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "Η εθνική κυριαρχία σε “αντιπαροχή” - η κοινωνική αξιοπρέπεια στο “απόσπασμα”

Ο Προϋπολογισμός του 2012 είναι μια ακόμη “στάση” στον αδιέξοδο “οδικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ” για τη βίαιη μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα “φτωχών”, σε έναν “βαλκανοποιήμενο” χώρο Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Η λεηλασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων συνεχίζεται...

Στα δικαστήρια Πολυγύρου παρευρέθηκε η νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγ. στο πλευρό των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς.

Η νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία παρευρέθηκαν στην δίκη των τριών συνδικαλιστών που διώκονται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς.

Ν. Νικολόπουλος: «Απαράδεκτη η… υποβάθμιση των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων»

Για απαράδεκτη και επικίνδυνη πρακτική που υιοθετήθηκε και δυστυχώς εφαρμόστηκε πρόσφατα, από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάνει λόγο σε σχετική του ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, αναφέρει ότι:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Κ.Μ.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Π.Κ.Μ., Ευθύμιου Φωτόπουλου, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα την επίλυση του προβλήματος στους βιολογικούς καθαρισμούς στη ΜΚΑ και την ΕΥΑΘ.

Πόσα λεφτά έφαγαν τελικά οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την ευκαιρία της αποκάλυψης περί της αμοιβής Αθεμπίγιο, μήπως μπορούμε να πληροφορηθούμε αν εξακολουθεί να πληρώνεται η στρατιά ξένων «σοφών» που ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει και εγκαταστήσει στο Μαξίμου προκειμένου να αναδιοργανώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο, το κράτος και δεν ξέρω τι άλλο;

Πόσοι… θέλουν ακόμη τον Γιώργο;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όχι ότι δεν το περίμενε κανείς, είναι όμως αλλιώς να βλέπεις και τις δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν μια αίσθηση κοινωνικής πραγματικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με την «Public Issue», ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο… λιγότερο δημοφιλής από τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς συγκεντρώνει ποσοστά αποδοχής 12% στην κοινή γνώμη.

Τραγικό αδιέξοδο για τη συνέχιση της λειτουργίας των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων στη Θεσσαλονίκη λόγω διακοπής της χρηματοδότησής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή
Η υλοποίηση των μνημονίων και της πολιτικής της τρόικας έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό κι ενώ έχει ήδη περικοπεί κατά 35% ο τακτικός προϋπολογισμός του 2011 σε σχέση με αυτόν του 2010, εντελώς ξαφνικά και αυθαίρετα στο τέλος του οικονομικού έτους η ΓΓΑ περικόπτει ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 40-50%, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με βάση τα προϋπολογισθέντα.

Η χαριστική βολή στη χώρα απο τον ΟΟΣΑ-σε επικοινωνιακό αδιέξοδο η ΕΕ

Με μια έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα..όπλισε χθες ο ΟΟΣΑ το ευρωπαϊκό διευθυντήριο.Επικοινωνιακό μπαράζ ψυχολογικού εκβιασμού των ευρωπαίων πολιτών επιχειρεί τις τελευταίες ώρες το διευθυντήριο των Βρυξελλών εν όψει των πλέον ανατριχιαστικών αποφάσεων που πρόκειται να ανακοινώσει

Ο Παπαδήμος “απέναντι” στην κυβέρνηση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο πολιτικός προϊστάμενος μιας κυβέρνησης, δέχεται μικρότερη και σε πιο αργούς χρόνους φθορά από το υπουργικό σχήμα του οποίου ηγείται. Και αυτή η πραγματικότητα εξηγεί γιατί τα κόμματα ποντάρουν στον εκάστοτε αρχηγό τους, και την προσωπική δημοφιλία του, για να διατηρούν εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινωνία, ακόμη και όταν η κυβέρνησή τους συγκεντρώνει χαμηλά ποσοστά.

Ν.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ… «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΤΥ» ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε.


Δύο σκάνδαλα στην ΕΡΤ-ΑΕ που θα κοστίζουν στον ρημαζόμενο ελληνικό λαό περί τα 50 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος για τα ΜΜΕ, βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, τονίζει σε δήλωσή του:

Εκλογές θέλει το 52%

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι δημοσκοπήσεις που διαχρονικά διενεργούνται στην Ελλάδα, έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο συμπεριφοράς αλλά και… ψυχολογίας της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δείχνει σήμερα εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στο πολιτικό σύστημα, και εμφανίζεται απαισιόδοξη για τις προοπτικές της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ στο 11%!


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την εκκωφαντική υποχώρηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από το 10%, καταγράφει η έρευνα «Forum» της «Metron Analysis», που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Θ.


«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παίζει με τα νούμερα και παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό είναι κοροϊδία!» ανέφερε κατά την εισήγησή του στη σημερινή συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Β.Ζ.

Όχι στην απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συμπερασματικό κείμενο πό τον Πολιτικό Κύκλο Πρωτογενούς Παραγωγής της ΝΔ Θεσσαλονίκης: Διαφωνούμε και αντιδρούμε στην τακτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εμπλεκόμενων στην φορέων που ελέγχονται από αυτήν, καθώς φαίνεται να επιδιώκει με πλάγιο τρόπο το ολοσχερές πάγωμα της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη φτιάχνει νέο… ΔΝΤ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύπτει στοιχεία από το προσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στην αυριανή σύσκεψη.

Ο Βενιζέλος να διορθώσει τον Μόσιαλο

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε το ανοσιούργημα που διέπραξε ο πρώην Επικρατείας, σχετικά με την μετατροπή σε κρατικούς υπαλλήλους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των Δημοτικών Ρ/Σ, και δεν έκανε κάτι.

Η δυαρχία διχάζει το ΠΑΣΟΚ

REPORTER
Σε τροχιά ρήξης εισήλθε πλέον το ΠΑΣΟΚ καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς το θέμα της διαδοχής-για το αν και πως θα ανοίξει- αλλά κυρίως για το ποιος θα ηγηθεί στις επικείμενες εκλογές.

Σπατάλη κονδυλίων κατά τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΕΛ.Γ.Ο. συστάθηκε με την υπ. 188763/10-10-2011 ΚΥΑ και τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΟΠΕΓΕΠ και του ΕΛΟΓΑΚ με στόχο μεταξύ άλλων και την οικονομία κλίμακας.