Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση Παπαδήμου στον Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, απέστειλε απαντητική επιστολή στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδήμος, στην απαντητική του επιστολή, εκφράζει τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.

Η Ευρώπη απέναντι στον “μεγάλο εκβιασμό”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Φυσικά και θα έχετε ακούσει και διαβάσει, αλλά και πολλές φορές θα έχετε διαπιστώσει στη δική σας καθημερινότητα προτεραιοτήτων, ότι τα σχέδια που με μεθοδικό τρόπο επεξεργάζεται κάποιος, καταλήγουν… στην ανακύκλωση, μπροστά στην πραγματικότητα που υψώνει ανυπέρβλητο αντίλογο. Λειτουργώντας ως «μεγάλος επιταχυντής» στις εξελίξεις, χωρίς να κάνει διακρίσεις ή… υπομονή.

Βρίσκοντας την Ειρήνη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πρόκειται ενδεχομένως για το πλέον όμορφο μήνυμα, που αναζητεί η ανθρωπότητα στη σημερινή εποχή της μεγάλης, σύνθετης, πολυεπίπεδης και διευρυνόμενης κρίσης: Ειρήνη. Ειρήνη, που δεν σημαίνει να βρίσκεται κάποιος σε ένα μέρος στο οποίο δεν υπάρχουν θόρυβοι, προβλήματα ή σκληρή δουλειά. Σημαίνει να βρίσκεται στο επίκεντρο των παραπάνω, και να παραμένει γαλήνιος στην καρδιά του.

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι ηγέτες και η υγεία τους, είναι ένα επίμονο σίριαλ διαρκείας, που υπερβαίνει πρόσωπα και εποχές. Διαχρονικά, η εξουσία δεν έκρυβε την έντονη ενόχλησή της για όσους ζητούσαν λεπτομέρειες για τον… ιατρικό φάκελο του ηγέτη ενός έθνους, καθώς λίγοι ήταν εκείνοι που επένδυσαν στην προσωπική υπέρβαση να ενημερώσουν οι ίδιοι την κοινωνία στην οποία απευθύνονταν, για τόσο αμιγώς προσωπικά θέματα.

Η επανάσταση των λαών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχε στοιχεία «ατζέντας μέλλοντος». Όχι απλά και μόνο για την Ελλάδα, αλλά για μια Ελλάδα ενεργό και πρωταγωνιστικό μέλος, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με όραμα πολιτικής και κοινωνικής ενοποίησης.

Δήλωση του κ. Καλαφάτη σχετικά με τις αυξήσεις στην Οριακή Τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις αυξήσεις στην Οριακή Τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2012

Στην Ελλάδα, μια ολόκληρη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι θα μας διέσωζε από τη χρεοκοπία, έχει καταρρεύσει και μας έχει φέρει πιο κοντά στη χρεοκοπία...
Στην Ευρώπη, αποδείχθηκε ότι επανειλημμένες προσπάθειες να σταθεροποιηθεί το ευρώ μέχρι τώρα απέτυχαν και ότι η κρίση του ευρώ δεν οφείλεται μόνο στην κακή δημοσιονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας, αλλά και στην αδυναμία της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του   Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Η “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ” και ο επιβαλλόμενος Πρωθυπουργός των αγορών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κύρωση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 αρκέστηκαν στις διαπιστώσεις και στα ευχολόγια χωρίς να προτείνουν λύσεις για τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στις τελευταίες κατακτήσεις και στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΕΝΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.πρωτ.: 2445/07-12-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με Θέμα : «Εξίσωση τιμοκαταλόγου εξόδων γέννας και επιδόματος τοκετού και επιπλέον κίνητρα για την ανάσχεση του ρυθμού μείωσης γεννήσεων στην Ελλάδα».

Έρχεται απροκάλυπτος ολοκληρωτισμός στην Ευρώπη

Πλήγμα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη νομιμοποίησή τους στην κοινωνία επέφερε η δήλωση του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν Ρομπέι, ότι η νέα Συνθήκη της ΕΕ που θα γίνει γνωστή την Παρασκευή (χωρές κανείς να αποκλείει να φτάσουμε το πρωί του Σαββάτου για να έχουμε αποτελέσματα) δεν χρειάζεται να εγκριθεί στη συνέχεια με δημοψηφίσματα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΡΥΣΕΣ» ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

«Προειδοποιούμε τους πάντες: Το πάρτι τελείωσε!»
Την πόρτα της Εισαγγελίας Αθηνών πέρασε την Τετάρτη ο Τεομάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, καθώς και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, για τις «χρυσές» ιστοσελίδες υπουργείων και κρατικών οργανισμών.

Απάντηση στον ….Τσάμπα!

Αφορμή για την παρέμβασή μου αυτή μου δίνει μια από τις πιο ελεεινές διαφημίσεις που είδα ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Γνωστή και μεγάλη γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών προσπαθεί με έναν βομβαρδισμό μηνυμάτων να μας περάσει το μήνυμα πως εμείς οι Έλληνες είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές της κακογουστιάς και της κλεψιάς.

Παπαδήμος και οι σαράντα ψεύτες (στην κυριολεξία)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώντας αυτόν τον καιρό όσα λέγονται στη Βουλή (δύο συζητήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και μία για τον προϋπολογισμό) σχετικά με τους τρόπους σωτηρίας της χώρας, συνοδευόμενους από μπόλικα «αν» που… τύφλα νάχει ο Κίπλινγκ, αναρωτιέται κανείς πόσοι αιώνες πέρασαν από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009.

Διάλυση των αστικών συγκοινωνιών με περικοπές δρομολογίων, ανατιμήσεις εισιτηρίων και θύμα το επιβατικό κοινό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Αντιλαϊκές, αντικοινωνικές και χωρίς στόχο είναι οι εξελίξεις που παρακολουθούμε την τελευταία περίοδο στις αστικές συγκοινωνίες. Από το Φεβρουάριο 2011 επεβλήθησαν τσουχτερές ανατιμήσεις των εισιτηρίων με περίπου 30% μέση αύξηση εισιτηρίων και καρτών. Η κυβέρνηση προσδοκούσε αύξηση στα έσοδα στο ίδιο ή κοντά σε αυτό το επίπεδο κάτι που δεν συνέβη αφού η αύξηση εσόδων δεν ξεπέρασε το 5% !!

Ο Καραμανλής και οι “καραμανλικοί”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο μύθος που συνήθως συνοδεύει προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συντηρείται είτε δια της εκκωφαντικής σιωπής είτε λόγω της νοσταλγίας ελλείψει ελπίδας και οραμάτων. Είναι προφανές ότι η επιστροφή(επί του παρόντος στα εξώφυλλα) του Κώστα Καραμανλή, αποτελεί συνδυασμό και των δύο.

ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ 180.000 ΕΥΡΩ!!!


Δήλωση  κ. Γιάννης Μιχελάκης
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε ότι ο… “άμισθος σύμβουλος” του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο πήρε μόνο για τις… συμβουλές στην αξιοποίηση του “Ελληνικού” ποσό 180 χιλιάδων ευρώ.

Τα τιτιβίσματα των πουλιών ξύπνησαν τους Θεσσαλονικείς. Δείτε το βίντεο