Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο θα δικαστούν οι 7 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Αναβολή για να δικαστούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οι επτά συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την πορεία για τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου.

Ευθύνεται και ο οδηγός ταξί για την ασφαλή αποβίβαση πελάτη

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι οδηγοί ταξί για ατυχήματα που προκαλούνται όταν σταματούν το αυτοκίνητο για να κατεβεί ο πελάτης και ξεκινούν βιαστικά για το κυνήγι της επόμενης κούρσας, χωρίς να ελέγξουν εάν η αποβίβαση έγινε με ασφάλεια.

Πέρασαν ...σίδερα σε ιδιοκτήτες εταιρίας σιδήρου για χρέη

Ιδιοκτήτες εταιρίας εμπορίας και επεξεργασίας σιδήρου συνελήφησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για χρέη 170.151 ευρώ προς το Δημόσιο. Πρόκειται για μία 39χρονη και τον 40χρονο αδελφό της, οι οποίοι κατάγονται από την Ισπανία.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Στο αυτόφωρο συνδικαλιστές στη Χαλκιδική

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής θα δικαστούν αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και δύο μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων "Κέλυφος" Ν. Μαρμαρά, που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με όσα αναγράφονται σήμερα στον τύπο περί αποχώρησης της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ο κ. Νικολόπουλος και κ. ο Καρυπίδης είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία Συμβασιούχων Έργου στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Αναστάσιος Καρυπίδης, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή με αντιπροσωπεία Συμβασιούχων Έργου στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη αναφορικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη, αναφορικά με τα ζητήματα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία του «υπολογιστικού νέφους» (Cloud Computing)

Η παγοανθεκτική εξέδρα της εταιρίας ΛΟΥΚΟΪΛ περιλήφθηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Η σταθερή θαλάσσια ανθεκτική σε πάγους εξέδρα εκφόρτωσης Βαραντέισκι της ρωσικής εταιρίας ΛΟΥΚΟΪΛ έχει περιληφθεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες σαν ο βορειότερος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός στον κόσμο.

Ν. Νικολόπουλος: «Στον αέρα…συμβάσεις παραχώρησης μεγάλων έργων»

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η χώρα μας έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ελληνικές εθνικές οδούς – «καρμανιόλες», που δυστυχώς δεν θυμίζουν σε τίποτα τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ν.Δ. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ… ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Μόνο θυμηδία προκαλεί η πρόταση Καχριμάκη στη Βουλή για τον έλεγχο όσων βουλευτών διαπιστωθεί ότι έχουν χρήματα στην Ελβετία. Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!

Την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το χαράτσι της ΔΕΗ ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Χουντής

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου ΠΟΛ 1244 (1/12/2011) του υπουργείου οικονομικών «για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ζητά, με ερώτησή του, την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αφού παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία.

Οι νέοι εθνικοί στόχοι είναι οι... παλιοί



 Τα τρίπτυχα της... νέας σωτηρίας!
Σοφία Βούλτεψη
Με την βεβαιότητα ότι... δεν θα υλοποιηθεί ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός για το 2012, η εφαρμογή του οποίου εξαρτάται από τόσες πολλές προϋποθέσεις, ώστε να θεωρείται εκ των προτέρων υπονομευμένος και αποτυχημένος.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012


Με ψήφους 258 υπέρ και 41 κατά και 2 παρών στον επιμέρους του Υπ. Ανάπτυξης υπερψηφίστηκε τελικά, σήμερα τα ξημερώματα, ο προϋπολογισμός του 2012 από την Ολομέλεια της Βουλής. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.