Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη "δεύτερης Γης"

Η NASA ανακοίνωσε ότι ο πλανήτης Kepler-22b, οποίος εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια, είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Γη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν το λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια


Νέες επιστημονικές μελέτες για το λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή αυτή και την πιθανή απειλή για περίπου 1,3 δισ. ανθρώπους.

ΔΗΛΩΣΗ Ν.Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ


«Να πάρουν όλοι θέση και… ευθύνη»
«Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτή τη φαρσοκωμωδία, που για την Πάτρα και την τοπική κοινωνία όμως, μπορεί να μετατραπεί σε βρόγχο που θα πνίξει για πάντα το μέλλον της και την ποιότητα ζωής των πολιτών της» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος τη Τρίτη, σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο.

Χωρίς νερό για 8 ώρες την Τετάρτη στο Ωραιόκαστρο

Χωρίς νερό θα μείνουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, από τις 08:00 έως τις 16:00, κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου. Τα προβλήματα στην υδροδότηση θα προκύψουν εξαιτίας εργασιών ύδρευσης στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου με Χρυσοστόμου Σμύρνης,

Ο Πούτιν δεν είναι… Γκορμπατσόφ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Καμία εξουσία δεν διαθέτει… ισόβια χαρακτηριστικά. Όποιος ηγέτης είχε ιστορικά την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, απέναντι στη θέληση της κοινωνίας που εκπροσωπεί, αλλά και κόντρα στην κοινωνική, πολιτική και εθνική πραγματικότητα της εποχής του, είχε οδυνηρό τέλος.

Κάποτε ήμασταν… αντι-Αμερικανοί

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Κάποτε ήταν μόδα να είσαι κατά της Αμερικής. Των ιμπεριαλιστών και των «φονιάδων των λαών», οι οποίοι μαζί με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ είχαν συμπράξει σ’ ένα συνδικάτο. Βλέποντας τον Κάρολο Παπούλια να υποδέχεται τον Τζο Μπάιντεν δεν μπορούσα παρά να σκεφθώ…

Ο Ομπάμα κήρυξε τον πόλεμο στη Μέρκελ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όταν η διακυβέρνηση Μπους του νεώτερου άφησε ουσιαστικά τη Lehman Brothers να καταρρεύσει, τον Σεπτέμβριο του 2008, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποψιάστηκαν μια ακόμη, την τελευταία, «συνωμοσία» του καθεστώτος της Ουάσινγκτον που κατέρρεε με κρότο.

Ούτε να τον τιμήσουν, δεν ξέρουν

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Πέρασαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η 6η Δεκεμβρίου του 2008 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορική μνήμη της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς απελευθέρωσε το χάος, επιτάχυνε την πτώση μιας κυβέρνησης, και έστειλε μήνυμα μετωπικής αναστάτωσης στην κοινωνία.

Ο Μπαρόζο δεν κοιτάζει τον καθρέφτη

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μεταξύ μας, μετά τον Ζακ Ντελόρ… το χάος, σε επίπεδο ηγετικής εκπροσώπησης των Βρυξελλών, στην κορυφογραμμή μιας ΕΟΚ που έγινε Ευρωπαϊκή Ένωση, απέκτησε το… δίδυμο αδελφάκι της ΟΝΕ, πασχίζει ωστόσο μέχρι και σήμερα να σταθεί με αξιώσεις και πολιτική αυτονομία, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ, θα είχαμε αυτόματα λύσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.  Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί φτάσαμε ως εδώ. Νούμερα – γραμμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες – επανάληψη των ίδιων κοινοτυπιών, υποκριτική αυτοκριτική, διαπιστώσεις, συντεχνιασμοί, λόγια, λόγια, λόγια χωρίς ουσία.

"Για τους Θεσσαλονικείς, η ποιότητα ζωής στην πόλη φαντάζει πλέον πολυτέλεια"

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τη συνάντηση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκη με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Άρθρο Ν. Κακλαμάνη: Παράνομο το χαράτσι της ΔΕΗ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
H δημοσιονομική κρίση και κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ελλάδα θέτει εν’ αμφιβόλλω μία σειρά από δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου. Οι πολίτες θύματα των πολιτικών που εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό, σύρονται σε μία καταστροφική δίνη και ουσιαστικά «πετιούνται» εκτός κοινωνίας.

Το Βατερλό (του μέλλοντος) της Ευρώπης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν έκλεινε κανείς τα μάτια την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί περιέγραφαν στο Παρίσι το δικό τους όραμα για την επόμενη Ευρώπη, θα φανταζόταν μια εικόνα σκοτεινή, άχρωμη, ξεθωριασμένη. Ένα οπτικοποιημένο μέλλον που ενώ η αφήγησή του ξεκίνησε στην Πόλη του Φωτός, ελάχιστη σχέση έχει με το φως, τη λάμψη, την ελπίδα και την προσδοκία για μια Ευρώπη των λαών και… όχι των Γερμανών.

Με αφορμή τις δηλώσεις γιά το ΠΑΣΟΚ του -μετά τον GAP- ''εκλεκτού'' των ΗΠΑ, Μιχ. Χρυσοχοίδη

efimerida-NewYork

O κ. Χρυσοχοίδης, μόλις αφίχθηκε στην Ελλάδα και θέτει έμμεσα υποψηφιότητα γιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λείποντας τόσα χρόνια εκτός Ελλάδας, δεν γνώριζε τίποτα γιά διαφθορά, κομματικά θαλασσοδάνεια, μνημόνιο κλπ. Εκτιμούμε ότι θα έχει συνωνυμία με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γεγονός που προβληματίζει και τον Αλέξη, που μπέρδεψε την ''γραμμή'' της πρεσβείας στην Αθήνα και δεν ξέρει αν πρέπει να γράψει ή όχι, γιά να τον προωθήσει.

Σταύρος Καλαφάτης: "Το υγιές επιχειρείν ως βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την Ελλάδα "

Η έννοια της υγιούς επιχειρηματικότητας ως βάσης πάνω στην οποία πρέπει να χτισθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αποτέλεσε τον πυρήνα της ομιλίας του Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη, κατά τη σχετική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2012, στη Βουλή.

Τι μυστικό κρύβουν οι δημοσκοπήσεις

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πραγματική γοητεία των δημοσκοπήσεων έγκειται στο γεγονός ότι χρίζουν πολλαπλών ερμηνειών και αναγνώσεων, ανάλογα με την αφετηρία από την οποία ξεκινάει ο καθένας, και το πόση γενναιότητα είναι αποφασισμένος να επιδείξει, με όσα τον αφορούν και… δεν συμφωνούν απαραίτητα με τις επιθυμίες του.

Η μεγάλη ανατροπή

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όπως το είχαμε προβλέψει έτσι κι έγινε. Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη συνεύρεση του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει την άνοδο της Αριστεράς. Αντιμνημονιακής και soft. Από την άλλη το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει «φοιτητικά» ποσοστά, ενώ η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά αν και χάνει ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO.

Η Αριστερά… πάει εξουσία

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο όρος «κυβερνώσα Αριστερά» είναι προφανώς οξύμωρος, καθώς αφαιρεί από τα κόμματα που κινούνται στον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο… στα αριστερά του Κέντρου, τη δυνατότητα κριτικής προσέγγισης της εξουσίας.

Θέτουν θέμα παραίτησης Χρυσοχοϊδη

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σε εσωτερικό θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, αναμένεται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα η κόντρα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με το παπανδρεϊκό μπλοκ, μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά του πρώην πρωθυπουργού, προτρέποντάς τον ουσιαστικά… να μεταναστεύσει, εγκαταλείποντας και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η αδυναμία εξεύρεσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες δυσκολεύει την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων (digi-lodge) του ΕΣΠΑ.


 Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη απαραίτητης ρευστότητας και εγγυήσεων στην αγορά, αποτελούν τα κύρια εμπόδια στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος ενίσχυσης ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων (digi-lodge), σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Hahn, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Υπάρχει και η Ελλάδα που πρωτεύει

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Καλύτερη πολίστρια στον κόσμο η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η 23χρονη φουνταριστή της εθνικής Ελλάδας πόλο γυναικών και της Βουλιαγμένης, ψηφίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία πόλο ως η κορυφαία αθλήτρια για το 2011. Είχε προηγηθεί η κατάληψη της κορυφής στην Ευρώπη, από την ελληνίδα πολίστρια, που σίγουρα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της.

ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Δικαίωση Καραμανλή μέσω Χάγης

Σοφία Βούλτεψη
Δώρον άδωρον αποδείχθηκε για τα Σκόπια η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Και επιτυχία για την Ελλάδα με την οποία επιβραβεύεται η απόφαση Καραμανλή να θέσει βέτο στο Βουκουρέστι.

Ετος ορόσημο για το μετρό το 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Ετος ορόσημο αναμένεται να είναι το 2012 για το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς στη διάρκειά του, και πιο συγκεκριμένα τους πρώτους έξι μήνες του, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την πρώτη επέκταση του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά προς την Καλαμαριά, αλλά και να δημοπρατηθούν οι οριστικές μελέτες για τις επεκτάσεις στα δυτικά.

Η φράση της εβδομάδας: Πράσινα άλογα.


(Τί Πράσσειν Άλογα και Πράσινα Άλογα μου λες τώρα;)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)

Ένας από τους πιο συχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν, προέλευση της γνωστής φράσης “πράσινα άλογα”. Οι υποστηρικτές της αρχαιοελληνικής καταγωγής της λέξης θεωρούν, λανθασμένα κατά την άποψη μας, ότι προέρχεται από το “πράσσειν άλογα”

Η ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ


- Ο Υφυπουργός έκανε τις ίδιες εξαγγελίες με πέρυσι!
- Τοποθέτησε Διοίκηση στον Ο.Ρ.ΘΕ. με καθυστέρηση έξι (!) μηνών!
- Αναφέρθηκε σε έργα που έχουν τελειώσει από το 2009!
Μετά τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη η ΝΔ Θεσσαλονίκης παρατηρεί τα παρακάτω:

ΚΑΤΑ 167% ΕΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ!

  Δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος

Μέσα στο κλίμα ρευστότητας, αβεβαιότητας και σύγχυσης που προκαλεί η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, προστέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια η απόλυτη ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Ανασφάλεια που οφείλεται σε δύο βασικές αιτίες: την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας και την αδυναμία ελέγχου και καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν πλέον την Πατρίδα τους ούτε τη γειτονιά που μεγάλωσαν.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

«Ο δείκτης πολιτισμού μίας κοινωνίας βρίσκεται τόσο ψηλά όσο εξασφαλίζονται για όλα τα μέλη της ίσες ευκαιρίες. Αυτό το μήνυμα στέλνει η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» μέσα από την εκδήλωση που διοργανώνει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Πάνος Παναγιωτόπουλος : Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναμφίβολα, θα γίνει αντικείμενο πολλαπλών αναγνώσεων και περισσοτέρων ερμηνειών, αλλά και διαστρεβλώσεων.

Ν. Νικολόπουλος: «Δείξτε ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και βάλτε ΤΕΛΟΣ στη κατάφωρη ΑΔΙΚΙΑ…»

Στο Σχέδιο Νόμου που είχε συζητηθεί το φθινόπωρο του 2010 για την αναμόρφωση του Σ.Ε.Π.Ε, η τότε κυβέρνηση του τέως Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, είχε δείξει την πρόθεσή της να συμπεριληφθούν οι ανάλογες διατάξεις για την αποκατάσταση των σοβαρών αδικιών που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. από τα επώδυνα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ με τον ασφαλιστικό νόμο 3863/2010.

Διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου


Συλλαλητήρια και εκδηλώσεις μνήμης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

2012: Πιο πίσω κι από τη χρεοκοπία του 1932! Το 52% του προϋπολογισμού πάει στους τοκογλύφους!

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο»
(σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή...)
τα πράγματα είχαν φτάσει στο σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια.