Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τι είπε ο Γιώργος στο CNN

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σε μια ακόμη ένδειξη της επιθυμίας του να παραμείνει πολιτικά ενεργός, ανεξαρτήτως της θέσης και των αξιωμάτων που κατέχει, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «CNN».

Τα… γνωστά σενάρια για νέο κόμμα


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το προσεχές διάστημα, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις τις «χρωματίζουν», θα διαβάσετε και θα ακούσετε πολλά γύρω από ένα νέο κόμμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Ήδη ξεκίνησαν…

Βρέθηκε γιατί τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς

Πρωτοποριακή έρευνα Βρετανών κα Αμερικανών επιστημόνων.
Τα ζώα μπορεί να αντιλαμβάνονται τις χημικές αλλαγές που συμβαίνουν στα επιφανειακά ύδατα λίγο πριν από ένα σεισμό, γεγονός που εξηγεί τη συχνά ανήσυχη συμπεριφορά και την «μαντική» ικανότητά τους, που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη Γη από πολύ παλιά.

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, ο Λάκης Γαβαλάς, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί νωρίτερα ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Αντιδράσεις για την απόλυση δημοσιογράφου

Η τοπική εφημερίδα Θεσσαλία ήταν η πρώτη εφημερίδα (μάλλον και πανελλαδικά) που εφάρμοσε διαθεσιμότητες για 15 ημέρες, εκ περιτροπής για όλους τους εργαζόμενους, από τον Μάϊο μέχρι και τον Ιούνιο 2010. Ένας μόνο δημοσιογράφος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ο συνδικαλιστής, δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής (μέλος της παράταξης Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων) καθώς τότε, αρνήθηκε να συνυπογράψει την “οικιοθελή” του διαθεσιμότητα για να σωθεί η επιχείρηση…..

Εκλογές… fast-track

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ορισμένες φορές, αρκούν ισχυρές φυσικά ενδείξεις, για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα το οποίο στη συνέχεια θα «γεννήσει» δράσεις. Πρωτοβουλίες. Γεγονότα. Ανατροπές.

Έρχονται ξανά, χρόνια δοξασμένα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μη μου πείτε πως στο άκουσμα των αντιπάλων της εθνικής δεν κάνατε με το μυαλό σας συνειρμούς; Ότι δεν γυρίσατε πίσω το χρόνο στο Euro του 2004; Πολωνία, η μία συνδιοργανώτρια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, Τσεχία, στον 2ο αγώνα, Ρωσία, σ το 3ο ματς!

H Ελλάδα χάνει χρόνο με το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Ιστορία είναι βιωματική. Άλλοι θα την έλεγαν πάθους, η… άμεσα ενδιαφερόμενη όμως, μάλλον θα προτιμούσε να ξεχάσει αυτή τη μοιραία για την ίδια και την Ελλάδα γνωριμία.

Κυβέρνηση Παπαδήμου ή… ΠΑΣΟΚ-plus;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η τελευταία εβδομάδα υπήρξε εξόχως αποκαλυπτική και… διδακτική, αναφορικά με την πολιτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και φυσικά, την αναγκαιότητα άμεσης προσφυγής στις κάλπες, για να δοθεί λύση στην εθνική εκκρεμότητα, αντί να χάνουμε κι άλλο χρόνο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αυξητικά κινείται το ποσοστό των πολιτών που τοποθετούνται στις δημοσκοπήσεις υπέρ της άμεσης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ως «απάντηση» στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει.

Ο Καψής διορθώνει το “φάλτσο” Μόσιαλου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε προσωπική παρέμβαση προσανατολίζεται ο νέος Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, για το θέμα των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε δημόσια ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, καταργώντας στην πράξη τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και επιχειρώντας να τους εξισώσει με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Είμαστε για το ψυχιατρείο…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας φίλος απ΄ τα παλιά. Ο Πίνο, Ιταλός που εδώ και μερικά χρόνια ήρθε κι έμεινε στην Ελλάδα. Μπορώ μάλιστα, μετά λόγου γνώσεως, να πω ότι την αγαπά περισσότερο από πολλούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι εκδηλώνουν τον «πατριωτισμό» τους όταν πρόκειται για τα Σκόπια, αλλά λουφάζουν όταν η πατρίδα μας είναι τελευταία στα καλά και πρώτη στα κακά.

Οι 30άρηδες κάνουν τις ανατροπές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η 2α Δεκεμβρίου θα μπορούσε να είχε περάσει στην Ιστορία ως η μέρα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Το 1804, στέφτηκε στο Παρίσι αυτοκράτορας της Γαλλίας, και έναν χρόνο αργότερα, το 1805, κατατρόπωσε στη Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων, τις συνασπισμένες δυνάμεις της Ρωσίας και της Αυστρίας, επιβάλλοντας τη δική του ηγεμονία στην Ευρώπη.

Μετά το Διογένης στο κρατητήριο ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο


Η σύλληψη, έγινε μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Λάκη Γαβαλά στο Διογένης Studio, όπου οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ είχαν εντοπίσει τον επιχειρηματία, περίμεναν όμως στο νυχτερινό κέντρο παρακολουθώντας το πρόγραμμα να τελειώσει η βραδιά για να προχωρήσουν την... επιχείρηση.

ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα Σάββατο ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε. Δημήτρης Τσάμης.
Ο κ. Τσάμης, το πρωί του Σαββάτου θα έχει, στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, συναντήσεις αρχικά με τους Προέδρους των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με τους αναπληρωτές Γραμματείς,

Το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» μόνο ζημιές θα επιφέρει στους πολίτες και κανένα κέρδος.

Στην διαβούλευση της Επιτροπής της Βουλή για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» μόνο νέες επιβαρύνσεις φέρνει και κανένα όφελος για τους πολίτες.

Θεσσαλονίκη: Ερχονται οι έξυπνες κάρτες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Η εισαγωγή ελκυστικών και βιώσιμων λύσεων δημόσιων συγκοινωνιών και υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των μετακινήσεων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.