Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σε μεγάλη ταλαιπωρία θα υποβληθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαγκαδά με την δρομολογούμενη κατάργηση των ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου .

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σοχού που έγινε στο για τρίτη μέρα υπό κατάληψη κτήριο της ΔΟΥ.

Βαθμός αναπηρίας του “συστήματος”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όταν ακόμη και τα «Νέα», του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στα οποία διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής ο νέος Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, προτρέπουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου «να δείξει ανθρωπιά», κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Το τέλος της σχέσης Βενιζέλου-Λοβέρδου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, οι βολές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατά των Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα της… παραπολιτικής. Εν πολλοίς λοιπόν, κράτησε… κρυμμένη μια άλλη παράμετρο της συνεδρίασης, εξαιρετικά σοβαρή και με ακόμη πιο σοβαρές προεκτάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μουρούτης βγαίνει μπροστά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στην ουσιαστική πολιτική αναβάθμιση του Γιώργου Μουρούτη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, τοποθετώντας τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε θέση αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, στο πλευρό του Γιάννη Μιχελάκη.

Η κυβέρνηση αυτοϋπονομεύεται

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αν αυτό που συνέβη χθες στη κυβερνητική επιτροπή, δύο υπουργοί να υπαινίσσονται ότι δύο συνάδελφοί τους απουσιάζουν σκοπίμως- ενώ η απουσία τους ήταν απολύτως δικαιολογημένη- γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα, θα έπρεπε να συμβούν ταυτοχρόνως δύο πράγματα:

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει η παροιμία, και εξαιτίας της γκάφας στην οποία υπέπεσε η γραμματεία της κυβέρνησης, «σκόνταψαν» δύο υπουργοί. Η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Βενιζέλος, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την «αδικαιολόγητη» απουσία Αβραμόπουλου και Δήμα.

Ο Καψής ξεκίνησε με… τρικλοποδιά

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Παντελής Καψής ορκίζεται το μεσημέρι Υπουργός Επικρατείας, αναλαμβάνοντας παράλληλα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Γίνεται έτσι το 50ο μέλος μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν στελέχη από τρία κόμματα, και έχει… προϊστάμενο έναν τεχνοκράτη.

Ο Γιαννόπουλος “μετακομίζει” στη Β΄Αθηνών

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μια ακόμη πολιτική «μετακόμιση» βρίσκεται στα σκαριά για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία», στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο Θανάσης Γιαννόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, αλλά στη Β’ Αθηνών.

Η δύναμη των κρατικών ταμείων

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Όλοι κατηγορούν τον καπιταλισμό των αγορών για τα αδιέξοδα της διεθνούς οικονομίας. Λησμονούν όμως πως το περισσότερα χρηματικά διαθέσιμα σήμερα βρίσκονται σε χέρια κρατικών ταμείων.

Μια χώρα… ο καθένας για την πάρτη του

REPORTER
Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάϊκλ Λιούις, στο τελευταίο βιβλίο του «ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ», αναφερόμενος στα ταξίδια του στον «νέο Τρίτο Κόσμο»(Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία και ΗΠΑ), αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας την οποία επισκέφθηκε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Ν. Νικολόπουλος: «Υποβαθμίζεται η εκπαίδευση»


Για νέο πλήγμα εις βάρος της Αχαΐας και ειδικότερα της περιοχής της Αιγιαλείας, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν να καταργείται ή να υποβαθμίζεται το ΤΕΙ Αιγίου, αναφέρεται ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και κάνοντας λόγο για συνέχιση της ίδιας, αντιεκπαιδευτικής και αντικοινωνικής πολιτικής, η οποία για το νομό Αχαΐας έχει ήδη λάβει τη μορφή λαίλαπας.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Η Κοινωνική Συνοχή και αλληλεγγύη δοκιμάζονται στη χώρα μας. Επί ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση με τα μέτρα των οριζόντιων περικοπών σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, οδηγεί, περαιτέρω την ελληνική οικονομία στην ύφεση.

Ο ΔΗΜ. ΤΣΑΜΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης ορίστηκε ο Δημήτρης Τσάμης.