Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας την Πέμπτη

 Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, από την έναρξη έως 08:00΄π.μ. και από 21:00΄μ.μ έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Πέθανε η κόρη του Στάλιν

Στις ΗΠΑ έφυγε από τη ζωή η Σβετλάνα Αλληλούγεβα – κόρη του Ιωσήφ Στάλιν. Συγκεκριμένα πέθανε από καρκίνο σε γηροκομείο στην πόλη Ρίτσλαντ της πολιτείας Γουισκόνσιν (Wisconsin) σε ηλικία χρονών 85 χρονών.

Διημερίδα με θέμα: Τρούφα – Αυτοφυή και Καλλιεργούμενα (Θεσσαλονίκη)

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Holiday Inn, στη Θεσσαλονίκη, από 10-11 Δεκεμβρίου 2011. Διοργάνωση: Στάση Ζωής.
Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων θέτει σε εφαρμογή την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς.

Υποβάλλονται στις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στο Στρατώνι Χαλκιδικής;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Στο Στρατώνι Χαλκιδικής ασκεί τη δραστηριότητά της η πολυεθνική εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός". Σε αυτήν απασχολούνται πάνω από 300 εργαζόμενοι υπό πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο άλλωστε υπάγονται στην κατηγορία τον βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων .

Ο Γιούνκερ (θέλει να) μπλοκάρει την επαναδιαπραγμάτευση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Εφόσον η πληροφόρηση της σημερινής «Καθημερινή» είναι σωστή, και μάλλον… είναι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναλαμβάνει να διαδραματίσει τον ρόλο του «κακού», στην υπόθεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου: Ό, τι… έχει μείνει δηλαδή από το Μνημόνιο Ι και το Μεσοπρόθεσμο, αλλά κυρίως ό, τι θα συνεπάγεται το Μνημόνιο ΙΙ.

ΦΑΚΕΛΟΣ: Μισθοφόροι-φρουροί σε πλοία με Ελληνική Σημαία

ΦΑΚΕΛΟΣ: Μισθοφόροι-φρουροί σε πλοία με Ελληνική Σημαία
Ανοίγουμε σήμερα τον φάκελο που μπορεί να οδηγήσει σε πανολεθρία τα πλοία με ελληνική Σημαία - Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στο Αντεν και στον Ινδικό; Γιατί ο Παπουτσής δεν ρώτησε κανέναν; - Ενα άρθρο που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Τελεσίγραφο Λοβέρδου για τη διαδοχή


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Λίγοι αμφιβάλλουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος απέχει πλέον μακράν από την περίοδο κατά την οποία μπορούσε να τον συναντήσει κανείς μαχητικά απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί “πείραξαν” το έλλειμμα του 2009

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Δηλαδή, μισό λεπτό. Η Κομισιόν, το διευθυντήριο της ζωής και της καθημερινότητάς μας, έρχεται με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο και αποκαλύπτει ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου την τελική αποτίμηση του ελλείμματος του 2009, προέκυψε… από τον σωλήνα.

Οι “τέσσερις” θέλουν να… ψαλιδίσουν τον Βενιζέλο


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία αποφασίστηκε και τυπικά η έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, η «κίνηση των τεσσάρων» στην Αθήνα, έδινε… ρέστα, στη μάχη διαμόρφωσης άλλων ισορροπιών στην εσωκομματική μάχη για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμας “στρίμωξε” τους Γερμανούς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στο χθεσινό δημόσιο debate στη Γερμανία, όπου ο Γκούιντο Βεστερβέλε ανέπτυξε το… νέο δόγμα του Βερολίνου, για το πώς φαντάζεται η οικονομική ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μέλλον της ευρωζώνης, η Ελλάδα είχε… αντίλογο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Ι.Τ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε λίγες ημέρες αναμένεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 από τη Βουλή των Ελλήνων, υπο την επίβλεψη των “ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ” και υπο το άγρυπνο βλέμμα της Φράου Μέρκελ και των αγορών, οι οποίοι υποτάσσουν με εκβιαστικά διλλήματα τους πολιτικούς της χώρας μας αλλά και όλων των χωρών του νότου της Ευρώπης.

Έτσι, λοιπόν, “φούσκωσαν” το έλλειμμα

REPORTER
Αυτό που ανεξήγητα ουδείς αναφέρει, αλλά ήταν η αρχή του κακού που ακολούθησε, είναι ότι προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα, εμείς με τα δικά μας χέρια συμπεριλάβαμε τα χρέη των νοσοκομείων σ’ αυτό. Θυμίζουμε ότι, αυτό δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει η Ελλάδα, αλλά προφανώς ο τότε υπουργός Παπακωνσταντίνου το θεώρησε «εθνική υποχρέωση». Αργότερα ήρθε και η δήλωση περί «Τιτανικού».

Υπό κατάληψη η ΔΟΥ Σοχού

Η Δ.Ο.Υ. Σοχού βρίσκεται υπό κατάληψη από τους φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Αίτημα των κατοίκων είναι η Δ.Ο.Υ. να μην κλείσει και να βρεθεί μία λύση. Από αύριο, είναι προγραμματισμένο να γίνει η «μετακόμιση» στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά, στο πλαίσιο συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ.



Ν. Νικολόπουλος: «Άτομα με αναπηρίες, θύματα ΄΄αρρωστημένων΄΄ διαδικασιών…»


Σε συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάζονται να ζουν τους τελευταίους μήνες τα άτομα με αναπηρίες, καθώς εκτός όλων των παράλληλων και καθημερινών «χτυπημάτων» που δέχεται το εισόδημα τους, καλούνται να στερηθούν πλέον ακόμη και τα πενιχρά επιδόματα και συντάξεις που έπαιρναν.

Η κρίση, η Ελλάδα και το μέλλον

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και λιγότερο τα κρατικά χρέη ,με αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού για τα κρατικά ομόλογα να γίνονται απαγορευτικά Η Ευρώπη δεν «ανταποκρίνεται», διότι αντιδρά με καθυστέρηση και αναποτελεσματικά πιστεύοντας ότι οι αγορές δρούν υστερικά.

Ο Δαλούκας και ο Καλόπουλος…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οι δύο διαιτητές, τιμωρήθηκαν πέρσι από ΚΕΔ και ΕΠΟ και σταμάτησαν να σφυρίζουν ύστερα από δύο αναμετρήσεις για τις οποίες κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν αρνητικά, για τα λάθη τους. Ο Βολιώτης, την 2η μόλις αγωνιστική, στον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, μετά τον καταλογισμό ενός πέναλτι για τους πράσινους, ανύπαρκτο, με το οποίο η αθηναϊκή ομάδα έφυγε νικήτρια από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο δολοφόνος επιστρέφει συνεχώς στον τόπο του εγκλήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν οι δανειστές της χώρας πρόλαβαν να διαβάσουν τις επιστολές του κ. Παπανδρέου – μία για την τρόικα και 26 για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ - πριν λάβουν την τρίτη κατά σειρά απόφαση να μας δώσουν την περίφημη έκτη δόση του δανείου, καθώς και μακροσκελέστατες ήσαν και έφτασαν την τελευταία στιγμή, μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Έγκλημα στο Κιλκίς

Μία γυναίκα 69 ετών εισέβαλε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στο σπίτι μιας γειτόνισσάς της, 75 χρόνων, στο Αγιονέρι Κιλκίς και τη δολοφόνησε εν ψυχρώ. Το σπίτι της άτυχης 75χρονης ήταν ανασφάλιστο, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι εύκολη για τον οποιονδήποτε.

«ΠΑΣΟΚ σκέτο» και «ΠΑΣΟΚ plus... πλιτς»

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Διαδοχικές οι παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες, της κυρίας Α. Διαμαντοπούλου,
αφενός για να δηλώσει πίστη στην κυβέρνηση Παπαδήμου,αφετέρου για να υποστηρίξει πως το ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: το... σκέτο ΠΑΣΟΚ) έσωσε τη χώρα,
αλλά κυρίως για να περιγράψει τα σχέδιά της για το επόμενο ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα 'ρθει μετά το «ΠΑΣΟΚ - σκέτο», και συγκεκριμένα το «ΠΑΣΟΚ... plus»!

Σε κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας

Ο δημοσιογραφικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα αντιδρά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματά του, με άμεσες συνέπειες στο αγαθό της Ενημέρωσης και προχωρά σε κινητοποιήσεις. Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από απόφαση της ΠΟΕΣΥ συμμετέχει στις ακόλουθες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου με:

Η λέξη της εβδομάδας: Η πέρδικα. Επιστ. ονομ: Alectoris graeca (αλεκτορίς, η ελληνική)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
Γλωσσικά
Το πανέμορφο τούτο πτηνό έχει ένα αρκετά «δύσοσμο» όνομα. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη, η λέξη πέρδικα παράγεται από το το ρ. πέρδομαι (: πορδίζω, βδέω > βδελυρός), λόγω του θορύβου που προκαλούν τα φτερά της.

Μιχελάκης: Με μεθοδεύσεις οδηγούν εργαζόμενους στην εφεδρεία

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Βολές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. Έκανε λόγω για μεθοδεύσεις που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία προκειμένου να καλυφθεί η διόγκωση του κράτους λόγω των "παράνομων προσλήψεων" της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πόσο θα "κουρευτούν" οι επικουρικές συντάξεις

Βαρύς πέλεκυς πέφτει στις επικουρικές συντάξεις το 2012 με νέες μειώσεις από 10% ως και 40% και συμπίεση των καταβαλλόμενων ποσών για νέους και παλιούς συνταξιούχους (ποσοστό αναπλήρωσης) αυστηρά στο 20% του μισθού.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, από την έναρξη έως 08:00΄π.μ. και από 21:00΄μ.μ έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Συγκεντρώσεις αύριο στην Θεσσαλονίκη

 Τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι η συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα είναι και πάλι μεγάλη τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούν όμως όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και γενικότερα όλους τους πολίτες που διαφωνούν με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί έξω από το κτήριο του ΕΚΘ.

Φωτιά σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 03:40 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ΑΤΜ, το οποίο βρισκόταν στην είσοδο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες οι οποίοι προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα που στόχο είχε την παραβίαση του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης.





Το Σωματείο των εργαζόμενων στο μετρό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους διωκόμενους από το κράτος, οκτώ αγωνιστές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Σωματείο των εργαζόμενων στο μετρό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους διωκόμενους από το κράτος, οκτώ αγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Καταδικάζουμε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη επίθεση από τα ΜΑΤ εναντίον της επιτροπής αγώνα